Αρχίζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το διεθνές μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχίζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το διεθνές μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχίζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης”, το διεθνές meeting συγχρονισμένης κολύμβησης  Hellas Beetles Fina Artistic Swimming word series.

Το μίτινγκ, εντάσσεται και φέτος στα World Series Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης της Fina. Μετέχουν συνολικά 219 αθλήτριες από 18 χώρες (Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, Σλοβακία, Ουκρανία, ΕΛΛΑΔΑ) και 11 ελληνικά Σωματεία.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  η συνέντευξη τύπου. Σε αυτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, οικισμού και καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης, η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής καλλιτεχνικής κολύμβησης της Fina κα Lisa Schott, η αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Fina και Γενική Διευθύντρια του Hellas Beetles κα Μαρία Θηβαίου, η εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην Αλεξανδρούπολη κα Χριστίνα Ρουσίδου, καθώς και η έφορος των Ολυμπιακών ομάδων κα Μαρία Παρασκευοπούλου.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης και οι Ελληνίδες αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου μαζί με την εθνική προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα, καθώς και αθλητές και προπονητές των Εθνικών  ομάδων του Καναδά, τις  Ουκρανίας, τις  Ιταλίας και τις Ρωσίας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  δήλωσε την σημασία που έχει για την πόλη το τεράστιο αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώνεται στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα  του Δήμου Αλεξανδρούπολης και εξέφρασε την επιθυμία του οι αγώνες να διεξάγονται μόνιμα στην πόλη.

Η κα Θηβαίου από την πλευρά της ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε όλο αυτό το εγχείρημα, και καλωσόρισε τους αθλητές στην διοργάνωση. Μάλιστα τόνισε ότι η εθνική ομάδα της χώρας μας έχει ανεβάσει το πήχη πολύ ψηλά ενόψει της Ολυμπιάδας του 2020, και δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι στην Αλεξανδρούπολη αυτές τις ημέρες βρίσκεται η ελίτ των αθλητών της καλλιτεχνικής κολύμβησης, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην αφρόκρεμα των Ελληνικών σωματείων.

Η κυρία Ρουσίδου τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού.

Προπονητές και αθλητές ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και υποσχέθηκαν ότι το θέαμα που  θα παρουσιάσουν ομάδες και αθλητές θα είναι εντυπωσιακό. Άλλωστε το Hellas Beetles είναι ο δεύτερος σταθμός για φέτος όπου οι εθνικές ομάδες θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους εν όψει τις Ολυμπιάδας του 2020.

Ακολουθούν κάποιες από τις δηλώσεις 

Γιάννης Βαταμίδης – Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: «Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.  Μπορούμε να βάλουμε στον χάρτη των παγκόσμιων διοργανώσεων την Αλεξανδρούπολη».

Βαγγέλης Λαμπάκης – Δήμαρχος: «Είμαι ευτυχής που ένα τεράστιο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας διαδραματίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν μέσα στη πόλη να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις.  Απ’ ότι μου λένε οι ειδικοί, η πισίνα του κολυμβητηρίου είναι υπέροχη, υψηλών προδιαγραφών. Με διοργανώσεις όπως αυτή, η Αλεξανδρούπολη ακούγεται στα πέρατα του κόσμου. Θα ήθελα όλοι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και καλώ όλο τον κόσμο να απολαύσει ένα θέαμα που όμοιο του δεν έχουν ξανά δει».

Λίζα Σκοτ – Πρόεδρος τεχνικής επιτροπής καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία: «Ευχαριστώ την δημοτική αρχή για την φιλοξενία της διοργάνωσης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Στους αθλητές εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

Μαρία Θηβαίου – Αντιπρόεδρος τεχνικής επιτροπής καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αλεξ/πολης και στη Χριστίνα Ρουσσίδου με την οποία μας συνδέει μία φιλία. Η Αλεξανδρούπολη είναι ένας από τους 10 σταθμούς της διοργάνωσης. Η εθνική μας ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη και παλεύει για μια θέση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Το κοινό θα πρέπει να μας εμψυχώσει. Θα δούμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του στην Αλεξανδρούπολη»

Χριστίνα Ρουσσίδου – Μέλος ΚΟΕ: «Ανάμεσα μας βρίσκονται κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο. Ήταν ένα όνειρο ζωής να μπει η Αλεξανδρούπολη στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να γεμίσουν το κολυμβητήριο και να θεσμοθετήσουμε την διοργάνωση».

Μαρία Παρασκευοπούλου – Έφορος εθνικών ομάδων: «Η πόλη της Αλεξανδρούπολης μας έχει αγκαλιάσει και όλα ήταν πολύ εύκολα για εμάς. Εύχομαι οι αγώνες να έχουν μεγάλη επιτυχία, το ίδιο και οι αθλητές».

Ζαΐτσεβα Αλέσιβα – Προπονήτρια Εθνικής Ουκρανίας: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Όλα μέχρι στιγμής είναι τέλεια και ευχαριστώ όλους όσους έχουν συμβάλει σε αυτό. Καλή επιτυχία σε όλους στους αγώνες που έρχονται».

Ναταλία Τσερνέσκα – Προπονήτρια Εθνικής Ελλάδας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους έχουν εργαστεί για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία αυτοί οι αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε με μια νέα ομάδα που φέτος έχει δημιουργηθεί. Στόχος το παγκόσμιο της Κορέας».

Ευαγγελία Πλατανιώτη – Διεθνής αθλήτρια: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και που η Ελλάδα φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις. Είναι ο πρώτος μας αγώνας με την Εθνική για φέτος. Είναι προολυμπιακή χρονιά, σημαντική για κάθε αθλητή. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ομάδες. Κάποιοι από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο είναι σήμερα εδώ μαζί μας».

Ευαγγελία Παπάζογλου – Διεθνής αθλήτρια: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την Αλεξανδρούπολη και τους ανθρώπους της για όλα όσα έχουν κάνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ΚΟΕ που μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε και κάνει τα πάντα για μας. Αυτό που θέλουμε εμείς να αποδείξουμε είναι ότι η καρδιά του Έλληνα είναι μεγάλη και όταν προσπαθείς όλα είναι δυνατά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους και ο κόσμος να απολαύσει τους αγώνες».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Hellas Beetles Fina Artistic Swimming World Series 2019 Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης είναι πλέον γεγονός!

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Donnerstag, 4. April 2019

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή, 5/4

10.30 Τεχνικό Ντουέτο, 16.00 Τεχνικό Σόλο, 20.30 Τεχνικό Ομαδικό

Σάββατο, 6/4

11.00 Ελεύθερο Σόλο και Τεχνικό Μικτό Ντουέτο, 18.00 Ελεύθερο Ομαδικό και Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο

Κυριακή, 7/4

10.30 Ελεύθερο Ντουέτο, 15.00 Highlight, 17.00 Κόμπο

Η Τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή (5/4, 19.10).