ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βαρουφάκης της… Αλεξανδρούπολης, ο… απαγγέλων Ζητάκης και η “έκπληξη” Τοψίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βαρουφάκης της… Αλεξανδρούπολης, ο… απαγγέλων Ζητάκης και η “έκπληξη” Τοψίδη

Θυμάστε τον Γιάννη Βαρουφάκη; Εκείνο τον απίθανο τύπο, ο οποίος χαρακτηρίζονταν τους πρώτους μήνες του 2015 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα… uset της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Εκείνον που με τους χειρισμούς και τις… μαγκιές του, μας “φόρτωσε” δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρέη, έκλεισε τις τράπεζες και ήρθαν τα capital contols που ακόμα δεν έχουν φύγει και μάλιστα πανηγύριζε γι’ αυτό λέγοντας στη γυναίκα του “αγάπη μου έκλεισα τις Τράπεζες” και τώρα θα είναι και υποψήφιος στην Ευρωβουλή με το κόμμα που ίδρυσε;

Θα θυμάστε, ότι πέρα από τους… σηκωμένους γιακάδες στα πουκάμισα, τις μαγνητοφωνήσεις των συναδέρφων του στις διεθνείς συσκέψεις και συναντήσεις, ζητούσε να γράφουμε το όνομα του με… ένα (ν); Δηλαδή Γιάνης και όχι Γιάννης που είναι κανονικά. Υπάρχει λοιπόν και στην Αλεξανδρούπολη ένας αντίστοιχος… Βαρουφάκης και μάλιστα έχει το ίδιο όνομα. Γιάννης λέγεται επίσης ο συγκεκριμένος, αλλά δεν ζητάει να τον γράφουμε με ένα… ν.

Ζήτησε δύο Ρ, εμείς τον γράφουμε με τρία ως δώρο

Αυτός θέλει να γράφουμε σωστά το επίθετο του. Με δύο… Ρ, όπως δηλαδή είναι και αλίμονο σε μας που κάναμε λάθος. Μιλάμε για το νέο “αστέρι” της παράταξης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη “Πόλη και Πολίτες” και υποψήφιο του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Τον Γιάννη Σαρρρίδη. Με αφορμή ένα θέμα που γράψαμε, σχολιάζοντας ανάρτηση του στο instagram (και όχι στο facebook όπως κακώς μας πληροφόρησαν) για το πάρκινγκ του “Φώτης Κοσμάς”, έσπευσε να μας διορθώσει.

Έγραψε λοιπόν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (αυτό είναι σίγουρο γιατί το τσεκάραμε) ο Γιάννης Σαρρρίδης απευθυνόμενος σε μας: “Το επίθετο μου γράφεται με δυο Ρ παρακαλώ και επειδή είμαι και ρεαλιστής και πιστεύω ότι η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση , σας παρακαλώ θερμά να διορθωθεί την επόμενη φορά που θα μου κάνετε τη τιμή … σας ευχαριστώ εκ το προτέρων”.

Θα μου πείτε, πάλι κάναμε λάθος στο επίθετο και ενώ την πρώτη φορά το γράψαμε με ένα Ρ, τώρα το αναφέρουμε χρησιμοποιώντας τρία Ρ, δηλαδή Σαρρρίδης. Συνειδητά το κάναμε, έτσι για… διαφήμιση και μάλιστα εντελώς τζάμπα και όχι σαν αυτές τις καμπάνιες προβολής του τις οποίες ξεκίνησε στα τοπικά ΜΜΕ και απ’ ότι μαθαίνουμε από κοινούς γνωστούς (γενικά με τους υποψήφιους της παράταξης Λαμπάκη έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς) τις… ακριβοπληρώνει.

Θα την δημοσιεύαμε αμέσως

Κακώς μάλιστα δεν μας έστειλε και την συγκεκριμένη διόρθωση του, αφού εμείς θα την δημοσιεύαμε αμέσως, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Εντάξει, γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έχει απαγορεύσει στους υποψήφιους του και τους προειδοποίησε μην τολμήσει κάποιος και βάλει διαφημιστική καταχώριση της υποψηφιότητας του στο Evros-news.gr, γιατί το επόμενο λεπτό… τελείωσε, αλλά με τις διαψεύσεις τους δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα.

Τι νομίζετε; Όλους αυτούς τους μήνες που το Evros-news.gr ασκεί κριτική και μάλιστα σκληρή, τόσο στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όσο και στους άλλους δημάρχους του νομού, το κάνει χωρίς… κόστος; Το ίδιο φυσικά και στην κριτική προς την Κυβέρνηση; Χιλιάδες φεύγουν τα ευρώ προς τα άλλα ΜΜΕ του Έβρου από τους δημάρχους, αλλά εμείς είμαστε στην… μαύρη λίστα. Ο Βασίλης Μαυρίδης της Ορεστιάδας για παράδειγμα, πρόσφατα από το ΤΕΒΑ μοίρασε αβέρτα χιλιάρικα σε εβρίτικα ΜΜΕ.

Δεν το αναφέρω ως παράπονο, αλλά επειδή σε λίγες ημέρες θα κλείσουμε 2 χρόνια λειτουργίας, πρέπει να τα ξέρετε όλα. Γιατί σας νοιώθουμε ως… οικογένεια μας. Άλλωστε εσείς μας στηρίξατε από την πρώτη στιγμή, όταν στις 27 Απριλίου 2017 βγήκαμε πρώτη φορά στον “αέρα” του διαδικτύου και μας αγκαλιάσατε, μας στηρίξατε, γίνατε οι καλύτεροι διαφημιστές και συμπαραστάτες μας και μας κάνατε πολύ σύντομα το ΠΡΩΤΟ σε επισκεψιμότητα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ σάιτ του Έβρου, της Θράκης, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνολικά.

Λάθος γραμματικής και θα “φάει” 

παρατήρηση απ’ τον… Τοψίδη

Κι όλα αυτά μπροστά από άλλες ιστοσελίδες, με πάρα πολλά χρόνια λειτουργίας και παρουσίας. Ξεφύγαμε όμως. Αυτά λοιπόν έγραψε ο Γιάννης Σαρρρίδης(με τρία Ρ είπαμε), ο…Βαρουφάκης της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει μάλιστα και ένα ακόμα κοινό με τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Έχει σχέση και αυτός με τα οικονομικά, αφού είναι λογιστής. Του βάζω λοιπόν και την φωτογραφία (άλλη τζάμπα διαφήμιση) για να μην την “πληρώσει” από την γκρίνια του, ο φίλος μου ο Χρήστος (άλλος είναι αυτός, μεγάλη συμπάθεια της φίλης μου… Φανής).

Πάντως τον… τσάκωσα τον Σαρρρίδη (με τρία Ρ είπαμε). Όπως είδατε, έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος γραμματικής, αφού έγραψε: “σας ευχαριστώ εκ το προτέρων”. Ωχ!!! Την “έβαψε”. Θα τον αρχίσει και αυτόν στις… γραμματικές παρατηρήσεις ο Καθηγητής Φιλολογίας (με master παρακαλώ) του Πανεπιστημίου της Νέας Βύσσας Τάκης(Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, γιατί η σωστή έκφραση είναι: “εκ των προτέρων”.

Ο απαγγέλων Παναγιώτης Ζητάκης

Μια και ανέφερα Τοψίδης. Άκουγα πριν λίγες μέρες στον MAXIMUM Fm και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, τον υποψήφιο με την παράταξη Τοψίδη στην Περιφέρεια, τον Παναγιώτη Ζητάκη να μιλάει και νόμιζα ότι βρισκόμουν σε εκδήλωση απαγγελίας… ποίησης. Μπορεί να μην είχα εικόνα και απλά άκουγα από το ραδιόφωνο, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ο κ.Ζητάκης διάβαζε από μέσα ένα γραπτό κείμενο που του είχαν δώσει από την “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Γιατί έκανε απλά… απαγγελία του προγράμματος της και αυτό ήταν ξεκάθαρο και το καταλάβαινε και ο πιο… αδαής (σωστά πρέπει να το έγραψα φίλε Τάκη Τοψίδη αυτό). Απορώ γιατί κάθεται και φέρνει από την Αθήνα ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους για παρουσιαστές και δεν βάζει τον Ζητάκη. Έτσι και αλλιώς δεν κάνει και τίποτα. Πέντε χρόνια δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον Βαγγέλη Λαμπάκη, ήταν “εξαφανισμένος” από τα δημοτικά συμβούλια. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Καλά, για έργο ουσίας επίσης ΜΗΔΕΝ. Τον έδιωξαν άρον-άρον από το Πολυκοινωνικό όπου είχε κάποια θέση το διοικητικό συμβούλιο (δεν ξέρω τους λόγους αλλά για να τον βγάλουν από εκεί κάτι θα ήξεραν καλύτερα αυτοί) και τον έβαλε ο κ.Λαμπάκης εκπρόσωπο στο “Δίκτυο Υγειών Πόλεων”. Ένα.. ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή, μια καθαρά δημοσιοσχετίστικη οργάνωση των δημάρχων όλης της Ελλάδας, για να δαπανούν χρήματα σε αχρείαστες ημερίδες και συνέδρια, να κάνουν ταξιδάκια και να βολεύουν και μερικούς υπαλλήλους, αλλά χωρίς ουσία.

Όλο και περισσότερο ενθουσιάζεται η Νίκη

Μια και πιάσαμε πάντως τον φίλο μου τον Τάκη, στου οποίου τις εκδηλώσεις… βλέπω πρώτο τραπέζι πίστα πάντα την αγαπημένη του Νίκη, ξέρετε τη σύζυγο του που διόρισε σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος και εκείνη εκλεγμένη σύμβουλος, για να παίρνει αποζημίωση 150 ευρώ τον μήνα. Ούτε ένα ζευγάρι γόβες δηλαδή, αφού αυτές που φοράει αξίζουν τουλάχιστον διπλάσια.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαίου, όλο και εμφανίζεται πιο ενθουσιώδης να τον καταχειροκροτεί (σε αντίθεση με τους άλλους δίπλα της, τους Μαρκόπουλους, Αμοιρίδηδες, Εξακουστούς, Ιωσηφίδηδες που το κάνουν… βαριεστημένα), γιατί βλέπει ότι πλησιάζει η ώρα να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της. Να είναι… κυρία Περιφερειάρχου. Θα μου πείτε και τι θέλεις να κάνει; Γυναίκα του είναι και φυσικά καμαρώνει με την επιτυχία του άνδρα της.

Όχι σαν και εμένα που το Χριστινάκι συνέχεια μουρμουράει και… κορόιδο, άχρηστο και μια άλλη λέξη, την γνωστή ελληνική, μου λέει, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό που πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και εγώ… βαράω νταϊρέ (που λέει και ο φίλος μου Κώστας Βενετίδης), σε αντίθεση με την τακτική άλλων ΜΜΕ που τα έχουν με όλους καλά. Με το αζημίωτο φυσικά. Αν και τις τελευταίες μέρες μου περνάει απ’ το μυαλό κάπου-κάπου μήπως έχει δίκιο, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω, τώρα στα 55 μου χρόνια.

Φαντάζομαι πάντως τι έχει να γίνει στην εκδήλωση Τοψίδη της Κυριακής που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Αφού ο ίδιος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι έχουν… τρελαθεί στην κινητοποίηση και τα προσωπικά τηλέφωνα, καλώντας κόσμο να παραβρεθεί για να δείξουν… μπούγιο. Δεν ξέρω βέβαια αν βάζει και υπαλλήλους του Επιμελητηρίου να τηλεφωνούν; Ελπίζω πως δεν θα το κάνει, γιατί δεν είναι σωστό να τους… χρησιμοποιεί για την προσωπική του προεκλογική καμπάνια και ο φίλος μου ο Τάκης μάλλον δεν θα θέλει να δώσει αφορμές.

Τον βοηθούν στις ελεύθερες ώρες τους

Βέβαια, την Εύη Σκαρίπα που όπως βλέπω εργάζεται στο Επιμελητήριο Έβρου, την έχει και ως προσωπική επικοινωνιακή σύμβουλο, η δικηγόρος Μαρία Βρετοπούλου η οποία επίσης αμείβεται από το Επιμελητήριο είναι σε όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις, το ίδιο και ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, επίσης στέλεχος του Επιμελητηρίου. Αλλά όπως μου είπε παλαιότερα, τότε που μιλούσαμε καθημερινά γιατί τώρα έχει… θυμώσει και έχω πεθυμήσει να ακούσω τη φωνή του πολύ καιρό, το κάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και εκτός Επιμελητηρίου.

Είναι και ο Δημήτρης Μπακαλίδης βέβαια στην φωτογραφία που βλέπετε, ξέρετε, αυτός που συνήθως στις εκδηλώσεις τοποθετεί τα… σκαμπό για να καθίσει ο φίλος μου ο Τάκης με τον εκάστοτε παρουσιαστή ή τα παίρνει για να γίνει η εμφάνιση των υποψηφίων, αλλά αυτός δεν είναι υπάλληλος του Επιμελητηρίου, ούτε πληρώνεται από αυτό. Είναι φίλος του, συνέταιρος του σε κάποιες επιχειρήσεις και εκλεγμένος στην διοίκηση.

Η κυρία Σκαρίπα επίσης, που προέρχεται από την Αθήνα και είναι ικανή στην δουλειά της, το κάνει προφανώς εκτός του ωραρίου εργασίας της στο Επιμελητήριο. Από… Αλληλεγγύη φαντάζομαι. Φοβερή λέξη μου ήρθε στο μυαλό. Άκου Αλληλεγγύη (αμάν με αυτά τα κεφαλαία κάποιες φορές) τι μου θυμίζει; Εκείνη την “αμαρτωλή” ΜΚΟ της εκκλησίας, με επικεφαλής έναν Δημήτρη Φουρλεμάδη που καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη με πολυετή φυλάκιση και στο… τσακ γλίτωσε τα ισόβια, για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ από την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Πως μου ήρθαν οι ΜΚΟ

Αλλά ας μην μπλέκουμε τώρα τις ΜΚΟ. Τι σχέση μπορεί να έχει με αυτές ο φίλος μου ο Τάκης; Καμία πραγματικά. Έχει βέβαια ο δικός του φίλος Ευρυπίδης Στυλιανίδης από την γειτονική Ροδόπη, ο οποίος τον στηρίζει έντονα στο παρασκήνιο και μάλιστα οι στενοί συνεργάτες και φίλοι του… τρέχουν για να εκλεγεί ο Τοψίδης. Ο κ.Στυλιανίδης έχει λοιπόν τα μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη για τις χρηματοδοτήσεις τον ΜΚΟ και πρόσφατα πήγαν στη Βουλή δυο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Αυτά βέβαια δεν τον ανησυχούν και τόσο τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ροδόπης. Η ανησυχία και η αγωνία του είναι μην… ξαναεκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος Περιφερειάρχης. Αυτό δεν θα το αντέξει πραγματικά. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον ποιοι θα πάνε στην συγκέντρωση Τοψίδη που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Μαθαίνω ότι ετοιμάζει “έκπληξη” στον παρουσιαστή. Τον επέλεξε μάλιστα ο ίδιος.

Λέτε να φέρει… Τριανταφυλλόπουλο;

Λέτε να είναι ο… Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και να προβληθεί και κανένα βίντεο από εκείνες τις εκπομπές του με τα παράνομα “φρουτάκια”; Τα καταστήματα που είχε ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης πριν από χρόνια στην Ορεστιάδα και κατέστρεφαν οικονομικά ανθρώπους, διέλυαν οικογένειες και είχαμε κοινωνικά δράματα; Τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ “ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ” επαναλαμβάνω. Γιατί ο φίλος μου ο Τάκης δεν θέλει να τα θυμάται αυτά.

Δυστυχώς δεν τα θυμούνται ούτε όσοι συστρατεύθηκαν μαζί του ή είναι έτοιμοι να τον ψηφίσουν. Κι αναφέρομαι σε ανθρώπους από τον βόρειο Έβρο, που ξέρουν για τα “φρουτάκια” και πως απέκτησε τα χρήματα του πριν από κάποια χρόνια. Ο ίδιος και οι “κολλητοί” του, λένε βέβαια πως τα βίντεο με εκείνες τις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου δεν υπάρχουν και έχουν… σβηστεί. Θα δούμε αν ισχύει.

Δεν έχουν σβηστεί πάντως τα δράματα και οι τραγικές καταστάσεις που βίωσαν οι οικογένειες και οι συγγενείς όσων-με δική τους υπαιτιότητα φυσικά και απόφαση-χωρίς να τους βάλει με το ζόρι κάποιος, πήγαιναν και έπαιζαν πιστεύοντας στο εύκολο και γρήγορο κέρδος. Όπως έγινε με το Χρηματιστήριο που κατέστρεψε κόσμο, επί εποχής Σημίτη. Αυτόν τον βρίζουν και απόλυτα δικαιολογημένα κάποιοι, αλλά μπορεί απ’την άλλη να ψηφίσουν Τοψίδη για Περιφερειάρχη.

Αρκετή όμως… διαφήμιση και μάλιστα τζάμπα κάναμε στον Τοψίδη. Ούτε ο Μαχητής Ξάνθης και η Έβδομη Μέρα της Καβάλας να είμαστε. Α, ένα-ένα τα θυμάμαι. Τον βλέπω στις λαϊκές που πηγαίνει με τους υποψήφιους του, χθες ήταν σε αυτή της Αλεξανδρούπολης, αλλά μια φωτογραφία σε πάγκο με… σκόρδα και φυσικά Νέας Βύσσας που είναι τα καλύτερα, δεν βγάζει. Κακώς δεν τον συμβούλεψε γι’ αυτό η προσωπική του επικοινωνιολόγος κυρία Εύη Σκαρίπα.

Άλλωστε το μοναδικό…. επίτευγμα 8 χρόνια ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ήταν το ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου Νέας Βύσσας. Περήφανος πρέπει να είναι για την καταγωγή του και το χωριό που ξεκίνησε. Το επισημαίνω, γιατί και κατά την περιοδεία του στην Ορεστιάδα πριν λίγες ημέρες, απέφυγε να το επισκεφθεί και να το προβάλλει. Προφανώς θεωρεί σίγουρο ότι οι συγχωριανοί του θα τον ψηφίσουν… μονοκούκι. Ειδικά όσοι εργάζονται στις διάφορες επιχειρήσεις του και αμείβονται…. πλουσιοπάροχα, απόλυτα δικαιολογημένα.

Υπάρχει και τέτοιος υποψήφιος;

Διαβάζω στο alexpoli.gr και την προσωπική στήλη του Ανδρέα Χονδρού, ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα για υποψήφιο δήμαρχο (σε Δήμο του Έβρου), που εμφανίζεται παντού ως άφθαρτος, άσπιλος και αμόλυντος , κάνει και σκληρή κριτική σε όλους, αλλά φέρεται να καταχράστηκε πετρέλαιο θέρμανσης από άλλους ανθρώπους στο κτίριο που διαμένει. Δεν θα μου έκανε καμία αίσθηση να είναι αλήθεια.

Εδώ υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος (όχι κατ’ ανάγκη άλλος) σε δήμο του Έβρου, που ο συγχωρεμένος ο θείος του τον έκανε Διευθύνοντα Σύμβουλο σε δυο εταιρείες και τις χρεοκόπησε στα χέρια του. Πτώχευσαν με αυτόν Διευθύνοντα Σύμβουλο δηλαδή και μάλιστα τις καλές οικονομικά εποχές της Ελλάδας. Κι αυτός θέλει να γίνει δήμαρχος για να διοικήσει τον δήμο. Ο ουσιαστικά ανεπάγγελτος, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και όλοι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά τον ταίζει η γυναίκα του.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*