Ορεστιάδα: Ανακοίνωσε υποψήφιους δημοτικούς αλλά και τοπικούς συμβούλους ο Βασίλης Μαυρίδης

Ορεστιάδα: Ανακοίνωσε υποψήφιους δημοτικούς αλλά και τοπικούς συμβούλους ο Βασίλης Μαυρίδης

Τελευταίος αλλά όχι και…καταϊδρωμένος, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ανακοίνωσε χθες επίσημα την κάθοδο του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, γνωστοποιώντας παράλληλα σε εκδήλωση 62 υποψήφιους δημοτικούς, αλλά και τοπικούς συμβούλους.

Οι ανακοινώσεις του κ.Μαυρίδη δεν έκρυβαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού μπορεί να ανακοίνωσε τέσσερις προερχόμενους από τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, του οποίου η παράταξη δεν κατεβαίνει στις εκλογές και συγκεκριμένα τους Ευάγγελο Μαρασλή, Κωνσταντίνο Σιαφκαλόζη, Γιώργο Μουτουσίδη και Δημήτρη Βαρσαμακίδη, αλλά έτσι και αλλιώς στο δημοτικό συμβούλιο αυτοί ως σύμβουλοι της δικής του παράταξης λειτουργούσαν. Σε όλα αυτά τα χρόνια και στις συνεδριάσεις, μόνο ως σύμβουλοι αντιπολίτευσης δεν ενεργούσαν και ήταν αναμενόμενο να είναι υποψήφιοι με το νυν δήμαρχο.

Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων, πάρα πολλοί είναι υποψήφιοι για τις Τοπικές Κοινότητες, στις οποίες όμως οι συνδυασμοί είναι πλέον ανεξάρτητοι με το νέο νόμο του “Κλεισθένη” για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν… παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο η ανακοίνωση τους. Απλά ο Βασίλης Μαυρίδης θέλησε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις, χωρίς ουσία με τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων στις Τοπικές Κοινότητες, κάποιες από τις οποίες έχουν λγότερους από 100 κατοίκους.

Για παράδειγμα, από τους ανακοινωθέντες:

Η Χρυσούλα Αμούτζια, ο Μάκης Καρράς, ο Κώστας Ντινούδης και ο Αθανάσιος Ουζούνης είναι υποψήφιοι στο Τοπικό συμβούλιο Στέρνας

ο Γεώργιος Δεληκώστας στο Τοπικό συμβούλιο Κομάρων

ο Ευάγγελος  Κανελλάκης στο Τοπικό συμβούλιο Σπηλαίου

ο Βασίλειος Καράπατσας  στην Πλάτη

η Λυμπερίδου-Ασπρογέρακα Αθανασία στο  Τοπικό Συμβούλιο Νεοχωρίου

ο Μαυρουδής Απόστολος Τοπικό Συμβούλιο Θεραπειού

ο Ιωάννης Μερτζανίδης στο Τπικό Φτελιάς

ο Αντώνης Μποντσίδης στο Τοπικό Θουρίου

ο Ντισλίδης Στέργιος στο τοπικό Ζώνης

οι Ραφαήλ Παλιουργιώτης και Γιώργος Σιώπης στο Τοπικό Κυπρίνου

ο Χαράλαμπος Τζεπκινλής και η Χατζηαγγελίδου Τασουλάρα στο Τοπικό Βύσσας,

ο Χρήστος Τυρμπάκης στο Τπικό Φυλακίου

ο Γιώργος Χαρισούδης στο Τοπικό Μηλιάς

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 10 που είναι υποψήφιοι στην Τοπική Κοινότητα Ορεστιάδας, οπότε οι μισοί περίπου από τους ανακοινωθέντες δεν είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο ίδιος βέβαια δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιο ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ θα είναι το καλύτερο ψηφοδέλτιο που θα έχει κατέβει στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης και είναι ένα μείγμα παλιών και νέων συνεργατών, από τις εκλογές του 2010 και του 2014, με νέες επιλογές του 2019. Ουσιαστικά όμως μιλάμε για… ανακύκλωση των ίδιων, γνωστών προσώπων και ονομάτων, με σημαντική φθορά τα περισσότερα και τα… ίδια υλικά. Ουσιαστικά δηλαδή, πολύ κακό για το τίποτα.

Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο κ.Μαυρίδης είναι: