Τοψίδης: Τεράστια κινητοποίηση για να παρουσιάσει… μία καινούργια υποψήφια στον Έβρο και τέσσερις συνολικά (φωτορεπορτάζ)

Τοψίδης: Τεράστια κινητοποίηση για να παρουσιάσει… μία καινούργια υποψήφια στον Έβρο και τέσσερις συνολικά (φωτορεπορτάζ)

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Αλεξανδρούπολη και η οποία είχε αρκετό κόσμο, λόγω της τεράστιας κινητοποίησης επί πολλές ημέρες του ίδιου και των συνεργατών του, αλλά αποδείχθηκε… πολύ κακό για το τίποτα αφού ανακοίνωσε μόλις ΜΙΑ καινούργια υποψήφια για το νομό Έβρου και τέσσερις συνολικά, μίλησε ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”, που όπως αποδείχθηκε αποφάσισε την συγκεκριμένη εκδήλωση στο νομό απ’ όπου κατάγεται, απλά για να δείξει ότι συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, ανακοίνωσε μόνο την κυρία Αγγελική Δελημίτη, λογίστρια από το Διδυμότειχο. Επίσης ανακοίνωσε άλλους τρεις υποψήφιους, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη που εξ αρχής ήταν άλλωστε μαζί του και απλά ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, τον Αργύρη Πατακάκη, όχι το νυν Αντιπεριφερειάρχη Δράμας που βρίσκεται σε αργία μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του αλλά το νεαρό γιο του και έναν υποψήφιο από την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.

Ούτε αυτή την φορά έφερε για παρουσιαστή κάποιον μεγαλοδημοσιογράφο από την Αθήνα (όσοι περίμεναν τον… Μάκη Τριανταφυλλόπουλο απογοητεήθηκαν), ίσως επειδή τα έξοδα για τις πολυδάπανες και προκλητικής επίδειξης πλούτου εκδηλώσεις έπρεπε να περιοριστούν και να δοθεί “βάρος” στην παρουσία κόσμου. Έτσι μίλησε μόνο ο ίδιος και επανέλαβε τα γνωστά, για μια διοίκηση της Περιφέρειας που την διακρίνει η μετριότητα (ενώ είχε μπροστά του τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες και δημοτικούς συμβούλους Μαρκόπουλο, Ιωσηφίδη, Πατακάκη, Αμοιρίδη, Εξακουστό, Μοσχοφίδου) λες και διοικεί μόνος του ο Χρήστος Μέτιος.

Επίσης, λες και προήλθε ο ίδιος από… παρθενογένεση και δεν είναι επί 8 χρόνια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου με ανύπαρκτο έργο, επανέλαβε όσα διαβάζει κάθε φορά και του γράφουν οι επικοινωνιολόγοι του. Για εγκατάλειψη της Σαμοθράκης (εκείνο το καράβι που θα ναυπηγούσε ο ίδιος ως Επιμελητήριο τί απέγινε;), για διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και αύξηση τους αλλά και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Λες και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόσα χρόνια έκανε οτιδήποτε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και τώρα ξαφνικά θα γίνει… αποτελεσματικός. Θα υπάρχουν βέβαια τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ, η διαχείριση των οποίων είναι εξάλλου και ο στόχος του κ.Τοψίδη και όσων τον περιβάλλουν. Λόγω της ικανότητας τους στις επιχειρήσεις εννοούμε και όχι κάτι άλλο, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

Οι νέοι υποψήφιοι που παρουσίασε ο κ.Τοψίδης είναι:

Δελιμύτη Αγγελική Λογίστρια Π.Ε Έβρου

Μωραίτης Στέλιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης Π.Ε Ξάνθης

Πατακάκης Αργύρης Π.Ε Δράμας

Χουσείνογλου Σιαμπάν Π.Ε Ξάνθης

Παρόντες οι δήμαρχοι Λαμπάκης, Μαυρίδης, Πουλιλιός

και οι άλλοι υποψήφιοι της Αλεξανδρούπολης

Η… είδηση πάντως ήταν στην παρουσία των θεσμικών του νομού Έβρου. Παρέστησαν στην εκδήλωση του “αντάρτη” της Ν.Δ κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματος και προσωπική του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Χρήστο Μέτιο, τρεις δήμαρχοι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα ο ένας, ο Βαγγέλης Λαμπάκης της Αλεξανδρούπολης, έχει λάβει και την επίσημη στήριξη. Ήταν ακόμα εκεί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, κουμπάρος του Χριστόδουλου Τοψίδη που είναι γνωστό ότι κάνει αγώνα για την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη. Πάντως δεν κάθισε… πρώτο τραπέζι πίστα και μπροστά-μπροστά με τους άλλους, αφού εκεί έστειλε τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καραγιάννη. Προτίμησε να είναι λίγο… παράμερα, δίπλα στον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρο Σταυράκογλου, που απ’ την αρχή έχει επιτελικό ρόλο στην προσπάθεια Τοψίδη, άσχετα αν προσπαθούσε να το… κρύψει, γιατί θέλει να τα έχει καλά με όλους.

Φυσικά ήταν εκεί ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι απ’ την αρχή μαζί του, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός, Γιάννης Ζαμπούκης και Παύλος Μιχαηλίδης. Επίσης οι επιχειρηματίες Βασίλης Δαστερίδης, του οποίοι άλλωστε η εταιρεία και οι φωτισμοί LED έχουν κυρίαρχη θέση στα προεκλογικά σποτ του Χριστόδουλου Τοψίδη, αλλά και ο Θανάσης Παπαζηλάκης της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Άλλωστε και οι δυο δεν έχουν κρύψει την προτίμηση τους και την στήριξη στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Καβαρατζής, φυσιολογικό αφού ο γιος του Σταύρος είναι υποψήφιος με την “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου Astir Egnatia γέμισε και είχε αρκετό κόσμο, αφού ήρθαν με διάφορους τρόπους ακόμα και από την Ορεστιάδα άτομα. Όπως άλλωστε γράψαμε υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, προκειμένου να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις, ενώ όλοι οι υποψήφιοι υποχρεώθηκαν να.. κουβαλήσουν από Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα κιαι Καβάλα από 5 και 10 άτομα ο καθένας για να φανεί… μπούγιο.