ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η προσπάθεια Μαυρίδη να γίνει… Γκοτσίδης, η αγωνία υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ και η… Νατάσα

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η προσπάθεια Μαυρίδη να γίνει… Γκοτσίδης, η αγωνία υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ και η… Νατάσα

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα. Έχει αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά μπήκαμε παράλληλα και στην τελική ευθεία για τις… τριπλές εκλογές. Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές.

Αν θα γίνουν… τετραπλές, θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Να προκηρυχθούν δηλαδή και οι εθνικές εκλογές για τις 26 Μαίου, Άντε να το κάνει, αφού… μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Γιατί με τα ρετάλια και τα παρτάλια τύπου Τζουμάκα, Μπίστη, Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου που μάζεψε, δεν μπορεί να γλιτώσει την ήττα.

Να σταματήσει η αγωνία των υποψηφίων

Άντε να αποφασίσει πότε θα κάνει τις εκλογές, για να ανακοινώσει και η Ν.Δ τους υποψηφίους της στον Έβρο και να σταματήσει η αγωνία όσων περιμένουν να είναι στις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου της. Γιατί τώρα, με εξαίρεση το νυν βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη που θα είναι σίγουρα υποψήφιος και πάλι, οι άλλοι βρίσκονται στον “αέρα”.

Ούτε συνέντευξη να δώσουν δεν μπορούν οι άνθρωποι και αυτό είναι άδικο. Γιατί δημιουργεί αθέμιτο προβάδισμα στον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και εν ενεργεία βουλευτή. Μια και αναφέραμε το όνομα του, αλήθεια, έχουμε συνηθίσει στις συνεχόμενες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις του στην Βουλή για διάφορα θέματα. Αυτήν για την ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τι την ήθελε;

Όχι πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πολύ σοβαρό μάλιστα και οι αστυνομικοί δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει με τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται καθημερινά. Συν φυσικά την επιβάρυνση που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αλεξανδρούπολης.

Δικαιολογημένα όμως πολλοί και όχι μόνο Συριζαίοι, αναρωτιούνται: Αλήθεια, ο ίδιος ο κ.Δημοσχάκης ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τι έκανε για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια και το γνώριζε από τότε που βρέθηκε στην κορυφαία θέση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας;

Θα… χάσουμε τη Νατάσα Γκαρά;

Τέλος πάντων, από αλλού ξεκινήσαμε και διαφορετικά εξελίχθηκε η ανάλυση μας. Όπως έλεγα λοιπόν, με βάση κάποιες δημοσκοπήσεις που “τρέχουν” τον τελευταίο καιρό και μάλιστα είναι αρκετές στην περιοχή μας, για Ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί υπό προϋποθέσεις να εκλέξει ακόμα και τους 4 βουλευτές στο νομό Έβρου.

Οπότε καταλαβαίνετε, πως είναι δικαιολογημένο το αυξημένο ενδιαφέρον πολλών. Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια, θα χάσουμε τη… Νατάσα την Γκαρά και εκτός από την ίδια και τη μάνα της, την πρώην συνεργάτιδα μου στην ΕΡΑ Ορεστιάδας Σούλα Εμμανουηλίδου, αρκετοί ακόμα θα στενοχωρηθούν. Μην βιάζεστε να σκεφθείτε ότι θα είναι… Συριζαίοι. Δεξιοί θα…, γανιάσουν(που λένε και στο χωριό μου το Παλιούρι), θα στενοχωρηθούν δηλαδή.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης πρώτος-πρώτος, που έχει άριστες σχέσεις συνεργασίας με την κ.Γκαρά και καλά κάνει ο άνθρωπος, αφού ο θεσμικός του ρόλος επιβάλλει να συνεργάζεται με τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ο συνάδερφος του της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης επίσης, που δεν έχει κρύψει την συμπάθεια του για την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και το λέει δημόσια.

Κάποιοι “σύντροφοι” της δεν είμαι σίγουρος

Αλλά και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ,οέ,οέ) Τοψίδης, που όπου σταθεί και βρεθεί δηλώνει “η Νατάσα είναι φίλη μου”. Γι’ αυτό άλλωστε και εκείνη παρασκηνιακά αβαντάρει την υποψηφιότητα του όπως μπορεί, άσχετα αν επίσημα το κόμμα της έχει επιλέξει να στηρίζει τον Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Θα… γανιάσουν(στενοχωρηθούν) επίσης και κάποιοι συνάδερφοι από τα τοπικά ΜΜΕ, που έχουν εξασφαλίσει κρατική διαφήμιση, χάρη στην δική της βοήθεια. Σίγουρα λεφτά κάθε μήνα και αρκετά μάλιστα, σε σχέση με όσα κοστίζουν οι ιδιωτικές διαφημίσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Από αυτές που το Evros-news.gr είναι αποκλεισμένο, αν και είναι πρώτο σε “επισκεψιμότητα”.

Δεν λέμε ότι ευθύνεται η κ.Γκαρά γι’ αυτό. Το ξερό μας το κεφάλι φταίει, που κάνουμε κριτική και στην Κυβέρνηση, όπως σε αρκετούς άλλους. Αντί να τους γλείφουμε και να τους λιβανίζουμε καθημερινά και το βράδυ που πηγαίνουμε σπίτι, να ανοίγουμε το συρτάρι και να βλέπουμε πόσα έχουμε μαζέψει, όπως λέει και ο φίλος μου Τάκης Τοψίδης. Αυτό είναι εξάλλου το αγαπημένο του μότο.

Δεν είναι πάντως σίγουρος αν θα… γανιάσουν (στενοχωρηθούν δηλαδή) αν δεν εκλεγεί η Νατάσα Γκαρά και κάποιοι “σύντροφοι” της. Όπως ο φίλος μου ο Σπύρος Δέδογλου (ναι έχω και Συριζαίους φίλους, άλλο τα κόμματα και άλλο οι ανθρώπινες σχέσεις). Όχι, δεν έχει κάποιο θέμα μαζί της. Συναγωνιστές είναι άλλωστε. Θα στενοχωρηθεί γιατί αν δεν εκλέξει βουλευτή στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνει έξω και ο “κολλητός” του Μενέλαος Μαλτέζος που προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής.

Τι ήθελε να πει ο.. ποιητής Τοψίδης

με την ατάκα σε Λαμπάκη;

Μια και έπιασα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κάποιοι φίλοι και “κολλητοί” του δυσφορούν και διαμαρτύρονται με διάφορους τρόπους. Πως δεν είμαι αντικειμενικός απέναντι του, ότι του κάνω “πόλεμο” και άλλα τέτοια. Κατ’ αρχάς, η κριτική δεν είναι “πόλεμος” και κατά δεύτερον, φυσικά και είμαι απέναντι στην υποψηφιότητα του. Για πολλούς λόγους. Κάποιοι που γράφονται τους έχω αναλύσει, Κάποιοι άλλοι δεν γράφονται.

Στην χθεσινή συγκέντρωση τη Αλεξανδρούπολης για παράδειγμα, όπου φυσικά είχε πάρα πολύ κόσμο, αναμενόμενο εξάλλου μια και… έπαιζε στην “έδρα” του, ενώ κατέβασε την μισή Νέα Βύσσα αλλά και κουβάλησε όλους τους υποψηφίους του με συγγενείς και φίλους από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (τους υποχρέωσε για την ακρίβεια), μου έκανε εντύπωση μια ατάκα του.

Όταν μπήκε στην αίθουσα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, λίγο καθυστερημένα, του είπε: “Δήμαρχε καλορίζικος”. Τι ακριβώς εννοούσε ο… ποιητής (όπως το πάει ο φίλος μου ο Τάκης, θα αφήσει χωρίς… δουλειά τον άλλο φίλο μου, τον πραγματικό ποιητή Τάκη Δημητριάδη) Τοψίδης με την συγκεκριμένη φράση; Πως τον καλωσορίζει σε εκδήλωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” επειδή πήγε για πρώτη φορά;

Τον “έψησε” η Σοφία να στηρίξει Τοψίδη

Τον καλωσορίζει γιατί θεωρεί ότι… συστρατεύεται μαζί του; Τον διαβεβαίωσε για κάτι τέτοιο ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ή μήπως η αδερφή του η Σοφία Λαμπάκη, η οποία είναι γνωστό πως κινείται έντονα παρασκηνιακά και βοηθάει εκτός από τον αδερφό της στην Αλεξανδρούπολη και τον κ.Τοψίδη να εκλεγεί στην Περιφέρεια; Κόντρα στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που την διόρισε Πρόεδρο στην ΔΕΣ-ΜΟΣ;

Σε αυτόν καλά του κάνει και τα ήθελε και τα παθαίνει, αφού κάθεται και ανέχεται ένα… φίδι στον κόρφο του. Να δίνει μέσω της ΔΕΣ-ΜΟΣ και κρυφά από τον ίδιο, διαφημιστικές καταχωρίσεις στον “Μαχητή Ξάνθης” και την “ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ” της Καβάλας, τα δυο ΜΜΕ της Περιφέρειας που τον έχουν… ξεσκίσει κυριολεκτικά και αβαντάρουν ξεκάθαρα την υποψηφιότητα Τοψίδη.

Η Σοφία Λαμπάκη έτσι λειτουργούσε εξάλλου μια ζωή. Στα μουλωχτά και παρασκηνιακά. Τώρα θα αλλάξει; Μέχρι και εμάς βρήκε τρόπο να… πλησιάσει, αλλά είμαστε ξεροκέφαλοι και δεν “τσιμπήσαμε”. Σεβαστήκαμε κάποια πράγματα, αλλά ως εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, όσο και αν προσπαθούν να εμφανιστούν διαφορετικοί.

Με φουλάρια, μαντήλια και γραβάτες

Πάλι όμως… πλάτιασα. Ήθελα να αναφερθώ στα φουλάρια και τις γραβάτες με το σήμα και το όνομα “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ” που μοιράστηκαν στους υποψήφιους και τις υποφήφιες περιφερειακούς συμβούλους, στην χθεσινή εκδήλωση του φίλου μου Τάκη Τοψίδη. Φουλάρια και μαντήλια μοιράστηκαν και στον κόσμο μαθαίνω.

Προφανώς θα ήταν δώρο και προσφορά της οικογενειακής επιχείρησης μεταξωτών της γυναίκας του Νίκης Μουχταρίδου και συγκεκριμένα του κουνιάδου του Κώστα. Άλλωστε, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, τόσα χρήματα έδωσε στην επιχείρηση του κουνιάδου του ο κ.Τοψίδης, Είτε για δώρα, είτε για οικονομική στήριξη προβολής των τοπικών προϊόντων.

Κάποια στιγμή μάλιστα, οι άλλοι επιχειρηματίες του μεταξιού στο Σουφλί είχαν διαμαρτυρηθεί και μάλιστα έντονα για αυτή την… προτίμηση. Άσχετα από αυτό όμως, είναι ανθρώπινο όλη η οικογένεια να στηρίζει την προσπάθεια του Τάκη να γίνει Περιφερειάρχης και της Νίκης…κυρία Περιφερειάρχου. Μεγαλεία, που είναι γνωστό ότι τις αρέσουν πολύ.

Προσπάθεια Μαυρίδη να γίνει… Γκοτσίδης

Μια και μιλάμε για τον φίλο μου Τάκη Τοψίδη, για γραβάτες, φουλάρια και όλα αυτά. Είδατε το ντύσιμο του κουμπάρου του… Βασίλη Μαυρίδη στην αφίσα της νέας υποψηφιότητας του για δήμαρχος Ορεστιάδας, αλλά και το κοστούμι που φορούσε στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων του. Σκέτο… φιγουρίνι ο Βασιλάκης.

Κάτι μου λέει, ότι κατά βάθος θέλει να μοιάσει του… Κώστα Γκοτσίδη, του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης και έκανε φιλότιμη προσπάθεια να τον… πλησιάσει. Όμως ο Γκοτσίδης είναι ένας και άλλος κανένας. Το ιδανικό… fashion icon. Καλή η προσπάθεια του κ.Μαυρίδη, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον δεν μπορεί με τίποτα να πλησιάσει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Όσο για τα ονόματα που ανακοίνωσε ως υποψήφιους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, νέο ξεκίνημα με τον… Βαγγέλη Μαρασλή, τον οποίο μάλιστα παρουσίασε ως… μεγάλη μεταγραφή από το “στρατόπεδο” Μουζά, δεν μπορεί να γίνει. Έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια, ο Μαρασλής στήριζε φανατικά αν και αντιπολίτευση, περισσότερο και απ΄τον… Γιώργο Καραγιάννη, τις αποφάσεις του κ.Μαυρίδη. Με αντίπαλο πάντως τον Χρήστο Ορμανλίδη στη Νέα Βύσσα, δεν τον βλέπω να εκλέγεται.

 Οι θερμοί… χειροκροτητές

Πάντως ο δήμαρχος Ορεστιάδας αυτή την φορά δεν έλειψε από εκδήλωση του κουμπάρου του και συνεργάτη του παλαιότερα στην “ΨΥΧΑΣΠΙΣ”. Ήταν εκεί, κάθισε δίπλα στον κοινό τους φίλο Σταύρο Σταυράκογλου, τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, ο οποίος όπως είδα χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον επί χρόνια φίλο του Τάκη Τοψίδη.

Τι δεν θα ‘δινα πάντως να είμαι δίπλα τους και να ακούω όσα κουβέντιαζαν χαμηλόφωνα και… συνωμοτικά όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, ο Σταυράκογλου με τον Μαυρίδη. Να τα έλεγαν για τον κοινό τους φίλο (πρώην πλέον του Σταυράκογλου), τον Θάνο Κουλουτμπάνη από την Θεσσαλονίκη;

Δυο αυτοί πάντως και ένας ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Μπορεί να τα έχει κάνει… μπάχαλο εκεί, η παρουσία του να είναι κλασικό παράδειγμα ανικανότητας και ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, να παίρνει δάνεια και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να συντηρείται η ΤΙΕΔΑ, αλλά τον Τοψίδη τον χειροκροτούσε με ενθουσιασμό.

Που να είχε δηλαδή και την επίσημη στήριξη της Ν.Δ που έχει ο ίδιος ως μέλος της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη. Τουλάχιστον ο τελευταίος μπορεί να παρέστη, αλλά δεν έκανε σαν να… κέρδισε το Τζόκερ, όπως κάποιοι άλλοι που ήταν στην αίθουσα. Αν και αρκετοί από αυτούς όχι μόνο δεν στηρίζουν, αλλά ούτε θα ψηφίσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Θα τα αναλύσουμε στο επόμενο

Βγήκαν κάποια συμπεράσματα από τα εγκαίνια εκλογικών κέντρων κάποιων υποψήφιων δημάρχων στον Έβρο, αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε στο επόμενο ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ. Μην τα θέλετε και όλα σήμερα.

Ο… Ναρκαλιευτής