Το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τον διαγωνισμό για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στο υπουργείο Ναυτιλίας

Το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τον διαγωνισμό για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στο υπουργείο Ναυτιλίας

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη των διαγωνισμών των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Οι δύο πλευρές, σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες, θα αποφασίσουν ποιες επιμέρους δραστηριότητες των δυο λιμένων θα παραχωρηθούν και για πόσα έτη, εάν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα παραχωρηθεί ο εμπορευματικός σταθμός και στο λιμάνι της Καβάλας ο εμπορικός λιμένας «Φίλιππος Β’».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, μιλώντας στο συμπόσιο που πραγματοποίησε, στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα “τρέξει” η διαγωνιστική διαδικασία για την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Όπως αποφασίστηκε, θα προκηρυχθούν δυο διαφορετικοί διαγωνισμοί και όχι ένας ενιαίος. Ωστόσο, κάθε υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να καταθέσει ενδιαφέρον και για τα δυο λιμάνια, εάν το επιθυμεί.

Όπως όλα δείχνουν, εάν και δεν έχει αποφασιστεί, η διάρκεια της παραχώρησης θα ξεπερνά τα 30 χρόνια.

Πηγή: metaforespress.gr

2 Σχόλια

  1. Καιρός είναι. Η Αλεξανδρούπολη όπως κα Θεσσαλονίκη είναι οι μόνες πόλεις που διαθέτουν και τα τέσσερα συγκοινωνιακα μέσα (οδικη, σιδηροδρομικη, ακτοπλοϊκή και αεροπορική) με τέτοιο πλεονέκτημα είναι τελευταία στην ανάπτυξη. Εκλογές έρχονται ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν.

    • Τα είπες όλα. Έχει τόσα πλεονεκτήματα, η μοναδική πόλη της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας (η Καβάλα δεν έχει σιδηρόδρομο) και γενικότερα της Μακεδονίας με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη) και δεν τα έχει εκμεταλλευθεί στο ελάχιστο δυστυχώας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*