ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η απογοήτευση των εγκαινίων εκλογικών κέντρων, ο… ξεχασμένος Καίσας και οι υποψήφιοι στο Διδυμότειχο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η απογοήτευση των εγκαινίων εκλογικών κέντρων, ο… ξεχασμένος Καίσας και οι υποψήφιοι στο Διδυμότειχο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου. Το πρώτο μάλιστα φέτος είναι 28… τ’  Απρίλη (που λέει και ο αριστερός φίλος μου Σπύρος Δέδογλου ο οποίος μάλιστα είναι και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Κατσιμίγα), ενώ τρεις ημέρες μετά ακολουθεί η Πρωτομαγιά.

Χαράς ευαγγέλια δηλαδή για τους δημόσιους υπαλλήλους κυρίως, αφού μετά την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα που είναι αργίες και την Τετάρτη επίσης αργία λόγω 1ης Μαίου (αν και οι κομμουνιστές λένε η πρώτη του Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία), μεσολαβεί μια Τρίτη. Πόσους πιστεύετε ότι θα βρείτε στα γραφεία κρατικών υπηρεσιών αν πάτε Τρίτη; Όλοι θα ψάξουν τρόπο να την… κάνουν για μια εβδομάδα, με τίποτα παλιά ρεπό, καμιά άδεια γιατρού ή και απ’ την… σημαία.

Γεμίσαμε banner υποψηφίων

παρά τους… αποκλεισμούς ορισμένων

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, αν μπορούσαμε όλοι το ίδιο θα κάναμε ή σχεδόν όλοι. Μην με πιάνει πάλι το… ισοπεδωτικό μου. Να επανέλθουμε όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το καταλαβαίνω και εγώ καλά, βλέποντας το Evros-news.gr να έχει γεμίσει με διαφημίσεις υποψηφίων και banner τους. Απ’ ότι μέτρησα στα υπόλοιπα διαδικτυακά ΜΜΕ του Έβρου, θα πρέπει να έχουμε τα περισσότερα.

Από υποψήφιους δημάρχους όπως ο Βαγγέλης Μυτιληνός της Αλεξανδρούπολης και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας του Σουφλίου, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους όπως ο Στάθης Ασπιώτης (Ευστάθιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο να τα γράφουμε σωστά για να μην μπερδεύονται οι ψηφοφόροι), Αθανάσιος Τσώνης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης όπως η Ελένη Ιντζεπελίδου  και η Κρύστα Μπαμπούρα ή της Τοπικής Κοινότητας όπως ο Κουρτίδης Επαμεινώνδας (ΝΩΝΤΑΣ). Τους οποίους φυσικά ευχαριστώ και εγώ για την προτίμηση.

Σκεφθείτε δηλαδή να μην ακολουθούσαμε αυτή την πορεία και γραμμή. Να κάνουμε δηλαδή αυστηρή, σκληρή πολλές φορές κριτική σε όλους τους δημάρχους του Έβρου, αλλά και στους υποψήφιους δημάρχους, Περιφερειάρχες και δημοτικούς ή Περιφερειακούς συμβούλους, Διπλάσιος, να μην σας πω τριπλάσιος, θα ήταν ο αριθμός. Τώρα όμως και να θέλει ένας δημοτικός σύμβουλος να διαφημιστεί στο ΠΡΩΤΟ σε “επισκεψιμότητα” ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ σάιτ του Έβρου και της Θράκης, δεν το… τολμάει.

Καταλαβαίνουν βέβαια, με τις χιλιάδες “επισκέψεις” που έχουμε καθημερινά, ότι οι αναγνώστες μας είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους, αλλά σκέφτεστε η… συμπάθεια μου (θα το έχετε καταλάβει άλλωστε) Γιώργος Κουκουράβας να έβαζε banner στο Evros-news.gr; Το επόμενο λεπτό θα είχε ενημερωθεί ο Βαγγέλης Λαμπάκης (υπάρχει επιφορτισμένος να τον ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τι γράφουμε) και θα τον έθετε εκτός παράταξης.

Σκέφτεστε ο επί πολλά χρόνια φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης να έβαζε banner σε μας, όπως κάνει σε άλλα ΜΜΕ του Έβρου; Όχι, αυτός είναι ο ίδιος επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” και δεν θα κινδύνευε να τον θέσουν εκτός. Θα κινδύνευε όμως να τον… χωρίσει αμέσως η Νίκη, αφού είναι γνωστό πως με… συμπαθεί ιδιαίτερα. Τέλος πάντων. Για να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί και εγώ έτσι να σκεφτόμουν.

Η… απογοήτευση των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων

Κι επειδή πλησιάζουν σιγά-σιγά οι εκλογές, άρχισαν και τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων. Μόνο που εκεί έρχονται… απογοητεύσεις και είναι ορατές, κυρίως από τις αντιδράσεις κάποιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κοινώς, στο facebook που ορισμένοι το έχουν κάνει “σημαία” τους χρόνια. Ξέρεις τι είναι να ανεβάζεις καθημερινά και το παραμικρό, ακόμα και όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου και για τα εγκαίνια του εκλογικού σου κέντρου να κάνεις μια απλή αναφορά και τέλος;

Έτσι συμβαίνει βέβαια, όταν περιμένεις να… κατακλυστούν από κόσμο τα γραφεία σου, γιατί έχεις πιστέψει πως είσαι ήδη δήμαρχος και η “εικόνα” είναι απογοητευτική. Ούτε οι συγγενείς των υποψηφίων συμβούλων σου δεν έρχονται. Πως μετά να το… επικοινωνήσεις αυτό; Το προσπερνάς αμέσως και προσπαθείς με άλλον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό να το ξεπεράσεις. Κι επειδή εμείς εδώ έχετε καταλάβει ότι δεν διστάζουμε να μιλάμε πολλές φορές με συγκεκριμένα ονόματα, θα σας πως σε ποιους αναφέρομαι.

Στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, ο Παύλος Μιχαηλίδης που έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, τα οποία μάλιστα είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης και κοντά στον περιβόητο πεζόδρομο της οδού Κύπρου, για τον οποίο παρεμπιπτόντως… ξεσήκωσε εμάς με τις καταγγελίες του, το αναδείξαμε αλλά ο ίδιος φαίνεται να το… ξέχασε, ο κόσμος δεν ήταν αυτός που περίμεναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Μόνο μια φωτογραφία έμεινε στο facebook

Γι’ αυτό και στο προσωπικό του fb και των υποψηφίων του, έμεινε με το… ζόρι μια φωτογραφία. Αν είχε γίνει χαμός, επί μέρες φωτογραφίες θα βλέπαμε. Ούτε καν οι συγγενείς των υποψηφίων δεν βρέθηκαν εκεί για να δείξουν… μπούγιο. Καλά, για τους φίλους του στο facebook που έχει και πολλούς, αν είχαν πάει, θα είχε… βουλιάξει η περιοχή. Τόσο που θα έπρεπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, που είναι εξαίρετος συνάδερφος και πολύ καλός δημοτικός σύμβουλος όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ.Μιχαηλίδης, να έτρεχε με τις αρμόδιες υπηρεσίες να… βουλώσει τις τρύπες που θα άνοιγαν από τον πολύ κόσμο που θα προκαλούσε καθίζηση στο οδόστρωμα.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έγινε και ο υποψήφιος δήμαρχος, που είχε πιστέψει και διέδιδε μάλιστα δεξιά και αριστερά ότι είναι δεύτερος στις προτιμήσεις των δημοτών, είδε άλλωστε και τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά ο λίγος κόσμος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου τον απογοήτευσε. Βλέπετε, άλλο οι φίλοι στο fb, που μπορεί να κάνουν και ένα like περισσότερο και μπορεί να είναι από όλη την Ελλάδα, όμως στην κάλπη αποφασίζουν άλλοι. Οι δημότες, ούτε καν οι κάτοικοι του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Καλά που βρέθηκε δηλαδή εκεί και ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο Παναγιώτης Ζητάκης, σε μια επίδειξη πολιτικού πολιτισμού. Βέβαια το έκανε με παλαιοκομματική λογική (όταν μιλάμε για Ζητάκη φυσικό είναι αυτό όχι λόγω ηλικίας αλλά νοοτροπίας), επειδή είναι πλέον είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον φίλο μου Τάκη Τοψίδη, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια μαθαίνω ότι… ενθουσίασε και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Τόσο που δεν αποκλείεται να τον φώναξε στο γραφείο του για να τον συγχαρεί που δείχνει τόσο έντονο… πολιτικό πολιτισμό. Άλλωστε ο κ.Λαμπάκης είναι ήρεμος άνθρωπος και όλα αυτά τα αποδέχεται. Σιγά μην γίνεται έξαλλος και αρχίζει να φωνάζει εκτός εαυτού. Αυτά τα λένε ή τα γράφουν οι κακοήθεις και κάτι βρωμερά σάιτ από την Αθήνα, που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος τον θεωρεί αλαζόνα και εγωιστή. Μα είναι ο Λαμπάκης όλα αυτά, όπως πολλές φορές αναρωτιέται και ο ίδιος και απαντάει μόνος του. Όχι. Δεν είναι.

Τρεις και ο… Σκίνδρης στα εγκαίνια

Η άλλη απογοήτευση, ήταν μαθαίνω του… Θόδωρου Σκίνδρη στο Διδυμότειχο. Ξέρετε, αυτός ο στρατιωτικός από την Χαλκίδα, που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου εδώ και δυο χρόνια και κάνει όλο αυτό το διάστημα… αγώνα; Δεν ξέρω βέβαια αν πήραν μεταδημότευση ο ίδιος και η οικογένεια του στο Διδυμότειχο, ώστε να μπορούν να τον ψηφίσουν. Γιατί δημότες στην Εύβοια είναι, οπότε αν δεν τακτοποιήθηκε το συγκεκριμένο γραφειοκρατικό ζήτημα, υπάρχει περίπτωση να μην… ψηφίσει ο ίδιος τον εαυτό του αλλά και τα μέλη της οικογένειας του.

Ο Θόδωρος λοιπόν πήγε και νοίκιασε εκλογικό κέντρο στον κεντρικό δρόμο του Διδυμοτείχου, απέναντι περίπου από την αστυνομία, εκεί που βρίσκονται μαζεμένες οι περισσότερες καφετέριες της πόλης. Ανάμεσα τους συγκεκριμένα. Στα εγκαίνια που έκανε όμως, ήταν… τρεις και (όχι ο κούκος) ο Σκίνδρης. Δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους 30 αυτοί που παραβρέθηκαν να του συμπαρασταθούν, όπως είδα και στο βίντεο της εκδήλωσης.

Εκείνος πάντως δεν πτοήθηκε. Με τον γνωστό, μαχητικό του τρόπο, είπε αυτά που είχε ετοιμάσει, λες και απευθύνονταν σε… λαοθάλασσα. “Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” και τέτοια. Πως να μην το κάνει. Σκέφτεστε να μην είχαν πάει και αυτοί οι ελάχιστοι και να ήταν καμιά… 6 άτομα; Όσα δηλαδή τον είχαν ψηφίσει στις εκλογές για το φιλοζωικό σωματείο όπου είχε θέσει υποψηφιότητα; Γι’ αυτό λοιπόν και δεν ανέβασε τίποτα στο facebook, όταν το κάνει για πιο ασήμαντα πράγματα. Μόνο ότι ο… λαός μίλησε. Φωτογραφίες όμως πουθενά.

Κάτι ακόμα. Αυτό με τα “μαρούλια” πολύ συχνά το αναφέρει. “Εγώ δεν τρώω και εγώ δεν τρώω μαρούλια” επαναλαμβάνει. Κατάγεται από την Χαλκίδα και δεν του αρέσουν τα μαρούλια; Τα καλύτερα έχουν εκεί στα Βασιλικά και μάλιστα είναι γεμάτες οι λαϊκές στην Αθήνα. Αν λοιπόν έχει κάτι συγκεκριμένο να καταγγείλει, ας πει ονόματα. Αυτός άλλωστε δεν φοβάται, ούτε… κωλώνει πουθενά. Όπως το ιδεολογικό του “αφεντικό”, ο Πάνος Καμμένος. Αλήθεια που… χάθηκε εκείνη η ψυχή;

Μια και είπα Καμμένος και θυμήθηκα τους ΑΝΕΛ. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2014, ο κ.Σκίνδρης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με επικεφαλής τον… Τέρενς Κουίκ. Ξέρετε, τον πρώην ΑΝΕΛ και νυν Συριζαίο (για την καρεκλίτσα του υφυπουργού φυσικά), ο οποίος θα έσωζε την Θράκη και από τις εκλογές εκείνες δεν έχει ξαναπατήσει το πόδι του στην περιοχή.

Αφού πήρε την δουλειά απ’ τον Παρασκευά

θα είναι υποψήφιος με τον… Χρήστο

Αφού αναφέρθηκα στο Διδυμότειχο, είδα ένα βίντεο του Κώστα Γκουρλουμένου, ο οποίος όντως κάνει πολύ καλές δουλειές στις λήψεις με drone, με το οποίο ανήγγειλε την υποψηφιότητα του με τον… Χρήστο Τοκαμάνη. Με τον Χρήστο Τοκαμάνη επαναλαμβάνω και την “Δύναμη Δημιουργίας”. Τι; Περιμένατε ότι θα ήταν υποψήφιος με τον Παρασκευά Πατσουρίδη όπως η μητέρα του, η οποία μάλιστα όχι μόνο εξελέγη αλλά ήταν και Αντιδήμαρχος Οικονομικών;

Όχι βέβαια. Ο Κώστας είναι νέος άνθρωπος. Θα πάει με τον Παρασκευά που είναι το παλιό και το φθαρμένο; Όχι. Με το νέο και ελπιδοφόρο θα συστρατευθεί. Κι αυτό δεν είναι αιχμή για τον κ.Τοκαμάνη, τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο και επαγγελματία. Φυσικά, δικαίωμα του κ.Γκουρλουμένου να θέσει υποψηφιότητα όπου θέλει. Όμνως εδώ πλέον αποκτά, αν και έχει ήδη εκεί που εργάζεται και θεσμικό ρόλο. Οπότε θα δεχθεί και κριτική.

Επειδή δηλαδή ο δήμαρχος Διδυμοτείχου του ανέθεσε με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση πριν λίγο καιρό δημιουργία διαφημιστικών σποτ και άλλες δράσεις τουριστικής προβολής του δήμου και θα… παντελονιάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, συμπλήρωμα στον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου; Για την οποία μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά ο κ.Πατσουρίδης δεν άκουγε κουβέντα; Τέλειωσε η δουλειά αυτή, την έκανε όσο καλύτερα μπορούσε (με τις επιβεβαιωμένες δυνατότητες του αναμφίβολα) και τώρα που την παρέδωσε και φυσικά θα εισπράξει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ, αποφάσισε να είναι υποψήφιος με τον… αντίπαλο του νυν δημάρχου Παρασκευά.

Ξέχασε ότι δουλεύει στο γραφείο του βουλευτή Καίσα

Κάτι ακόμα. Είδα το βίντεο προβολής της υποψηφιότητας του και δεν μου άρεσε. Από έναν εξπέρ του drone και τόσων εξαιρετικών βίντεο(και το λέω πολύ σοβαρά πιστέψτε με) περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως βέβαια να είναι καλύτερος πίσω από τις κάμερες. Μια απορία όμως και μάλιστα έντονη. Εκεί που αναφέρει την επαγγελματική του διαδρομή και που εργάστηκε, γιατί σταματάει ξαφνικά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Εδώ και παραπάνω από 2 χρόνια, είναι αποσπασμένος στο γραφείο του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καίσα.

Μάλιστα ως επιστημονικός του συνεργάτης μετέχει σε πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τον. Αλήθεια γιατί το απέκρυψε; Το ξέχασε; Δεν θέλει να μάθει ο πολύς κόσμος ότι αυτός, αν και από δεξιά οικογένεια, μετά από τη Ν.Δ και τους ΑΝΕΛ βρέθηκε σε γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; Ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι; Εδώ υπουργοί και βουλευτές αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Δεν θέλει να τον συνδέουν με τον κ.Καίσα και τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του δήμου Διδυμοτείχου, γιατί θα θυμούνται ότι είναι ένας από τους 153 που… ξεπούλησαν την Μακεδονίας μας, παραχωρώντας μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς με την επαίσχυντη και εθνικά προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών; Μήπως γιατί  οι πολλοί αγρότες ψηφοφόροι της περιοχής, θα θυμηθούν ότι εκείνο το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα που ο κ.Καίσας στο γραφείο του οποίου εργάζεται, έλεγε πως θα λειτουργούσε και θα αναβαθμίζονταν, ενώ τους χρωστάει ακόμα τα… παντζιάρια του 2017;

Τώρα που απέκτησε επικοινωνιακούς

συμβούλους θα τον βλέπουμε συχνότερα;

Σας έχω και άλλα απ’ το Διδυμότειχο. Ένας άλλος υποψήφιος, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, που 1,5 μήνα πριν τις εκλογές εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο… εξαφανισμένος και “σφίγγα”, αφού αποφεύγει τις δηλώσεις όπως ο… διάβολος το λιβάνι, οργανώνεται όλο και καλύτερα. Έμαθα ότι ανέλαβαν την επικοινωνιακή του υποστήριξη και καθοδήγηση δυο δημοσιογράφοι της Αλεξανδρούπολης. Το γνωστό… δίδυμο, που βρέθηκε μάλιστα πριν λίγο καιρό στην περιοχή και απόλαυσε και τους μεζέδες σε γνωστό στέκι.

Όχι σε αυτό που συχνά πηγαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου με τους φίλους και συνεργάτες του, στου Σιαλάκη στις Ψαθάδες δηλαδή. Σε άλλο χωριό. Οπότε, με το επικοινωνιακό δίδυμο που ανέλαβε να τον βοηθήσει, ελπίζω να το ακούμε και να τον βλέπουμε πιο συχνά. Εγώ πάντως, επειδή είμαι δημότης Διδυμοτείχου και μαζί με την οικογένεια έχω 8 ψήφους συνολικά, οφείλω να μεταφέρω κάτι που μου μετέφεραν συνδημότες μου υπό μορφήν παραπόνου.

Πολύ… κινητό και facebοok δουλεύει ο Ρωμύλος. Πάει επισκέψεις στα χωριά ή μέσα στην πόλη, στα καφενεία και άλλα στέκια και αντί να μιλήσει με τον κόσμο, να τους ακούσει κυρίως για τα προβλήματα τους, αυτός όλο με το κινητό του ασχολείται. Καλή η τεχνολογία και πιο εξοικειωμένη με αυτήν η νεολαία, αλλά έτσι δεν έρχεται το… καινούργιο και το άφθαρτο. Θέλει επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες.

Αυτά βέβαια θα πρέπει να του τα επισημάνουν οι δυο επικοινωνιολόγοι του, οι οποίοι άλλωστε θα πληρωθούν προφανώς για τις υπηρεσίες και συμβουλές τους. Οι συγκεκριμένοι εξάλλου δεν κάνουν τίποτα τζάμπα. Διαχρονικά. Αν ρωτήσει στην Αλεξανδρούπολη που τους γνωρίζουν καλά, θα το μάθει. Το Διδυμότειχο πάντως είναι η παλιά πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με τρεις Αυτοκράτορες. Οπότε δεν δεν χρειάζεται να γίνει… Δουκάτο (άντε πάλι τα κεφαλαία) γεμάτο μάλιστα Από… στολίδια.

Όπως πάει θα τον ξεπεράσει τον… Γκοτσίδη

Υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθώ με τον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη; Όχι βέβαια. Το κάνω για δυο λόγους. Κατ’ αρχάς, όπως τον βλέπω να ντύνεται, θα τον ξεπεράσει σύντομα τον Κώστα Γκοτσίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που θεωρείται-ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ-το απόλυτο fachion icon της πόλης, του νομού, μην σας πως και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ποια μοντέλα μπροστά του;

Όμως και ο κ.Τοψίδης δεν πάει πίσω. Δίχρωμο πουκάμιο με λευκό γιακά και μαντηλάκι στο πέτο, όπως βλέπετε και στην φωτό από συνέντευξη που έδωσε στο MARON TV για τις περιφερειακές εκλογές.  Κάτι μου λέει ότι είναι έργο… Νίκης, αφού έχει γούστο ως γυναίκα, αλλά και ιδιοκτήτρια καταστημάτων γυναικείων ρούχων. Το ότι παντρεύτηκε τον Τάκη βέβαια δεν ξέρω αν το επιβεβαιώνει αυτό, αλλά γούστα είναι και σε μας δεν πέφτει λόγος.

Μια και ανέφερα πάντως τις περιφερειακές εκλογές, είδα ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης… διαρρέει εναντίον του νυν αλλά και αντιπάλου του στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, ότι ο Χρήστος Μέτιος χρησιμοποίησε το e-mail της Περιφέρειας για να στείλει ενημερωτικά για προεκλογική του εκδήλωση. Η αναφορά γίνεται για την παρουσίαση που έκανε την Δευτέρα, όπου ανέλυσε όσα έγιναν επί ημερών του από το 2017 και όσα έργα και δράσεις (324 είπε συγκεκριμένα) έχουν προετοιμαστεί για τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκδήλωση απολογισμού της θητείας του και αφού είναι ακόμα και θα παραμείνει τουλάχιστον ως τα τέλη Αυγούστου Περιφερειάρχης, αν φυσικά δεν επανεκλεγεί κάτι που όλα δείχνουν πως θα συμβεί, αφού ο φίλος μου ο Τάκης… ιδρώνει μήπως περάσει τον Κώστα Κατσιμίγα και πάει αυτός στην δεύτερη Κυριακή. Μήπως όμως ο κ.Τοψίδης δεν έχει μετατρέψει το Επιμελητήριο Έβρου σε εκλογικό του κέντρο;

Συγνώμη αν προκάλεσα… κακό

Μου έχουν πει πολλοί, ότι από εκεί τους τηλεφωνούσαν συνεχώς την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να τους καλέσουν στην εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Σε όσες έχει πραγματοποιήσει ως τώρα, έχουν ενεργό ανάμιξη υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Η Εύη Σκαρίπα, η δικηγόρος Μαρία Βρετοπούλου, ο Λεωνίδας Σκερκελετόπουλος. Αυτούς τουλάχιστον γνωρίζω και έχω δει εγώ.

Όχι, όπως ξαναέγραψα, ο Δημήτρης Μπακαλίδης δεν δουλεύει στο Επιμελητήριο. Είναι εκλεγμένος εκεί και βοηθάει τον φίλο και συνέταιρο του Τάκη. Αν και η προηγούμενη αναφορά μου τους έκανε… κακό. Όπως είδα στην εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης, δεν έγινε αυτό που βλέπαμε συνήθως. Να βάζει ή να παίρνει δηλαδή τα… σκαμπό που καθόταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, για να συζητήσει με τους Αθηναίους δημοσιογράφους που έφερνε επί πληρωμή για παρουσιαστές.

Στην Αλεξανδρούπολη βέβαια δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, αλλά πήγε κατ ευθείαν στο αναλόγιο και μίλησε. Ούτε η Σκαρίπα ήταν αυτή που παρουσίασε την εκδήλωση. Γι’ αυτό και ζητάω συγνώμη και απ’ τους δύο, αν όσα έγραψα εγώ προκάλεσαν την συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι άνθρωποι το έκαναν από… Αλληλεγγύη (πολύ μου αρέσει αυτή η λέξη και ας μου θυμίζει την γνωστή… αμαρτωλή ΜΚΟ της εκκλησίας επί Φουρλεμάδη) και εγώ με τις εμμονές μου (που με κατηγορεί και μια μητέρα βουλευτή) τους δημιούργησα θέμα.

Μπορούν να βοηθήσουν

Αφού μιλάμε για τον κ.Τοψίδη, προφανώς και νθα πάει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου στο Νομαρχείο όππυ πραγματοποιείται εκδήλωση  με θέμα: “Μνημειακό Ταφικό Συγκρότημα του Τύμβου Καστά Αμφίπολης” με ομιλήτρια την διακεκριμένη Αρχαιολόγο Ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη. Όχι μόνο γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα και ο φίλος μου ο Τάκης τώρα που είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης τα “ανακάλυψε” και τα πολιτιστικά. Άλλωστε κατά την ομιλία του στην Δράμα είχε επικρίνει τον Χρήστο Μέτιο γιατί δεν προβάλλει αυτό το σημαντικό ιστορικό μνημείο. Ο άνθρωπος θεωρεί ότι η… Αμφίποληανήκει στο νομό Δράμας, άρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όπου είναι υποψήφιος.  Φυσικά και δεν μετακινήθηκε και παραμένει στο νομό Σερρών, αλλά σιγά το λάθος. Εδώ και για τα οχυρά Ρούπελ είπε ότι ανήκουν στο νομό Δράμας και όχι στων Σερρών.

Αν πάντως υπήρχε θέμα με τα… σκαμπό, θα μπορούσαν να βοηθήσουν αντί του Μπακαλίδη και να τα μετακινούν άλλοι. Αν κρίνω από τον ενθουσιασμό που χειροκροτούσαν στην εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης, ο Σταύρος Σταυράκογλου για παράδειγμα, που είναι δίπλα στον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του Τοψίδη και σε αυτή την προσπάθεια, άσχετα αν το κάνει για να βοηθήσει τον Κωστάκη Εξακουστό. Ένας αυτός και ένας ο… Βαγγέλης Λαμπάκης, που μαθαίνω ότι τελευταία… στάζει μέλι για τον Εξακουστό όπου βρεθεί και σταθεί.

Θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει (στην μετακίνηση των σκαμπό εννοώ) και ο Βασίλης Μαυρίδης, που επίσης χειροκροτούσε ενθουσιασμένος τον… κουμπάρο και φίλο του Τοψίδη στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ δήλωσε πως ο Χρήστος Μέτιος τον… έκανε πρώτο μάγκα ως δήμαρχο αφού του ενέταξε στο ΕΣΠΑ και στα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα έργα 32 εκατομμυρίων ευρώ (μόνο 13 είναι στη Νέα Βύσσα, στο χωριό του Τοψίδη για αποχέτευση, βιαλογικό), αλλά αυτός αποφάσισε να στηρίξει για Περιφερειάρχη τον… κουμπάρου του, τον Τάκη.

Κάτι ακόμα για τον κ.Μαυρίδη. Τον είχαμε συνηθίσει, ακόμα και όταν υποδέχονταν υπουργούς ή άλλους θεσμικούς, με το τζινάκι του, τις μπλούζες με το ζιβάγκο και ξαφνικά τελευταία βλέπουμε φωτογραφίες του με κοστούμι και μάλιστα… σιελ και μας μοιάζει παράταιρη η εικόνα. Αν και αυτό έχει λιγότερη σημασία στην φωτογραφία που έβγαλε μπροστά από το δημαρχείο. Δείτε την κατάσταση του γκαζόν δίπλα του αλλά και τα δεντράκια που φαίνονται.

Είναι φανερή η έλλειψη περιποίησης και μάλιστα σε ένα εμφατικό σημείο της πόλης, στην πλατεία και δίπλα στο Δημαρχείο της και στο άγαλμα του Πατριάρχη Κύριλλου. Δεν εξετάζουμε το γεγονός ότι θα μπορούσε στο συγκεκριμένο σημείο να έχει φυτευτεί κάποιο δεντράκι, αλλά την εμφάνιση… εγκατάλειψης που φαίνεται. Σκεφθείτε δηλαδή αν συμβαίνουν αυτά εκεί, τι γίνεται στις γειτονιές της Ορεστιάδας, κυρίως τις πιο απομακρυσμένες.

Σοβαρή παρουσία που ξεχωρίζει

Επειδή ανέφερα τον δήμαρχο Ορεστιάδας και για να μην λέτε ορισμένοι ότι κάνω μόνο κριτική και επισημαίνω συνεχώς τα άσχημα, να γράψω και καλά λόγια αφού αυτός που θ’ αναφέρω τα αξίζει. Κι εννοώ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ορεστιάδας, τον Γιάννη Περιστεράκη. Μπορεί να έχει και αυτός, όπως συνολικά η δημοτική αρχή Μαυρίδη ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα του οδικού δικτύου στην πόλη και τα χωριά και για θέματα γενικά της αρμοδιότητας του, αλλά είναι μια πολύ σοβαρή, αξιόλογη και συναινετική παρουσία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακόμα και όταν δέχεται κριτική, έντονη κάποιες φορές από την αντιπολίτευση, ακόμα και αν την θεωρεί άδικη προς το πρόσωπο του, απαντάει ήρεμα, χωρίς ειρωνείες, υπονοούμενα, ακόμα και υβριστικούς χαρακτηρισμού, αλλά και… κουτσαβακισμούς. Πολύ περισσότερο, χωρίς τις… καφρίλες άλλων, όπως του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Καραγιάννη ή του Αλέξανδρου Μπαρμπούδη και πάνω απ’ όλα του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Κοιτάει την δουλειά του, προσπαθεί να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί και αυτό δεν μπορούμε να μην το επισημάνουμε.

Ξέρετε, εγώ δεν λέω και πολύ περισσότερο δεν γράφω καλά λόγια, γιατί αν ήταν κυρίως να… λιβανίζω, θα γινόμουν παπάς. Κι από τότε που μικρός πήγαινα ως νεοκόρος στο ιερό της εκκλησίας του χωριού μου, στο Παλιούρι και μια φορά ήπιαμε μαζί με τα άλλα πιτσιρίκια την… Μαυροδάφνη η οποία προορίζονταν για την Θεία Κοινωνία και μας έδιωξε ο συγχωρεμένος παπα-Θανάσης, μου κόπηκε κάθε σκέψη να γίνω ιερωμένος. Όμως ο Γιάννης Περιστεράκης είναι ένας αυτοδιοικητικός που έχει σοβαρή και συναινετική παρουσία στο δήμο Ορεστιάδας και δεν έχω κανέναν πρόβλημα να το γράψω.

Σημαντική συνάθροιση

Μια πολύ σημαντική συνάθροιση μαθαίνω ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο του νομού Έβρου. Μάλλον στο Σουφλί και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εμπάθεια

Αυτό που σχολίασε γνωστός θεσμικός είναι πραγματικά εμπάθεια. “Καλά που είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Τοψίδης και επισκέφθηκε το Τελωνείο και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, Γιατί οκτώ χρόνια ως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου δεν τον είχε δει κανείς εκεί”. Κακίες…

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*