Δήμος Διδυμοτείχου: Απόφαση υποβολής πρότασης για δύο αρδευτικά έργα 2,9 εκατ. ευρώ

Δήμος Διδυμοτείχου: Απόφαση υποβολής πρότασης για δύο αρδευτικά έργα 2,9 εκατ. ευρώ

Πρόταση για δυο σημαντικά αρδευτικά έργα κατασκευής υπόγειων δικτύων σε χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, που ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 2.880.000 ευρώ, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο που τελικά την Πέμπτη κατάφερε να συμπληρώσει απαρτία και έτσι συνεδρίασε.

Εγκρίθηκε λοιπόν η υποβολή της πρότασης, εγκρίθηκαν οι μελέτες και τα σχέδια τευχών δημοπράτησης για υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020.  Θα υποβληθούν στην Περιφέρεια και επειδή το ανώτατο ύψος που προβλέπεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Μέσω Περιφέρειας είναι 2,2 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό χωρίστηκαν σε δύο έργα.

Κάτι ανάλογο έκανε πριν λίγες ημέρες και ο δήμος Ορεστιάδας, που υπέβαλλε πρόταση για 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6, 1 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι 7,8 εκατ. ευρώ, οπότε οι δυο δήμοι του Έβρου το έχουν ήδη υπερκαλύψει. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τελικά τα ποσά που θα εγκριθούν.

Μάλιστα ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης με φανερή ικανοποίηση έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τον οποίο δείχνει να έχει…ενεργοποιήσει τελευταία μάλλον λόγω των δημοτικών εκλογών που έρχονται: “Εγκρίθηκαν σήμερα από το Δ.Σ δύο μεγάλα έργα που θα αποτελέσουν ανάσα πνοής για τους αγρότες μας προϋπολογισμού 2.880.000 ευρώ.Τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή υπόγειων δικτύων άρδευσης για οικισμούς του Δήμου.Το υποσχεθήκαμε και το πράξαμε”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*