Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης: «Χακί» όαση στην καρδιά της πόλης

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης: «Χακί» όαση στην καρδιά της πόλης

Στην ανακαινισμένη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης βρέθηκε το Armyvoice.gr κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Δ’ Σώμα Στρατού και έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα σε αυτήν.

Η εικόνα που αντικρύσαμε σε σχέση με την τελευταία επίσκεψή μας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. «Αρχιτέκτονας» της αλλαγής ο διευθυντής της ΛΑΦ Αλεξανδρούπολης Ανχης Παρίσης Παρισίδης, ο οποίος μιλάει με πολλή αγάπη για την λέσχη. Φαίνεται ότι έχει βάλει όλο του το μεράκι και απολαμβάνει τους καρπούς.

Η εντυπωσικά καφετέρια που υπάρχει δεξιά της εισόδου, είναι το πρωινό στέκι για τους απόστρατους της περιοχής είτε πρόκειται για προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε από τα Σώματα Ασφαλείας.

Έχουν σημείο αναφοράς την ΛΑΦ Αλεξανδρούπολης όπου οι συζητήσεις για τα καθημερινά θέματα ανάβουν. Όχι όμως και τα τσιγάρα, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται με σεβασμό – γεγονός που επίσης μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Το εστιατόριο – ψησταριά έχει μεταφερθεί αριστερά της αίθουσας και φυσικά διατηρεί τον παραδοσιακό γύρο.

Αναβαθμισμένο είναι και το κουρείο – κομμωτήριο της λέσχης όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες. Προσοχή όμως θα θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε άδεια απόλυσης και ένας στρατιώτης ο οποίος άφησε σίγουρα το αποτύπωμά του στην ΛΑΦΑ.

Τον αποκαλούν και μετρ των «κρύων πιάτων». Ο στρατιώτης με ρίζες από την μακρινό μας Μπαγκλαντές, μεγάλωσε στην Ελλάδα, την αγάπησε, πήρε την ελληνική υπηκοότητα και εκπλήρωσε το χρέος του προς την πατρίδα.

Ο Ζακίρ, ακούραστος «τεχνίτης» των κρύων πιάτων, τις γεύσεις των οποίων έχουν δοκιμάσει πολλές φορές οι θαμώνες της ΛΑΦΑ, σύντομα θα είναι πολίτης και θα επιστρέψει στα επαγγελματικά του καθήκοντα, που ασκούσε πριν πάει να υπηρετήσει τη θητεία του.

Πηγή: armyvoice.gr