Αποκρουστικό, μήπως και… επικίνδυνο να μεταφέρονται έτσι τα στερεά απόβλητα του Δημοτικού Σφαγείου Ορεστιάδας;

Αποκρουστικό, μήπως και… επικίνδυνο να μεταφέρονται έτσι τα στερεά απόβλητα του Δημοτικού Σφαγείου Ορεστιάδας;

Την αποκρουστική εικόνα της φωτογραφίας αντίκρυσε φίλος που κινούνταν στον κάθετο άξονα Οερμανίου-Αρδανίου, βλέποντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες, να κεταφέρει τα στερά απόβλητα (υποπροϊόντα) του Δημοτικού Σφαγείου Ορεστιάδας.

Ξεσπέκαστα μέσα σε ένα απλό τρέιλερ, χωρίς από πάνω έστω ένα κάλλυμα και με κίνδυνο απ’ το ταρακούνημα λόγω λακούβας του οδικού δικτύου ή τον αέρα, να πεταχθούν στον δρόμο και να γίνουν επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς. Όπως φαίνεται στο πλάι του τρέιλερ, η ταμπέλα γράφει ότι τα συγκεκριμένα υποπροϊόντα προορίζονται για την σίτιση των νεκροφάγων όρνεων του Δάσους Δαδιάς.

Προέρχονται από το σφαγείο του δήμου Ορεστιάδας, αλλά πέρα απ’ την επικινδυνότητα για τους οδηγούς αν πεταχθούν στον δρόμο, τίθεται και σοβαρό ερώτημα αν επιτρέπεται η μεταφορά με τον συγκεκριμένο, πολύ απλό τρόπο ή μήπως κινδυνεύει εκτός από το περιβάλλον και η υγεία των ανθρώπων. Ακόμα και αν προβλέπεται ψυγείο ή άλλος ειδικός τρόοπος μεταφοράς, τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει ένα σκέπασμα με μουσαμά, για να μην προκύψει ενδεχόμενο να φύγουν απ’ το τρέιλερ αλλά και να μην βλλέπει ο καθένας αυτό το τουλάχιστον άσχημο θέαμα.

Υπάρχει και ένα ακόμα ερώτημα. Τα συγκεκριμκένα υποπροϊόντα και γενικότερα τα στερεά απόβλητα των σφαγείων, με την διαδικασία ρέτερινγκ καταστρέφονται σε ειδικό κλίβανο. Γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Σφαγείο Ορεστιάδας; Κι αν έχει αποφασιστεί να δίνονται στο Δάσος Δαδιάς για τροφή των σαρκοφάγων όρνεων, υπάρχει η απαραίτητη απόφαση των αρμοδίων;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*