Εργατικό Κέντρο Έβρου: Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ

Εργατικό Κέντρο Έβρου: Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα και αύριο από τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ κόντρα στις αποφάσεις που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του, εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού Έβρου.

Όπως αναφέρει σε αυτήν:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. ´Εβρου στηρίζει την 48ωρη απεργία της 19ης και 20ης Απριλίου των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ στο νομό Έβρου ενάντια στους εκβιασμούς και στις απολύσεις.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της Διοίκησης στον όμιλο ΟΤΕ για την επικράτηση κλίματος τρομοκρατίας με σκοπό την εθελουσία.

Ζητάμε από την διοίκηση να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των εργαζομένων για τα εξής:

  • Πως και γιατί, ενώ η εταιρία πετυχαίνει κάθε χρόνο καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα (π.χ. το 2018 κατέγραψε καθαρά κέρδη 256 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 52% σε σχέση με το 2017, τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο, ο δανεισμός μειώθηκε), παρόλα αυτά όλοι οι ηλικιακά νέοι εργαζόμενοί της, που σήμερα είναι πλειοψηφία στον όμιλο, παραμένουν μισθολογικά εγκλωβισμένοι στα 500 ευρώ; (με απολαβές που ξεκινούν από 250 ευρώ στα τηλεφωνικά κέντρα)
  • Πως και γιατί τα παραπάνω κέρδη οφείλονται μόνο στους παχυλά αμειβόμενους managers αλλά όχι και στο προσωπικό της εταιρίας;
  • Πως και γιατί προσπαθεί να δώσει τις δουλειές και την τεχνογνωσία σε εξωτερικούς εργολάβους και όχι στους υπαλλήλους της εταιρίας;
  • Πως και γιατί έχει δημιουργήσει κλίμα άγχους και τρομοκρατίας σε όλο τον όμιλο, κάτι που έχει ως συνέπεια τα εργατικά ατυχήματα να έχουν εκτοξευτεί;

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που διανύουμε και πιστεύουμε η κλιμάκωση του αγώνα να φέρει την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των εργαζόμενων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*