Επίσκεψη και ενημέρωση του υποψηφίου δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου στην βιομηχανία AKRITAS

Επίσκεψη και ενημέρωση του υποψηφίου δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου στην βιομηχανία AKRITAS

Με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας AKRITAS, την κορυφαία στο είδος της και μεγαλύτερη εταιρεία που λειτουργεί στον δήμο Σουφλίου και το νομό Έβρου γενικότερα, ξεκίνησε τις θεσμικές του συναντήσεις ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή» κ.Καλακίκος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, θέλησε με την κίνηση αυτή, να δείξει  εμφατικά ότι αναγνωρίζει την πολύχρονη συμβολή και προσφορά σε όλα τα επίπεδα που έχει στην περιοχή η εταιρεία AKRITAS, η οποία είναι η μόνη Ελληνική βιομηχανία  παραγωγής μοριοσανίδας και λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1977 . 

Στις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής που βρίσκονται στο Τυχερό, απασχολούνται περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, ενώ έμμεσα φτάνουν τους 1.000 αυτοί που συνεργάζονται με την συγκεκριμένη βιομηχανία. Η έδρα της εταιρίας είναι στην Αλεξανδρούπολη και τα γραφεία πωλήσεων και εξαγωγών βρίσκονται  στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου εργάζονται 55 εξειδικευμένα  στελέχη .

Τον υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκε προσωπικά η Πρόεδρος της AKRITAS κυρία Λουκία Σαράντη και μαζί με τον Διευθυντή του εργοστασίου κ.Παπαϊωάννου και άλλα στελέχη της εταιρείας, τους ενημέρωσαν επί πολύ ώρα για όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία, τα προϊόντα, τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα, αλλά και τις εξαγωγές της στο εξωτερικό, όπου διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στις αγορές της Μ. Ανατολής και των Βαλκανικών χωρών .

Παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, στην παραγωγή της γκάμας των προϊόντων παραγωγής της AKRITAS σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας  ΕΝ 312, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές στον τομέα της επιπλοποιίας. Η κορυφαία ποιότητα και η υψηλή αισθητική των προϊόντων της άλλωστε, καθιστούν την βιομηχανία πρωτοπόρο στον τομέα της.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ευχαρίστησε την κυρία Λουκία Σαράντη για την υποδοχή, την ζεστή φιλοξενία και την ενημέρωση από την ίδια και τα διευθυντικά στελέχη της AKRITAS, αλλά και για την σημαντική συνεισφορά της στην οικονομία της περιοχής με την πολύχρονη παρουσία του εργοστασίου. Τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περισσοτέρων από τους 200 εργαζόμενους είναι από τον δήμο Σουφλίου, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα που έμμεσα συνεργάζονται και έχουν οικονομικά οφέλη από την παρουσία της εταιρείας.

Όλα αυτά, ιδιαίτερα στις εποχές της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, καθιστούν ακόμα πιο σημαντικό τον ρόλο που παίζει η παρουσία της στην περιοχή, ενώ σπουδαίες είναι και οι δράσεις της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης που αναπτύσσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καλακίκος.