Περίεργη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, για ν’ αγοραστούν ποτίστρες και ταίστρες

Περίεργη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, για ν’ αγοραστούν ποτίστρες και ταίστρες

Μια περίεργη απόφαση με πολλά ερωτηματικά που επιβάλλεται να απαντηθούν, έλαβε η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, κατά την συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2019, που αφορά: “Γνωμοδότηση για την αγορά ποτιστρών και ταϊστρών για τα αδέσποτα ζώα (σκυλιά – γάτες) και για τον καθορισμό σημείων τοποθέτησης αυτών».

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαρία Πόντικα, η οποία είναι μάλιστα εκ νέου υποψήφια με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, εισηγήθηκε:

“Ύστερα από πάγια αιτήματα φιλόζωων συμπολιτών μας αναγνωρίζοντας την υποχρέωση μας αλλά και το πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αφορά την ανάγκη των ζώων (σκυλιά και γάτες) προτείνουμε να αγοραστούν ποτίστρες και ταΐστρες.

ΚΟΣΤΟΣ : 10 ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 15 ΚΙΛΩΝ 19,95 Χ 10 = 199,50 ΕΥΡΩ

10 ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ  ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 18 ΛΙΤΡΩΝ 14,95 Χ 10 = 210 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΟΛΟ 409,50 ΕΥΡΩ + μεταφορικά 250 ΕΥΡΩ ,

ΣΥΝΟΛΟ 659,50 ΕΥΡΩ

Εδώ υπάρχουν τα σοβαρά ερωτηματικά που χρήζουν άμεσης απάντησης. Όχι μόνο από την κ.Πόντικα αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη ενδεχομένως, γιατί την έχει ξανά υποψήφια.

  1. Προφανώς κάποιοι στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης δεν γνωρίζουν καλά… μαθηματικά. Γιατί 14,95 χ 10=149,95 ευρώ και όχι 210 ευρώ που βλέπουμε να γράφεται στην απόφαση και προστίθενται με τα υπόλοιπα για να φτάσουμε σε κόστος αγοράς 409,50 ευρώ.
  2. Για να προβλέπεται κόστος μεταφοράς, σημαίνει πως αποφάσισαν να μην τα αγοράσουν από την Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχουν καταστήματα που διαθέτουν ποτίστρες και ταίστρες για τα ζώα, αλλά επιμένοντας άλλη μια φορά να κάνουν προμήθειες εκτός πόλης, νομού και Θράκης, θα τα προμηθευτούν από κάπου πολύ μακριά, για να προβλέπεται τόσο μεγάλο κόστος μεταφοράς και συγκεκριμένα 250 ευρώ.
  3. Αν θεωρήσουμε όμως ότι η απόφαση αφορά προμήθεια από την Αθήνα και πάλι 250 ευρώ είναι ΦΟΒΕΡΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΟΣΟ. Γιατί όλα αυτά τα υλικά θα καταλαμβάνουν χώρο… ΜΙΣΗΣ ΠΑΛΕΤΑΣ, της οποίας η μεταφορά από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη, στοιχίζει… 25 ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε, μόνο 25 ευρώ και στην απόφαση αναφέρονται 250 ευρώ. Αυτό το ποσό προστίθεται στα 409,50 του κόστους αγοράς και φτάνουμε στο συνολικό που είναι 659,50 ΕΥΡΩ.
  4. Ακόμα και ΜΙΑ ΠΑΛΕΤΑ να χρειαστεί για την μεταφορά, αυτή κοστίζει 50 ευρώ, οπότε το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 459,50 ευρώ και όχι 200 ευρώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ; Γιατί είναι φανερό ότι η απόφαση περιέχει σοβαρά ερωτηματικά και εκθέτουν όσους την πήραν και την ενέκριναν.
  5. Για να μην τους… τσουβαλιάζουμε όλους, να πούμε ότι την συγκεκριμένη εξαιρετικά προβληματική απόφαση υπογράφουν οι:  Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης:
    1) ΜΑΡΙΑ ΠΟΝΤΙΚΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ) 2) ΣΟΦΙΑ ΧΙΤΖΗ 3) ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΚΑΣ 4) ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΟΛΑΚΗΣ 5) ΑΝΝΑ ΒΑΪΔΟΥ 6) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΠΙΝΗΣ 7) ΝΕΖΑΤΗ ΜΠΑΪΡΑΜΟΓΛΟΥ 8) ΕΥΔΟΚΙΑ ΒΛΙΣΙΔΟΥ 9) ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΕΛΛΗΣ 10) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΗΣ.
  6. Δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση και άρα δεν έχουν καμιά ευθύνη οι: 1) ΟΛΓΑ ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ 2) ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΪΤΙΔΗΣ 3) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ 4) ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ 5) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ