Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πληρώνει “χρυσάφι” την δωρεάν μεταφορά των οδηγών απ’ το πάρκινγκ του γηπέδου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πληρώνει “χρυσάφι” την δωρεάν μεταφορά των οδηγών απ’ το πάρκινγκ του γηπέδου

Πανάκριβα πληρώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, κάθε επιβάτη που μετακινείται δωρεάν με τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ που συνδέουν το νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στο γήπεδο “Φ. Κοσμάς” με το κέντρο της πόλης.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν τα δρομολόγια, το μικρό λεωφορείο χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο 70 οδηγοί που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στο σημείο σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Κώστα Χατζηαναγνώστου, τότε για κάθε έναν ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξοδεύει πάνω από 4 ευρώ, αφού αυτός καλύπτει το κόστος των δωρεάν μετακινήσεων, μετά την σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί στις αρχές του Μάρτη από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της Α.Ε. ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αναστάσιο Δημητριάδη.

Όταν λοιπόν το εισιτήριο που πληρώνει κάποιος στο Αστικό ΚΤΕΛ κοστίζει για το Νοσοκομείο 1.30€ και για τα Λουτρά 2.20€, όταν δίνονται περισσότερα από 4 ευρώ για κάθε επιβάτη τότε αυτός κοστίζει “χρυσάφι” τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Γιατί, δείτε έναν απλό υπολογισμό:

Αν βγάλουμε τις τις Κυριακές από τον χρόνο που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη συμφωνία αλλά και τις αργίες, μας μένουν 300 μέρες.

100.000 που δόθηκαν στο Αστικό ΚΤΕΛ: 300= 333 ευρώ την ημέρα

333 ευρώ:70 άτομα καθημερινά =4.75 ευρώ το άτομο

Ακόμα και 100 άτομα να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, πάλι πάνω από 4 ευρώ θα κοστίζει στον δήμο Αλεξανδρούπολης την ημέρα, όταν αν αφήσει ένας οδηγός όλη την ημέρα το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του λιμανιού, πληρώνει 3 ευρώ.

Έγραψαν ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ για

τα… μάτια του κόσμου και ενώ απαγορεύεται

Υπάρχουν όμως και άλλες επισημάνσεις που δείχνουν ότι όλη η διαδικασία από την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη έγινε… αρπακολατζίδικα, κυριολεκτικά στο…πόδι και μόνο για την δημιουργία προεκλογικών επικοινωνιακών εντυπώσεων λόγω και των αντιδράσεων που υπήρξαν για τις εργασίες στο συγκεκριμένο πάρκινγκ.

Αρχικά, το μικρό λεωφορείο γράφει επάνω “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ”, το οποίο φυσικά δεν ισχύει μια και απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων που υπέβαλλε συγκεκριμένη πρόταση το δημοτικό συμβούλιο δια του Αντιπροέδρου του Δημήτρη Παπαδόπουλου για Δημοτική Συγκοινωνία, συνάντησε άρνηση. Άρα μιλάμε για… μαϊμού Δημοτική Συγκοινωνία.

Επίσης, τα δρομολόγια διεξάγονται καθημερινά 8.00-13.00 και 18.00-20.00, κάθε 15′ και το Σάββατο 8.00-13.00. Δεν έλαβαν δηλαδή καθόλου υπόψη τις επισημάνσεις ότι τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης κλείνουν μετά τη 1 το μεσημέρι και άρα οι οδηγοί που το πρωί θα άφηναν τα αυτοκίνητα τους στο πάρκινγκ του γηπέδου, όταν σχολάσουν θα πρέπει να πάνε με τα πόδια ως εκεί ή να πάρουν ταξί. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*