Κατερίνα Φωτιάδου: Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος νομού Έβρου

Κατερίνα Φωτιάδου: Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος νομού Έβρου

Τους λόγους που την έκαναν να αποδεχθεί την πρόταση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και να είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος του νομού Έβρου με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, αναλύει η καθηγήτρια Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη, με ανοιχτή επιστολή που απευθύνει σε όλους τους Εβρίτες.

Η κ.Φωτιάδου, που διεκδικεί την εκλογή της ως Περιφερειακή Σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αναφέρει:

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Πρόσφατα αποδέχθηκα την πρόταση του επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, να κατέβω στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος.

Η απόφασή μου να εμπλακώ με τα κοινά και να συμπορευθώ με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση δεν ελήφθη αβασάνιστα. Η παράταξη, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, έχει μία μακρά διαδρομή και σημαντική προσφορά στον τόπο μας και είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες και προσωπικότητες και από άλλους χώρους.

Ως εκπαιδευτικός έχω διαγράψει μία πορεία αρκετών χρόνων τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία 15 έτη υπηρετώ το δημόσιο σχολείο, κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, με διαρκή επιστημονική επιμόρφωση και συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ως εθελόντρια.

Έχω αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις αγωνίες των συμπατριωτών μου και κυρίως των εκπροσώπων των νεότερων γενεών. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι μου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου και να αποκτήσω το βήμα για να συμμετάσχω πιο ενεργά στην τοπική μας κοινωνία με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Ανήκω στη γενεά που δεν αρκείται στην ξύλινη γλώσσα της πολιτικής, που δεν ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει κομματικά, πολιτικά, πελατειακά ή άλλα ιδιοτελή συμφέροντα. Δεν προσβλέπω σε προσωπική κοινωνική ή επαγγελματική αναρρίχηση.

Με ενδιαφέρει η αλληλεγγύη σε κοινωνικό επίπεδο, η συνεννόηση και η ανιδιοτελής συνέργεια σε συλλογικούς στόχους. Η Ελλάδα ευρύτερα και, ειδικότερα, η περιοχή μας που βρίσκεται σε κομβικό σημείο αντιμετωπίζει πολύπλευρες και μεγάλες προκλήσεις, καθώς βρίσκεται στο κέντρο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Στη διαμόρφωση των νέων οικονομικών και γεωστρατηγικών δεδομένων που αφορούν και την περιοχή μας και θα καθορίσουν το μέλλον μας για πολλά χρόνια δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς παρατηρητές.

Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι κι ως υπεύθυνοι πολίτες να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις για τον τόπο μας. Η Παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη μας για το μέλλον κι είναι ένα πεδίο που πρέπει να μας ενώνει. Αποτελεί τον ισχυρό ιστό συνοχής και αυτοσυνειδησίας.

Ζητώ τη στήριξή σας για να ενεργήσουμε με ομοψυχία, σύνεση, ανιδιοτέλεια και αγνό πατριωτισμό για να ανακτήσουμε και να ενισχύσουμε την ελληνική Παιδεία και τις διαχρονικές και ανθρωποκεντρικές αξίες που εμφέρει και αποτελούν το μοναδικό αντίδοτο στα σημερινά αδιέξοδα.

Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη