Στα χωριά καταγωγής του βρέθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Θανάσης Τσώνης

Στα χωριά καταγωγής του βρέθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Θανάσης Τσώνης

Ιδιαίτερη συγκίνηση για τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο του νομού Έβρου Θανάση Τσώνη, κατά την χθεσινή του επίσκεψη και περιοδεία στα χωριά του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής Διδυμοτείχου, απ’ όπου και κατάγεται.

Ο υποψήφιος με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και τον επικεφαλής της υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, μένει στην Αλεξανδρούπολη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αλλά βρέθηκε στο χωριό Ελαφοχώρι Διδυμοτείχου απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του και στη συνέχεια στην διπλανή Λάδη, χωριό καταγωγής της μητέρας του. Εκεί συνάντησε συγγενείς, γνωστούς, φίλους και συγχωριανούς, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνηση του γράφοντας για την επίσκεψη στο Ελαφοχώρι: “Αν νοιώθεις υπερηφάνεια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και από τους απογόνους σου. Κικέρων κ συνεχίζουμε..”

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Λάδη, όπου συνάντησε τον ιερέα και γυναίκες του χωριού οι οποίες με παραδοσιακές ενδυμασίες γυρνούσαν στα σπίτια του χωριού τηρώντας το έθιμο για το Σάββατο του Λαζάρου. Ο Θανάσης Τσώνης επισκέφθηκε πάντως και άλλα χωριά της περιοχής του Διδυμοτείχου, συνεχίζοντας τις περιοδείες του σε ολόκληρο το νομό Έβρου, ζητώντας από τους συντοπίτες του να στηρίξουν τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και τον Χρήστο Μέτιο στις 26η Μαίου, αλλά και τον ίδιο προσωπικά για να εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος σε αυτή την πρώτη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.