Σοβαρές καταγγελίες: Υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης εργάζονται στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη!!!

Σοβαρές καταγγελίες: Υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης εργάζονται στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη!!!

Σοβαρές καταγγελίες κάνουν πολλοί πολίτες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι περνούν καθημερινά από την κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη βλέπουν να εργάζονται υπάλληλοι του δήμου!!!

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν φτάσει εδώ και αρκετές ημέρες στο Evros-news.gr και διαπιστώσαμε ότι είναι αληθινές και εμείς περνώντας απ΄το σημείο. Πρωινές ώρες, κατά τις οποίες υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης που θα έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους στο Δημαρχείο, είναι μέσα στο εκλογικό κέντρο και εργάζονται για την προεκλογική εκστρατεία του κ.Λαμπάκη. Μιλάμε για δυο Ειδικούς συνεργάτες του και την γραμματέα του (τα ονόματα τους είναι γνωστά σε όλους και δεν προσθέτει τίποτα να τα αναφέρουμε), οι οποίοι πληρώνονται με χρήματα των δημοτών ή του Κράτους και όχι από την τσέπη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είναι μάλιστα και Πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και θα έπρεπε να δίνει το… καλό παράδειγμα.

Επίσης και η Γραμματέας που έχει προσλάβει στην ΠΕΔ, βρίσκεται και αυτή πολλές φορές στο εκλογικό του κέντρο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, για τους προεκλογικούς σκοπούς του Βαγγέλη Λαμπάκη. Δεν μιλάμε για απογευματινές ή βραδινές ώρες δηλαδή, όταν εκτός του ωραρίου εργασίας ο καθένας μπορεί να πάει και να κάνει ότι θέλει, αλλά στη διάρκεια που είναι το ωράριο εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Δεν μιλάμε δηλαδή για εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή υποψήφιους, αλλά για υπαλλήλους του δήμου της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δεν θα έπρεπε εργάσιμες ώρες να βρίσκονται εκεί.

Ρωτάμε τον κ.Λαμπάκη:

  1. Είναι ΝΟΜΙΜΟ αλλά και ΗΘΙΚΟ να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
  2. Δεν δείχνει καθεστωτική νοοτροπία να χρησιμοποιεί εργαζομένους του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε η ιδιαιτέρα γραμματέας του είτε Ειδικοί Συνεργάτες του, αλλά πληρώνονται από το δημόσιο για να τον βοηθούν σε θέματα τα οποία αφορούν το πόστο του δημάρχου και όχι να χρησιμοποιούνται στην προεκλογική του εκστρατεία;
  3. Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν το έχουν διαπιστώσει αυτό, όταν πολλοί πολίτες μας στέλνουν μηνύματα ή τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται; Δεν είναι… αθέμιτος ανταγωνισμός, παράβαση ενδεχομένως και της εκλογικής νομοθεσίας ή και θέμα νομιμότητας;

Την συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση σχολίασε μάλιστα και η ανεξάρτητη σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Μάλιστα το σχολίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Αλεξανδρούπολης Αργύρης Κυρτσίδης, επισημαίνοντας ότι κανένας υπάλληλος του Δήμου με οποιαδήποτε σχέση δεν πρέπει να είναι σε κανένα εκλογικό κέντρο κανενός υποψήφιου εν ώρα εργασίας.