Στάθης Ασπιώτης: “Είμαι έτοιμος να προσφέρω στον τόπο μου και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου”

Στάθης Ασπιώτης: “Είμαι έτοιμος να προσφέρω στον τόπο μου και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου”

Ένας… μπαρουτοκαπνισμένος στους κοινωνικούς, εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, με δυναμική παρουσία στις διεκδικήσεις των συναδέρφων του και γενικότερα των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και επικεφαλής Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ τον Χρήστο Μέτιο.

Ήταν απ’ τους πρώτους που συντάχθηκε στην προσπάθεια του νυν Περιφερειάρχη και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Άνθρωπος της ιδιωτικής οικονομίας, αφού ασκεί το επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη, βρίσκει παράλληλα χρόνο να είναι συνεπής στα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών. Με σημαντική λοιπόν εθελοντική προσφορά και συνηθισμένος να αγωνίζεται για την καλυτέρευση της ζωής των συναδέρφων του, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την τοπική αυτοδιοίκηση και να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Ο ίδιος εξηγεί τι τον ώθησε να πάρει αυτή την απόφαση:

“Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου του νομού Έβρου. Νοιώθω δυνατός και ικανός. Αν υπήρχε ο παραμικρός ενδοιασμός και η σκέψη ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι, πραγματικά δεν θα έθετα υποψηφιότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα, οι αξίες μου, οι άνθρωποι και ο τόπος μου. Ο κόσμος μου δίνει δύναμη, αφού με παρότρυναν κάποιοι συμπολίτες, κάποιοι συνάδερφοι, κάποιοι εργαζόμενοι, να ασχοληθώ και ακόμα περισσότερο με τα περιφερειακά πράγματα της περιοχής μας.

Έχω την όρεξη και την διάθεση και έχω αποκτήσει κάποια εμπειρία σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Δεν είναι βέβαια ακόμα πάρα πολύ μεγάλη, αλλά είναι πολύ σημαντική. Η παράταξη που έχω μπει και έχει επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο, είναι μια ομάδα που συνδυάζει την γνώση, την εμπειρία, γιατί υπάρχουν δυο νυν Αντιπεριφερειάρχες που ήδη γνωρίζουν τα προβλήματα πάρα πολύ καλά”.

-Γιατί επέλεξες τον Χρήστο Μέτιο και τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” Στάθη; 

“Όπως είπα, παράλληλα με τους έμπειρους ανθρώπους που υπάρχουν στην παράταξη και ασκούν διοίκηση, υπάρχει  και το καινούργιο. Με νέες υποψηφιότητες, ανθρώπους από διάφορους κλάδους, που έχουν και αυτοί την διάθεση και την όρεξη να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο μας. Ο νυν Περιφερειάρχης και επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” κ.Μέτιος, ανακοίνωσε πρόσφατα όλο το σχέδιο με τα έργα και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και μάλιστα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, μελέτες και χρηματοδότηση. Έμεινα και εγώ προσωπικά εντυπωσιασμένος από το πόσο σοβαρή δουλειά και προετοιμασία έχει υπάρξει.

Την στιγμή που άλλοι… ρίχνουν τουφεκιές στον αέρα θα έλεγα, με αοριστίες και υποσχέσεις, είναι πολύ σημαντικό να ανακοινώνονται πράγματα και δράσεις που είναι απολύτως έτοιμα και σίγουρο πως θα γίνουν. Το σχέδιο δράσης είναι έτοιμο, κοστολογημένο και μπορεί να μπει σε εφαρμογή και υλοποίηση από την παράταξη μας. Μιλάμε για 19 θεματικές ενότητες και πολλά από τα έργα αυτά είναι να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου. Μιλάμε για περισσότερα από 21 έργα με πάνω από 16 εκατ. ευρώ που έχουν να κάνουν με οδικό δίκτυο, φωτισμό, καθαρισμό ρεμάτων, με αντιπλημμυρικά και αρδευτικά, ενώ υπάρχει και το ειδικό πρόγραμμα για τον Έβρο των 26 εκατομμυρίων που αφορά τους δρόμους της Περιφέρειας, με γέφυρες και άλλα παρεμβάσεις πολύ σημαντικές, με αναδασμούς”.

-Το δικό σου μήνυμα στους Εβρίτες ποιο είναι;

“Είναι πολύ σημαντικό να εκλεγούν άνθρωποι άξιοι και ικανοί, οι οποίοι έχουν αποδείξει απ’ την ως τώρα διαδρομή τους, πως είναι αποτελεσματικοί, ώστε να τα υλοποιήσουν όλα αυτά για το καλό της περιοχής μας και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Έβρου.  Ο Χρήστος Μέτιος και η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”  την οποία αποτελούμε όλοι εμείς, μπορεί άμεσα να εφαρμόσει ένα σχέδιο και πρόγραμμα συγκεκριμένων έργων και δράσεων και δεν λέει λόγια του αέρα ή ανεφάρμοστα πράγματα όπως κάποιοι άλλοι. Αυτό νομίζω ότι ήδη το έχει καταλάβει ο κόσμος και το διαπιστώνω από την θετική ανταπόκριση με την οποία μας υποδέχεται, ακούει όσα του αναφέρουμε και εκφράζει την στήριξη του στην προσπάθεια μας”.

-Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα Τοψίδη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, γιατί προέρχεται από τον ίδιο πολιτικά χώρο. Τι πιστεύεις;

“Πιο δυνατή παράταξη από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση δεν υπάρχει. Η ομάδα που έχουμε ήδη είναι εξαιρετική, ενισχύεται και δυναμώνει συνέχεια με καινούργιες υποψηφιότητες. Αν δείτε τα στελέχη και τις υποψηφιότητες που υπάρχουν σε αυτήν και τα συγκρίνετε με τις άλλες προσπάθειες, θα διαπιστώσετε ότι υπερτερούμε όχι μόνο ως πρόσωπα και μονάδες, αλλά και συνολικά.  Σε εμπειρία, γνώση, ικανότητες, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά.

Πιστεύω λοιπόν ότι με την στήριξη και την ψήφο του κόσμου, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα διοικήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα επόμενα 4 χρόνια. Θα είμαστε οι νικητές και θα αλλάξουμε προς το καλύτερο το νομό Έβρου με ουσιαστικές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γι’ αυτό καλώ τους συντοπίτες μας να επιλέξουν τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, τον Χρήστο Μέτιο να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια ως Περιφερειάρχης. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιλέξουν να δώσουν και σε εμένα την ευκαιρία να προσφέρω και από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Έβρου, συνεχίζοντας την προσφορά στον τόπο και τους συμπατριώτες μου και από ένα άλλο μετερίζι”.