Χρήστος Τοκαμάνης: “Η πόλη του Διδυμοτείχου θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα”

Χρήστος Τοκαμάνης: “Η πόλη του Διδυμοτείχου θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα”

Την αισιοδοξία του ότι ο δήμος Διδυμοτείχου θα αλλάξει σελίδα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης,  επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, που ανανεωμένη με πολλά καινούργια και νέα σε ηλικία και ιδέες πρόσωπα, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαίου.

Ο κ.Τοκαμάνης μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, τόνισε ότι: “Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος και ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει και αναφέρονται όσα θα κάνουμε αύριο στον δήμο Διδυμοτείχου. Οι προτάσεις μας είναι κατασταλαγμένες εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί η παρουσία μας ως αντιπολίτευση είναι συνεχόμενη στον δήμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια να θυμίσω ότι είμαστε παρόντες με συγκεκριμένες προτάσεις και στηρίζαμε κάθε προσπάθεια για να πάει μπροστά η πόλη και όλος ο δήμος Διδυμοτείχουμ, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν εισακουγόμαστε”.

Για τις προτεραιότητες και τους στόχους της παράταξης του, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης είπε: “Στόχος μας είναι όλα αυτά που υποστηρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, με γρήγορους ρυθμούς να τα υλοποιήσουμε και να τα κάνουμε πράξη. Οι πολίτες θέλουν να δουν τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς για να βγάλουν τα οριστικά τους συμπεράσματα. Η πόλη του Διδυμοτείχου σε ένα συντριπτικό ποσοστό έχει ξεκάθαρες ιδέες πια και θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά  γατί τα 9 τελευταία χρόνια η πόλη μας όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά έκανε βήματα προς τα πίσω,.  Οι δημότες τα έχουν ζήσει και τα ξέρουν”.

Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίζει;

“Όλος ο δήμος έχει πρόβλημα. Τα χωριά ερημώνουν, αλλά έχουμε και φυγή από το Διδυμότειχο, Μικραίνουμε ως δήμος και θεωρούμε πως πρέπει να σταματήσει αυτό. Διέξοδος για την όλη είναι η ναυαρχίδα, το Πανεπιστήμιο και δυστυχώς ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι παίρνουν τμήματα και σχολές, εμείς τρέχαμε τελευταία στιγμή να κρατήσουμε το τμήμα που έχουμε, ενώ έπρεπε να εγγράψουμε τουλάχιστον ένα τμήμα αν όχι άλλα τρία. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία που μια Κυβέρνηση ανακατεύει ξανά την τράπουλα στα Πανεπιστήμια και δεν το εκμεταλλευτήκαμε όσο έπρεπε. Οφείλουν στην κεντρική πολιτική σκηνή να στηρίξουν το Διδυμότειχο και αυτό έπρεπε να τους το δώσουμε να το καταλάβουν”.

Ποιος είναι ο πρώτος τομέας που θα δοθεί προσοχή και θα γίνουν προσπάθειες;

“Η βιομχανία μας είναι οι αγρότες μας” , είπε ο κ.Τομακάνης και συνέχισε: “Δεν είναι κατ εξοχήν αρμοδιότητα του δήμου, αλλά αν δεν μπει μπροστάρης ο δήμος και δεν το κάνει, δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος. Θα πρέπει να είμαστε παρόντες και να βοηθούμε ώστε να δοθούν εργαλεία στους αγρότες να στραφούν σε πιο δυναμικές καλλιέργειες, όπως οπωροφόρα δέντρα.

Φυσικά και σκεφτόμαστε τον τουρισμό και την αξιοποίηση της πόλης που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά αυτό που είναι προτεραιότητα είναι ο πρωτογενής τομέας. Να αρδευτούν τα χωράφια μας και να αποδίδουν αντί για 100 ευρώ το στρέμμα 1.000 ευρώ και τα χρήματα να διαχέονται παντού και να παραχθεί πλούτος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας”.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*