Απάντηση με “καρφιά” του Οργανισμού Λιμένος στον κ. Λαμπάκη: ΟΙ… «ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»

Απάντηση με “καρφιά” του Οργανισμού Λιμένος στον κ. Λαμπάκη: ΟΙ… «ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»

Απάντηση με “καρφιά” στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, έδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος; του Χρήστος Δούκας, με αφορμή τα όσα είπε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ότι δεν βλέπει να προχωράει το Λιμάνι.

“Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.ΛΑΜΠΑΚΗΣ – όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ – δήλωσε επί λέξει: «Το λιμάνι δε βλέπω να προχωράει και είναι κρίμα. Μακάρι να διαψευστώ ας με διαψεύσουν κι ας γίνω Κασσάνδρα, θα πάω και θα τους φιλήσω τα χέρια γιατί το λιμάνι είναι η αρχή κάθε προοπτικής ανάπτυξης στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή».
Ο κ. ΛΑΜΠΑΚΗΣ έκανε αυτή την αναφορά λέγοντας μάλιστα ότι «δεν πιστεύει πλέον σε αυτούς που υποσχέθηκαν λαγούς και πετραχήλια για το λιμάνι μας».
Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης θεωρεί αναγκαίο να ενημερώσει ότι:
1. H τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες έχει κουραστεί να ακούει για την ανάπτυξη του λιμένα της Αλεξανδρούπολης… Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την χώρα σε καθεστώς μνημονίων και επιτροπείας, οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων στόχευαν στην καταστροφική από όλες τις απόψεις «πώληση» των περιφερειακών λιμένων, μία πολιτική που όχι μόνο δεν είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα, αλλά παρέδιδε σε ιδιωτικά χέρια τον έλεγχο των βασικών υποδομών της χώρας.


2. Η σημερινή Κυβέρνηση ύστερα από πολλές συγκρούσεις και σε πολλά επίπεδα άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη των περιφερειακών λιμένων. Ο Νόμος 4597/19 που ψηφίσθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου οριστικοποίησε το μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης, με δημόσιο χαρακτήρα των Φορέων Διαχείρισης των λιμένων, και παράλληλα καθόρισε τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα του τρόπου ανάπτυξης των λιμένων με διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες.
3. Ήδη ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμένα στους τομείς των ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης των εμπλεκομένων φορέων (ΤΑΙΠΕΔ, ΥΝΑΝΠ και ΟΛΑ) για τον καθορισμό του τμήματος της Χερσαίας Ζώνης και των εγκαταστάσεων που θα  περιλαμβάνει ο διαγωνισμός, που αναμένεται να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια στο λιμάνι. Όλη η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει ότι επιτέλους στη θέση των στείρων υποσχέσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, από τη σημερινή Κυβέρνηση έχει παραχθεί συγκεκριμένο έργο με μεγάλες προσδοκίες και τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην περιοχή.

4. Ο Οργανισμός Λιμένα (Διοίκηση και εργαζόμενοι) συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του λιμανιού μας και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Σήμερα εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει ο διαγωνισμός.
5. Ας το κατανοήσουν όλοι: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ… και με τον καλύτερο τρόπο σε όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας και του
δημοσίου συμφέροντος.
Σήμερα στις ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ και στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ… αύριο στον ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ… δεν υπάρχει επιστροφή ή πισωγύρισμα.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ… ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ…
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΔΟΥΚΑΣ
Πρόεδρος Δ.Σ.- Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΑ Α.Ε.