Κατερίνα Μάρκου: Ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τη χυδαιότητα του κ. Πολάκη. Ουσιαστικά, «ξεβρακώθηκαν», αυτοί είναι”

Κατερίνα Μάρκου: Ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τη χυδαιότητα του κ. Πολάκη. Ουσιαστικά, «ξεβρακώθηκαν», αυτοί είναι”

«Ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τη χυδαιότητα του κ. Πολάκη. Ουσιαστικά, «ξεβρακώθηκαν», αυτοί είναι, δείξανε τον πραγματικό τους εαυτό» δήλωσε η Εβρίτισσα η υποψήφια Ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου στην εκπομπή Brainstorming του καναλιού Action 24.

Η κ.Μάρκου που κατάγεται απ’ την πλευρά του πατέρα της από το χωριό Θυρέα Διδυμοτείχου και διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών της και όλων των Ελλήνων για την Ευρωβουλή, με αφορμή την χυδαία συμπεριφορά του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του συνυποψήφιου της Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τόνισε: «Είναι ανάλγητοι, σκληροί, δεν τους ενδιαφέρουν οι ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους. Δεν είναι προοδευτικοί, είναι απλά λυσσασμένοι για την εξουσία, χρησιμοποιώντας ακόμη και ακροδεξιά ρητορική» τόνισε με αφορμή την κάλυψη που προσέφερε ο πρωθυπουργός στον κ. Πολάκη στη Βουλή.

«Μόνο η Χρυσή Αυγή μιλάει τόσο ανάλγητα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Αυτή τη στιγμή ταυτίζεστε με τη Χρυσή Αυγή. Είναι λυπηρό γιατί θέλετε να το παίζετε προοδευτικοί και πραγματικά δείξατε ποιοι ακριβώς είστε» σχολίασε.

Για τη σημασία των ίσων ευκαιριών είπε πως «στις αξίες, στην κοινωνία μιλάμε για ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία της ζωής. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε καλά δημόσια σχολεία για να ξεκινάνε όλοι από την ίδια γραμμή, να είναι όλοι στην ίδια αφετηρία. Όταν κάποιος έχει ένα μειονέκτημα, εισοδηματικό, επαγγελματικό, ταξικό, το κράτος πρέπει να φροντίζει να βρεθεί στην ίδια αφετηρία με τους άλλους. Είναι η λεγόμενη διακριτική πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή μίλησε για ίσες ευκαιρίες».

Για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η κ. Μάρκου επεσήμανε πως: «έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους που έχουν αξίες, μόρφωση, επίπεδο, έχει πετύχει ο καθένας στη δουλειά τους, στην κοινωνική και προσωπική του ζωή και από την άλλη έχουμε τον κ. Λάμπρου που μιλάει με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τη 17Ν κα είχαμε την κ. Λοίζου».

Για τη χθεσινή έναρξη της εκστρατείας του κ. Βέμπερ από την Ελλάδα και τη στάση του για τη μείωση των υπερπλεονασμάτων για τη χώρα μας είπε: «Ουσιαστικά ο κ. Βέμπερ έχει ανοίξει την πόρτα για τη μείωση των υπερπλεονασμάτων που ο κ. Τσίπρας έφτασε στο 4% για να μπορεί να δίνει διάφορα ‘δωράκια’ για να μπορεί να κρατάει τον κομματικό του στρατό. Μπορούμε να έχουμε μία εξοικονόμηση χρημάτων με τη μείωση του πλεονάσματος περίπου 2 δις άρα εξοικονόμηση φορολογίας από τη μεσαία οικογένεια και τις επιχειρήσεις».

Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ο κ. Βέμπερ εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Κομισιόν, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού FBI, για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ομάδων ασφάλειας και ενίσχυσης των συνόρων, που αφορά και τη χώρα μας, αλλά και πολιτικές για την 4η βιομηχανική επανάσταση και τις νέες τεχνολογίες.

Για τα fake news της δήθεν κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων, η κ. Μάρκου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, δεν είπε ποτέ ότι θα κόψει τα δώρα. Είπε ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε στα επιδόματα αλλά να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Έχετε υπερφορολογήσει τον κόσμο, έχετε καταστρέψει τη μεσαία τάξη, κρατάτε τον κόσμο εγκλωβισμένο με τα επιδόματα, αντί να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες, νέες δουλειές, θέλετε τον κόσμο εγκλωβισμένο για να έχετε έναν κομματικό στρατό για να σας ψηφίζει».

Τέλος, μίλησε για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία τονίζοντας ότι «ήταν για τα παιδία των φτωχών οικογενειών που πραγματικά άξιζαν και μέσα από τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία είχαν τη δυνατότητα να πάνε παρακάτω» ενώ σχολίασε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.