Γκουγκουσκίδου: Κορυφαίο γεγονός τα 100στα γενέθλια της Ορεστιάδας. Μπορεί η προετοιμασία τους να ενώσει τις παρατάξεις

Γκουγκουσκίδου: Κορυφαίο γεγονός τα 100στα γενέθλια της Ορεστιάδας. Μπορεί η προετοιμασία τους να ενώσει τις παρατάξεις

Κάλεσμα για ενότητα των δημοτικών παρατάξεων απεύθυνε η Μαρία Γκουγκουσκίδου κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του «δημοτικού ελέγχου», μιας διαδικασίας που δίνει τη δυνατότητα στους Δημοτικούς Συμβούλους να «ελέγξουν» τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Διοίκηση, έθεσε ως θέμα συζήτησης την από κοινού προετοιμασία του φακέλου των 100ών γενεθλίων της πόλης της Ορεστιάδας και την ευκαιρία που προσφέρει το κορυφαίο αυτό γεγονός για ενότητα των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων της κοινωνίας και της εντός και εκτός Ελλάδος ομογένειας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ έχει μπροστά του τα 100 ΧΡΟΝΙΑ(1923-2023) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ, μια επέτειο που θέτει μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη και αποστολή όλες τις ζωντανές και δημιουργικές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές δυνάμεις του, να προετοιμαστούν χωρίς αποκλεισμούς για αυτό το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και μια δυνατότητα διαπραγμάτευσής μας με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βρούμε τους συνομιλητές και τους συμμάχους για την προώθηση μιας ατζέντας τοπικών θεμάτων και διεκδικήσεων.

Μπορεί ο χρόνος να φαντάζει αρκετός αλλά πρακτικά θα αποδειχθεί πολύ λίγος, αν φροντίσουμε αυτή η επέτειος να γίνει μια νέα εκκίνηση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που αξίζει στους πρωτεργάτες της νεότερης πόλης, αντάξια των αγώνων και των άοκνων προσπαθειών τους για πρόοδο και ευημερία. Αυτή η επέτειος και η οργάνωσή της μπορεί να γίνει ένα όχημα, μπορεί να εκτοξεύσει τον Δήμο Ορεστιάδας σε μια νέα πορεία».

Στη συνέχεια η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος Να Ζω» δήλωσε ότι η πρόταση δεν είναι ουτοπική, αλλά ρεαλιστική, διότι παίρνει υπόψη τις διαφορές των παρατάξεων σε ζωτικά ζητήματα. Παίρνει όμως υπόψη και την πεποίθηση ότι όλοι θέλουμε μια πόλη βιώσιμη, μια πόλη που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα επόμενα πολλά χρόνια. Συνέχισε ότι η πρότασή της για την από κοινού προετοιμασία των 100ων γενεθλίων της πόλης, δεν έχει σκοπό να αιφνιδιάσει, δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα, διότι δεν υπερασπίζεται ότι μόνη η ίδια και η παράταξή της μπορούν να υλοποιήσουν το μεγαλεπήβολο σχέδιο. Τόνισε δε εμφατικά ότι τώρα πριν τις εκλογές είναι ο κατάλληλος χρόνος να τεθεί το θέμα και να υπάρξει ενότητα των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων όσων εκπροσωπούν την κοινωνία, γιατί θα δείξει στους ταλαιπωρημένους δημότες ότι παρ’ όλες τις διαφορές μας – τις οποίες δεν απεμπολούμε – στα σημαντικά και κορυφαία ζητήματα μπορούμε να συνεννοηθούμε, μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις.

Κάλεσε τέλος όλες τις παρατάξεις στο δημόσιο λόγο τους να αποδεχτούν πριν τις εκλογές την ανάγκη για συνεργασία στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να ξεκινήσει η εκπόνηση του φακέλου της προετοιμασίας των 100ών γενεθλίων της πόλης.