ΒΙΝΤΕΟ: Άντεξε περίπου 100 χρόνια, χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να… εξαφανιστεί η αποθήκη του ΟΣΕ

ΒΙΝΤΕΟ: Άντεξε περίπου 100 χρόνια, χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να… εξαφανιστεί η αποθήκη του ΟΣΕ

Στην κατεδάφιση της αποθήκης του ΟΣΕ που βρισκόταν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μέρος της  πρόσοψης της οποίας κατέρρευσε στα τέλη Φεβρουαρίου προχώρησε σήμερα η μπουλντόζα της αναδόχου εταιρείας, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η συγκεκριμένη αποθήκη που είχε περίπου 100 χρόνια ιστορίας, “έσβησε” έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μάλιστα υπό το βλέμμα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης που βρισκόταν εκεί και παρακολουθούσε την διαδικασία, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπγρεσιών Γιώργο Κουκουράβα. Την “εξαφάνιση” δηλαδή ενός ιστορικού κτίσματος, συνδεδεμένου άρρηκτα με την ιστορία της πόλης, του οποίου η ανάπλαση καθυστέρησε απαράδεκτα και στα 9 χρόνια της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη και έτσι το πρωί του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου, η πρόσοψη της γωνιακής αποθήκης του ΟΣΕ κατέρρευσε, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί περαστικών ή υλικές ζημιές σε παρακείμενα οχήματα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Αν και μετά από την κατάρρευση ενός τμήματος της αποθήκης, αφού λόγω των πολύχρονων καθυστερήσεων αναστήλωσης και ανάπλασης ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αυτό, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έβλεπαν με θλίψη την μπουλντόζα να… καταπίνει και να διαλύει αυτό το ιστορικό μνημείο που βρισκόταν στο λιμάνι της πόλης.

 

2 Σχόλια

 1. τι μου θυμίζει...

  Όταν ήμουν πιτσιρίκι εκεί πουλούσαν τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης από το παραθύρι από την μεριά του πάρκινγκ και μπροστά είχε μπιλιαρδάδικο.
  Αυτή η αποθήκη έχει αναμνήσεις.
  Κρίμα που έχασαν χρόνο για να την αναπαλαιώσουν.
  Πριν 10+ χρόνια έπρεπε να το κάνουν.

 2. Περρής Πέτρος

  Πω πω η υποκρισία σας δεν έχει όρια ….

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*