Εργατικό Κέντρο Έβρου για την Εργατική Πρωτομαγιά: Με τα συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή

Εργατικό Κέντρο Έβρου για την Εργατική Πρωτομαγιά: Με τα συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη Απεργία για την 1η Μάη και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στην συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου στις 10:30 το πρωί.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, καθιστούν αδιαπραγμάτευτες τις ανάγκες τους και κάνουν αναγκαία την παρουσία των Συνδικάτων, παρά τις προσπάθειες αυτών που χρησιμοποιούν βία και τραμπουκισμούς, για να σπείρουν τη διχόνοια, προσφέροντας έτσι άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, με την οποία έχουν ταύτιση συμφερόντων, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν εκτός Συνδικάτων, όπως και ότι οι βιαιοπραγίες δεν έχουν θέση πουθενά στην ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό και λέμε: « Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή- Έξω η βία από τα Συνδικάτα- Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό Κίνημα».

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές άλλων, τη δικαιοσύνη, δίχως να την υπονομεύουν με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους, οφείλουμε να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα την Τετάρτη 1η Μάη 2019.

Για το Δ.Σ. Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος                         Βίτσα Κωνσταντίνα