Ορεστιάδα: Δικαιώθηκαν οριστικά 18 υπάλληλοι στην αγωγή κατά του δήμου, που έχασε την έφεση

Ορεστιάδα: Δικαιώθηκαν οριστικά 18 υπάλληλοι στην αγωγή κατά του δήμου, που έχασε την έφεση

Δικαιώθηκαν και σε δεύτερο βαθμό στην αγωγή που είχαν καταθέσει κατά του δήμου Ορεστιάδας οι 18 υπάλληλοι του, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης υπέρ τους απόφασης ο Δήμος Ορεστιάδας.

Γι’ αυτό και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της και συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αποδεχθεί την εισήγηση της νομικής συμβούλου και να μην προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στον Άρειο Πάγο, οπότε θα πληρώσει στον καθένα από τους 18 υπαλλήλους του με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για επιδόματα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας ετών 2016, 2017 το ποσό των 2.000 ευρώ και μάλιστα με τους τόκους που υπολογίζονται από την επομένη κατάθεσης της αγωγής τους η οποία είχε κατατεθεί στις 28 Δεκεμβρίου του 2017.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη των υπαλλήλων του δήμου Ορεστιάδας, αφού αρχικά με την υπ’ αριθμ. 109/2018 απόφαση του το Ειρηνοδικείο Ορεστιάδας τους είχε δικαιώσει ζητώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα. Όμως ο δήμος Ορεστιάδας, είχε ασκήσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης που δικαίωσε τους εργαζόμενους. Προφανώς για την συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ενήμερος και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης. Όμως με την υπ’ αρ. 28/473/37/2019 απόφαση του  το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας έκρινε τελεσίδικα την υπόθεση, απέρριψε την έφεση του δήμου και δικαίωσε τους 18 εργαζόμενους και σε δεύτερο βαθμό.

Οπότε, ο Δήμος Ορεστιάδας υποχρεούται σε καταβολή ποσού 2.000,00 ευρώ εις έκαστο των ανωτέρω, νομιμότοκα από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής. Το ανωτέρω ποσό αφορά επιδόματα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας ετών 2016, 2017 των ανωτέρω, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, έκρινε τελεσιδίκως την ουσία της υπόθεσης και όπως παραδέχθηκε η νομική σύμβουλος του δήμου, “ύστερα από μελέτη, που πραγματοποίησα τόσο αυτής όσο και του δικογράφου της εφέσεως, δεν διαπιστώθηκε να πάσχει από κάποια νομική ή τυπική πλημμέλεια, που να δικαιολογεί την άσκηση αναίρεσης (έκτακτο ένδικο μέσο) ενώπιον του Αρείου Πάγου”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπάλληλοι κέρδισαν αγωγή κατά δήμου Ορεστιάδας