Ορεστιάδα: Νοσηλεύτρια “ανέστησε” ηλικιωμένη στη μέση του δρόμου, κρατώντας την στη ζωή

Ορεστιάδα: Νοσηλεύτρια “ανέστησε” ηλικιωμένη στη μέση του δρόμου, κρατώντας την στη ζωή

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Χριστού, μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” της Αθήνας και βρέθηκε για τις γιορτές του Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας, “ανέστησε” ηλικιωμένη συγχωριανή της που σωριάστηκε στη μέση του δρόμου.

Το συγκινητικό αυτό περιστατικό ανέδειξε ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ελιάς Κυριάκος Καφάς, που το δημοσιοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αφού ήταν αυτόπτης μάρτυρας με την σύζυγο του. Όπως ανέφερε, η κοπέλα μαζί με τον συνοδό της προσπαθούσαν με μαλάξεις να κρατήσουν στην ζωή και μάλιστα την επανέφεραν δυο φορές που παραλίγο να “φύγει”, μια ηλικιωμένη που είχε πέσει στη μέση του δρόμου στο Φυλάκιο. Τελικά έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όταν την παρέλαβε για να την οδηγήσει στο Νοσοκομείο, έδειχνε να έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της και να βρίσκεται σε καλή σχετικά κατάσταση.

Μάλιστα η συγκεκριμένα νοσηλεύτρια, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό, θεωρώντας ότι έκανε απλά το καθήκον της, αλλά ο κ.Καφάς το γνωστοποίησε γιατί παρόμοιες ενέργειες ανθρωπιάς, αυταπάρνησης και βοήθειας στον συνάνθρωπο μας, θα πρέπει όντως να αναδεικνύονται.