Δήμος Ορεστιάδας: Μηνύσεις κατ’ αγνώστων για την θανάτωση με φόλες τριών σκύλων και μιας γάτας

Δήμος Ορεστιάδας: Μηνύσεις κατ’ αγνώστων για την θανάτωση με φόλες τριών σκύλων και μιας γάτας

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την θανάτωση από δηλητηριώδεις φόλες τριών αδέσποτων σκύλων και μιας γάτας, που βρέθηκαν εντός της πόλης, αποφασίστηκε να υποβάλλει ο δήμος Ορεστιάδας και συγκεκριμένα ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Αυτό αποφάσισε και ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή κατά την συνεδρίαση της στις 22 Απριλίου, εξουσιοδωτώντας τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, για την υποβολή της μήνυσης στο αρμόδιο δικαστήριο. Πρόκειται για  τα δύο νεκρά σκυλιά που βρέθηκαν στην Ορεστιάδα την 13.03.2019 επί της οδού Βασ. Κων/νου έξωθεν του καταστήματος «Γεύση και Υγεία» και επί της οδού Αναγεννήσεως στην Ορεστιάδα περί ώρα 10:40, αλλά και έναν ακόμα νεκρό σκύλο που βρέθηκε στην Ορεστιάδα και επί της οδού Μουρούζη την 22.03.2019 και περί ώρα 21:30, καθώς και μια νεκρή γάτα που βρέθηκε στην Ορεστιάδα και επί της οδού Ζαρίφη 114 την 24.03.2019 και περί ώρα 17:00.»

Όλα αυτά περιλαμβάνονται  στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δείχνει την απόφαση του δήμου να μην αφήσει ατιμώρητη την απαράδεκτη ενέργεια ορισμένων να θανατώσουν με δηλητηριώδη δολώματα τρία αδέσποτα σκυλιά και μια γάτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Μηνύσεις για θανάτωση σκυλιών και γάτας

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και ο δήμος Ορεστιάδας όχι ο μοναδικός στον Έβρο, που κάποιοι θανατώνουν αδέσποτα σκυλιά ή άλλα ζώα, χρησιμοποιώντας δηλητηριασμένα δολώματα. Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι υπαρκτό, το νομικό πλαίσιο τη Πολιτείας έχει πολλά κενά και πάσχει, αλλά κανένας δεν μπορεί να αφαιρεί την ζωή από τα ζώα με αυτό τον βάναυσο τρόπο.

Άλλωστε η μηνύσεις είχαν ήδη προαναγγελθεί, όταν είχαν βρεθεί θανατωμένα τα σκυλιά και η γάτα στην πόλη της Ορεστιάδας και είχαν υπάρξει από τότε έντονες αντιδράσεις για τα συγκεκριμένα γεγονότα, που μας προσβάλλουν ως σύγχρονη κοινωνία.