Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Παπάς στη Νίψα έκανε κήρυγμα στους πιστούς υπέρ των υποψηφίων Λαμπάκη!!!

Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Παπάς στη Νίψα έκανε κήρυγμα στους πιστούς υπέρ των υποψηφίων Λαμπάκη!!!

Κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και μετατρέπουν τις εκκλησίες και τα κηρύγματα τους σε προεκλογικά κέντρα συγκεκριμένων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων. Όπως έκανε σήμερα το πρωί ο ιερέας στο χωριό Νίψα Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, μετά την Θεία Λειτουργία στην πανέμορφη και ιστορικής σημασίας εκκλησία Γεννήσεως της Θεοτόκου στην παλαιά Νίψα, η οποία χτίστηκε το 1844 εκεί όπου εγκαταστάθηκαν το 1922 οι Πόντιοι πρόσφυγες, σύμφωνα με την καταγγελία του Ματθαίου Αντωνιάδη, κατοίκου του χωριού και υποψήφιου με την παράταξη “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ”, ο παπάς άρχισε να παροτρύνει τους πιστούς να ψηφίσουν τους υποψήφιους του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αρχικά έπλεξε το εγκώμιο του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη και του Προέδρου  της Τοπικής Κοινότητας Αντώνη Παντελίδη λέγοντας ότι βοήθησαν την ενορία οικονομικά και επειδή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, να τους στηρίξουν οι κάτοικοι γιατί έχουν να τους δώσουν και άλλα. Χρησιμοποίησε μάλιστα και την παροιμία: Χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις.

Η καταγγελία του Ματθαίου Αντωνιάδη:

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μήπως πρέπει να τους… μαζέψει;

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και ούτε μόνο στη Νίψα. Δυστυχώς τα στελέχη της εκκλησίας, αρέσκονται να αναμειγνύονται σε πολιτικά θέματα και πόσο μάλλον σε αυτοδιοικητικά, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν τόσο προκλητικά μέσα στις εκκλησίες και να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, ο Σεβασμιότατος Άνθιμος, θα πρέπει να… μαζέψει κάποιους που ξεφεύγουν και παίρνουν τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ των υποψηφίων και της παράταξης του σημερινού δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Γιατί έχουμε πληροφορηθεί, ότι και τον ίδιο τον Βαγγέλη Λαμπάκη…περιφέρουν κάποιοι από εκκλησία σε εκκλησία και-κατά σύμπτωση-οι ιερείς του προτείνουν να πει το “Πάτερ Υμών” ή το “Πιστεύω”. Είναι βέβαια γνωστές οι άριστες σχέσεις που έχει ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος με τον κ.Λαμπάκη και η πλήρης ταύτιση τους στο γνωστό θέμα με τους Ρώσους, που τόσο μεγάλο “θόρυβο” προκάλεσε πριν λίγους μήνες, αλλά η Μητρόπολη θα πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση και όχι τόσο φανερά στελέχη της να στηρίζουν την παράταξη του νυν δημάρχου. Γιατί και οι άλλοι… παιδιά του Θεού είναι. Ήμαρτον…