Σε 8 γλώσσες αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο χθες Κυριακή του Πάσχα στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Σε 8 γλώσσες αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο χθες Κυριακή του Πάσχα στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Σε 8 γλώσσες, εκτός από τα ελληνικά, αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο χθες Κυριακή του Πάσχα σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, με απόφαση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής του Πάσχα προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, κατά την οποία το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εκτός από ελληνικά, ανεγνώσθη στην αγγλική, λατινική και ρουμανική γλώσσα. Στη συνέχεια λιτανεύθηκε η εικόνα της Αναστάσεως και αφού ευλογήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, στο Επισκοπείο Ορεστιάδος, διενεμήθησαν στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου. Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα ανεγνώσθη, εκτός από ελληνικά, στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, αλβανικά, γαλλικά και αραβικά.

Αφού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου να φωτίζει την πορεία  του λαού μας  σε έργα αγαθά, πίστεως και προόδου, ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά και τα διένειμε στους πιστούς.