Τα… Περιφερειακά: Ανακοινώνει Γαλάνη για Έβρο ο Μέτιος, ακολουθεί Τσαλικίδης, ενώ ο Τοψίδης εμφανίζει… φίλους Κιτσικίδη

Τα… Περιφερειακά: Ανακοινώνει Γαλάνη για Έβρο ο Μέτιος, ακολουθεί Τσαλικίδης, ενώ ο Τοψίδης εμφανίζει… φίλους Κιτσικίδη

Ούτε για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα ξεκουράστηκαν οι υποψήφιοι στις Περιφερειακές εκλογές, αφού αντίθετα αυτό το διάστημα δεν άφησαν επιτάφιο για επιτάφιο, Ανάσταση για Ανάσταση και λειτουργίες του Πάσχα ή του Αγίου Γεωργίου που να μην πήγαν.

Κι αναφερόμαστε τόσο στους επικεφαλής των συνδυασμών, δηλαδή το νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Χρήστο Μέτιο, αλλά και τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, που κινήθηκαν κυρίως στο νομό Έβρου αυτές τις ημέρες, ρίχνοντας ιδιαίτερο “βάρος” στην περιοχή μας.

Αν και όλα δείχνουν πως η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” έχει πλέον δυναμώσει εντυπωσιακά και είναι η πρώτη δύναμη στον Έβρο, παρ’ ότι έρχονται και νέοι υποψήφιοι με ανακοινώσεις που θα κάνει ο κ.Μέτιος ακόμα και σήμερα. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι χθες βρέθηκε στο Διδυμότειχο και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τον καταξιωμένο ιατρό χειρούργο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Βασίλη Γαλάνη.

Δυναμώνει περισσότερο στον Έβρο με Γαλάνη

Ο κ.Γαλάνης, που θεωρείται και είναι μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα, με χιλιάδες προσωπικούς ψήφους όπως αποδείχθηκε στις προηγούμενες εκλογές, έδωσε τα χέρια με το νυν Περιφερειάρχη και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ δυνατό και κλάσεις ανώτερο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η αποδοχή άλλωστε φάνηκε και στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο Χρήστος Μέτιος συνοδευόμενος από αρκετούς εκ των υποψήφιων Περιφερειακών του συμβούλων έκανε βόλτα στην πόλη και μίλησε με καταστηματάρχες, πελάτες και γενικότερα τον κόσμο στο κέντρο της πόλης. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, επιβεβαιώνοντας τον “αέρα” νίκης που υπάρχει, μετά τη συνένωση δυνάμεων με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Έτοιμος και ο Νίκος Τσαλικίδης

Το ίδιο ισχύει και για την γειτονική Κομοτηνή, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του νυν Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη. Ενός πολύ δυνατού στελέχους, με πολύχρονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά και σημαντική αποδοχή από τους συντοπίτες του, που θα ενώσει και αυτός τις δυνάμεις του στη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Προσπαθεί ν’ αντιδράσει με… φίλους Κιτσικίδη

Την ίδια στιγμή, ο κ.Τοψίδης προσπαθεί με απεγνωσμένες κινήσεις να αντιμετωπίσει όλο αυτό το νικηφόρο ρεύμα υπέρ Μέτιου, αν και κινδυνεύει πλέον ξεκάθαρα να είναι πίσω και από τον Κώστα Κατσιμίγα. Όσο και αν προσπαθεί με διάφορες μεθόδους, όχι πάντα θεμιτές σε κάποιες περιπτώσεις όπως μαθαίνουμε, όσους “κολλητούς” και φίλους να “επιστρατεύει”, το μόνο που καταφέρνει είναι να ανακοινώνει… φίλους του Λάκη Κιτσικίδη.

Όπως τον Γιώργο Σιαρναφέρη από το Σουφλί που βλέπετε στην φωτογραφία (ελπίζω να μην έχει τραβηχτεί στο μπαλκόνι του Επιμελητηρίου Έβρου γιατί θα είναι αντιδεοντολογικό), γνωστό άνθρωπο και “κολλητό” του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.Κιτσικίδη, ο οποίος είναι πλέον ξεκάθαρο ότι από την πρώτη στιγμή είναι αυτός που κατευθύνει και οργανώνει την προσπάθεια του φίλου μου Τάκη.

Μαθαίνω, ότι εδώ και δυο χρόνια ξεκίνησαν τον προγραμματισμό και την μεθόδευση για να κάνουν… ρεσάλτο στην διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μια ομάδα “κολλητών”, που έχουν τις ίδιες απόψεις για τον τρόπο δράσης και διαχείρισης διαφόρων θεμάτων. Κι εκτός από τους Τοψίδη, Κιτσικίδη, ήταν σε αυτή ο Σταυράκογλου, ο Εξακουστός, ο Βαβίας και προστέθηκαν οι Πατακάκης, Μαρκόπουλος, Ιωσηφίδης και ο Αμοιρίδης.

Δεν ήταν λοιπόν τυχαίες οι κινήσεις που έγιναν. Ούτε με την πρόταση Τοψίδη στον Μέτιο να βάλει Πρόεδρο στην εταιρεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, την ΔΕΣ-ΜΟΣ που διαχειρίζεται προγράμματα για τις επιχειρήσεις, την Σοφία Λαμπάκη, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει η Περιφέρεια, ούτε η εκλογή του ως Προέδρου των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Έχουν εξάλλου τις ίδιες απόψεις και την ίδια φιλοσοφία Τοψίδης, Κιτσικίδης και πίστευαν ότι η κατάκτηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα ήταν… περίπατος γι’ αυτούς. Υπήρξαν κάποιοι… ξεροκέφαλοι που δεν υπολόγισαν και φαίνεται να τους… χαλάνε το σχέδιο, αλλά έτσι είναι αυτά. Όταν θεωρείς ότι μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τους πάντες και να τους υποτιμάς, καμιά φορά την… πατάς.

Θέλουν βέβαια οι άνθρωποι να γίνει Περιφερειάρχης ο Τοψίδης, γιατί ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και για να φέρουν την ανάπτυξη. Το έκαναν άλλωστε πολύ πετυχημένα ο ένας στο Επιμελητήριο και ο άλλος στην ΕΑΣ και θέλουν να το επαναλάβουν και στην Περιφέρεια.

Αλλιώς βέβαια τα λογάριαζαν και εντελώς διαφορετικά τους βγήκαν. Γιατί ο ένας Ν.Δ και ο άλλος ΠΑΣΟΚ και μάλιστα… πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ, στις χειρότερες παλαιότερες μορφές του, το μόνο που κατάφεραν είναι να έχει απέναντι του ο κ.Τοψίδης το 90% των στελεχών και του επίσημου μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας και να στηρίζεται σε πρώην ΠΑΣΟΚους και νυν ΚΙΝ.ΑΛίτες όπως ο Κιτσικίδης, ο Βαβίας, ο Βουλγαρίδης και μερικοί ακόμα.

Κι εκεί που θεωρούσαν λοιπόν ότι είναι σίγουρη η νίκη στις εκλογές και την κρατούσαν σφιχτά μέσα στα χέρια τους, την μοναδική νίκη που κρατάει σίγουρα στο χέρι του ο φίλος μου Τάκης, είναι η γυναίκα του Νίκη Μουχταρίδου, όπως είδα και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την περιφορά του Επιταφίου που παρακολούθησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αλεξανδρούπολη.

Μαθαίνω πάντως ότι το τελευταίο διάστημα βλέποντας όλα αυτά, ο κ.Τοψίδης πιέζει έντονα κάποια γυναίκα με θεσμικό ρόλο, να είναι και υποψήφια μαζί του στον Έβρο, αφού έτσι και αλλιώς τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του. Αρκετοί πάντως πιστεύουν πως θα είναι μεγάλο της λάθος να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, γιατί μελλοντικά θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον σημερινό της ρόλο.

Άσχετα θέματα

Εντάξει, ο νομός Έβρου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μπορεί να συνορεύουν με την Τουρκία και συγκεκριμένα με το ευρωπαϊκό της κομμάτι, αλλά αυτό τι σχέση μπορεί να έχει με σκάνδαλο που ακόμα ψάχνει η ελληνική Δικαιοσύνη; Για τις μαζικές εκδόσεις βίζας σε Τούρκους πολίτες που έρχονταν στην Ελλάδα και βασικός κατηγορούμενος είναι ο Έλληνας Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη μιλάμε.

Γιατί οι δικαστικές αρχές, που ακόμα δεν έχουν κλείσει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η οποία αφορά χιλιάδες βίζες που κόστιζαν ακόμα και 2.000 ευρώ η μία και άρα μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, ψάχνουν και κάποιους οι οποίοι είχαν ανάμιξη σε visa center.

Όλα αυτά όμως προφανώς δεν έχουν καμιά σχέση με τις επικείμενες εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Όπως και οι περιβόητες ΜΚΟ άλλωστε. Είναι ξεκάθαρα… άσχετα θέματα. Ή μήπως δεν είναι; Καλού κακού εγώ έκανα μια-δυο ερωτήσεις σε ανθρώπους τους οποίους γνώρισα πριν λίγα χρόνια σε μια άλλη εργασιακή μου εμπειρία και έμαθα ότι γνωρίζουν το θέμα. Οπότε περιμένω απαντήσεις. Αν έχουν ενδιαφέρον φυσικά και θα σας τις παρουσιάσω. Με πολύ χαρά.

Κώστας Πιτιακούδης