Μαργαρίτα Γουδετσίδου: Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Έβρου

Μαργαρίτα Γουδετσίδου: Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Έβρου

Με ένα editorial, η Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια Μαργαρίτα Γουδετσίδου, συστήνεται στους πολίτες του Έβρου και αναλύει τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο.

“Ονομάζομαι Μαργαρίτα Γουδετσίδου. Ζώ στην Αλεξανδρούπολη. Ο πατέρας μου, Βαγγέλης Γουδετσίδης, πρώην υπάλληλος ΚΤΕΛ,  κατάγεται από την Κλεισσώ Ορεστιάδας. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ορεστιάδας. Η μητέρα μου, Μάρθα Δούμαρη, φιλόλογος, κατάγεται από την Πάλλη Τριγώνου.

Είμαι δικηγόρος και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, με μεταπτυχιακό α) στο Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και β)στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα, διδάσκω Ποινικό Δίκαιο στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Έχοντας πάντα ενδιαφέρον και ευαισθησία για το Νομό Έβρου επέλεξα μετά τις σπουδές μου να εγκατασταθώ στην Αλεξανδρούπολη και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και κοινωνικά. Όμως, καθημερινά με λύπη  μαθαίνω για συνομηλίκους μου και γνωστούς μου ότι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο μας προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είτε στο εξωτερικό.

Όσοι έχουμε αποφασίσει να μείνουμε στον Νομό μας και να αντέξουμε επαγγελματικά, βιώνουμε τη δυσκολία της εποχής, καθώς αναφορικά με τους αυτοαπασχολούμενους, στους οποίους ανήκω κι εγώ, δεν δίνονται κίνητρα λόγω της υπερφορολόγησης και της μηδενικής παροχής διευκολύνσεων τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. Και από την άλλη πλευρά λόγω της μη παροχής ευκαιριών για επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας υπαλληλικής σχέσης.

Λόγω της καταγωγής μου από την Ορεστιάδα και το Τρίγωνο επισκέπτομαι συχνά το Βόρειο Έβρο τόσο για επαγγελματικούς όσο και συναισθηματικούς λόγους. Δυστυχώς βλέπω ότι παρότι μένουμε σε έναν τόσο όμορφο τόπο, με τόσο εργατικούς, καλόκαρδους, αισιόδοξους και φιλόξενους κατοίκους, σε μια ιδιαίτερα κομβική γεωγραφική θέση που έχει προοπτικές τόσο από πλευράς τουρισμού όσο και από πλευράς ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα , δεν δημιουργούνται υποδομές για να κρατήσουν τον κόσμο εδώ, με αποτέλεσμα να ερημώνει ο τόπος μας. Κι όμως στις γειτονικές χώρες οι κοντινές μας πόλεις προκόβουν, ανθούν και εξελλίσσονται. Αναρωτιέμαι γιατί;;;

Πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να βρούμε πώς πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά γι’ αυτόν τον τόπο, να εκμεταλλευτούμε την εγγύτητα με αυτές τις χώρες και το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ανατρέψουμε γρήγορα την κατάσταση παρακμής και εγκατάλειψης. Να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας να αρχίσει η πρόοδος και η προκοπή. Να επανέλθουν οι φίλοι μας και οι συνομήλικοί μας, τα παιδιά σας πίσω. Να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλες τις γενιές!

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, τις γνώσεις, τη θέληση, την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία και να διεκδικήσω μια θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Εκλογική Περιφέρεια Έβρου στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», καθώς θεωρώ ότι και  οι νέοι επιβάλλεται να αγωνιστούμε ενεργά με τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους προκειμένου να αναβαθμίσουμε το Νομό μας και να κρατήσουμε το νέο κόσμο που παρά τα πολλά προσόντα του δεν μπορεί να απορροφηθεί τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Διεκδικώ την στήριξή σας με την ψήφο σας!