ΑΔΕΔΥ Έβρου: Τετάρτη 1η Μαΐου 2019: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΔΕΔΥ Έβρου: Τετάρτη 1η Μαΐου 2019: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Κάλεσμα στους συναδέρφους τους να πάρουν μέρος μαζικά στις σημερινές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ του νομού Έβρου με ανακοίνωση της.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την πρώτη Μαΐου οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούμε τους αγώνες των προηγούμενων γενεών εργαζομένων με αφετηρία τον Μάη του 1886, οι οποίοι θυσίασαν ακόμα και την ζωή τους για να εξασφαλίσουμε οι νεότερες γενιές εργαζομένων καλύτερες συνθήκες εργασίας, ασφάλιση, παροχές υγείας.

Σήμερα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και με πρόσχημα την εξυγίανση και την ανάπτυξη περνούν μέτρα σε πολλές χώρες με τα οποία καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, περιορίζουν τις κοινωνικές παροχές, εξαθλιώνουν τις ζωές μας, συνθλίβουν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εργασιακή ανασφάλεια, οι χιλιάδες απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια, η ιδιωτικοποίηση Δημόσιων υπηρεσιών, η εργασία τις Κυριακές, η αύξηση του κόστους δημόσιων αγαθών (π.χ. υγεία/φάρμακα), το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο γενικεύονται και μεγεθύνονται χρόνο με τον χρόνο.

Ο αγώνας απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική πρέπει να είναι μαζικός και ενωμένος. Οι πολιτικές αυτές αφορούν το σύνολο του κόσμου ακόμα και αυτούς που θεωρούν ότι βρίσκονται σε μια καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους, διότι τα συμφέροντα του Μεγάλου Κεφαλαίου έχουν σκοπό να πάρουν κι άλλα χειρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους που θα πλήξουν όλη την κοινωνία.

Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε και οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτήν την πολιτική ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ και μαχόμαστε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των μεγάλων συμφερόντων.

Οι δικοί μας αγώνες πρέπει να αποτελέσουν συνέχεια εκείνων που θυσιάστηκαν και την 1η Μαΐου να δώσουμε ένα βροντερό παρών σε όλες τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στους προγόνους μας αλλά και ξεκινώντας τη δική μας μάχη απέναντι στην εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλουν.

Την Πέμπτη 1η Μαΐου:

  • ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
  • ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…..

για τα δικαιώματα μας, για ένα καλύτερο αύριο.

Την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

10:30 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο