Τόλης Ζαβαλιάρης: Ο κορυφαίος κιθαρίστας και συνθέτης που διαπρέπει στην Αγγλία, πέρασε το Πάσχα στην Ορεστιάδα

Τόλης Ζαβαλιάρης: Ο κορυφαίος κιθαρίστας και συνθέτης που διαπρέπει στην Αγγλία, πέρασε το Πάσχα στην Ορεστιάδα

Στην Ορεστιάδα απ’ όπου κατάγεται, πέρασε τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας κιθαρίστας και συνθέτης Τόλης Ζαβαλιάρης, που διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλία.

Ο ίδιος ανέβασε μάλιστα στον προσωπική του λογαριασμό μια φωτογραφία με την μητέρα του Ελένη, η οποία έχει ένα από τα πιο γνωστά κομμωτήρια στην Ορεστιάδα, γράφοντας ότι με την ευκαιρία της παρουσίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ότι τον κούρεψε όπως κάθε χρόνο. “Ελληνικές στιγμές  και ως συνήθως το ετήσιο κούρεμα μου από την όμορφη και ταλαντούχα μητέρα μου!!!”, σημείωσε στα αγγλικά για τους χιλιάδες φίλους του στην Αγγλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Τόλης Ζαβαλιάρης, που έρχεται όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο και την Ορεστιάδα, ζει από το 2001 στο Λονδίνο και διδάσκει στο διάσημο Ινστιτούτο Κιθάρας, διαφημίζοντας με την σπουδαία καριέρα του την Ελλάδα αλλά και την περιοχή μας. Το ταλέντο του γρήγορα έλαμψε και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως η «βασίλισσα» του βιολιού Βανέσα Μέι.
Είναι ένας κιθαρίστας που παίζει όλα τα είδη κιθάρας με ταλέντο, έμπνευση και ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα στον ήχο και τις συνθέσεις του. Παντρεύει διαφορετικά μουσικά ρεύματα, από Rock και Jazz μέχρι Ελληνική παραδοσιακή μουσική, γεγονός που προσδίδει στον ήχο του κάτι πολύ ξεχωριστό. Έχει μάλιστα εμπνευστεί και από την θρακιώτικη μουσική, γράφοντας το κομμάτι “Κάλαντα”.

Ποιος είναι ο Τόλης Ζαβαλιάρης

Ο συντοπίτης μας Τόλης Ζαβαλιάρης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα στις 5 Απριλίου 1979. Άρχισε να παίζει ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικία των 14 και σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως κιθαρίστας παίζοντας live σε μικρά Rock groups και Ελληνικά clubs της περιοχής, καθώς και δίπλα σε διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες. Το 2001 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου σπούδασε στo παγκοσμίως γνωστό “Guitar Institute “ και μετά την αποφοίτησή του προσκλήθηκε από τον διευθυντή της σχολής να παραμείνει ως δάσκαλος κιθάρας στη σχολή.
 
Συνεργάστηκε και έκανε περιοδείες με καταξιωμένους καλλιτέχνες : Vanessa Mae, Livan, Anna Savege, The Duvets, The Locals, Me’sha Bryan, Killiopi, E-Mute και πολλούς άλλους. Συνεργάστηκε επίσης με παραγωγούς όπως Peter Greenwell (Flop-Star), Benny D (Depeche Mode), John Robertson (Morcheeba), David Crefield (Kaiser Chiefs).
Το 2004 βραβεύτηκε με τον τίτλο του “London Guitar Hero of the Year” (καλύτερου κιθαρίστα της χρονιάς στο Λονδίνο).Είναι συνεργάτης του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού “Guitar Techniques” και σπονσοράρει προϊόντα των εταιρειών : Gibson, Musicman, JimChris Pedals, Line 6 και Yamaha. Τα καλοκαίρια θα τον βρείτε να διδάσκει στην κατασκήνωση του IGF (International Guitar Foundation). Παραδίδει επίσης τακτικά σεμινάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Τον Μάιο του 2007 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο :“Sounds of the Past” με ήχους Ethnic Jazz από την Ελλάδα και από γειτονικές ανατολικές χώρες και ακολούθησαν πολλές ακόμα.