Ορεστιάδα: Τέσσερις σημαντικές υποψηφιότητες ανακοίνωσε χθες η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Ορεστιάδα: Τέσσερις σημαντικές υποψηφιότητες ανακοίνωσε χθες η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Τέσσερις νέες, αρκετά σημαντικές υποψηφιότητες ανακοίνωσε χθες η δημοτική παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας  | Τόπος Να Ζω», της υποψήφιας δημάρχου Μαρίας Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της και επιβεβαιώνοντας την δυναμική που έχει αναπτύξει.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου για τις νέες υποψηφιότητες:

“Η Μαρία Γκουγκουσκίδου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Γιάννη Μαντίδη, τη Χρυσούλα Ιωαννίδου, τον Νεκτάριο Σαρρή και τον Παρασκευά Χατζή. Έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν από κοινού να δώσουν τον αγώνα για έναν Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό, με προτεραιότητες τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια, την ενίσχυση του  πολιτιστικού αποθέματος, τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών.

Στη συνέχεια οι νέοι υποψήφιοι δήλωσαν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΙΔΗΣ

«Ξεκίνησα τη συμμετοχή μου στην Αυτοδιοίκηση με τη θεσμοθέτηση του τότε δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης  και την εκλογή μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου. Οι αποφάσεις του Νομαρχιακού εκείνου Συμβουλίου σημάδεψαν την αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας. Έργα που αποφασίσαμε και εντάξαμε είναι και σήμερα επίκαιρα, όπως το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – το τελωνείο Ορμενίου – η Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης  – ο κάθετος οδικός άξονας κ.λ.π. Από τότε παρακολουθώ με προσοχή τα τεκταινόμενα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρακολούθησα την πορεία της Μαρίας Γκουγκουσκίδου στην πενταετία που μας πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαπίστωσα τη δυναμική της παρουσία, την αγωνιστικότητά της και τη συμμετοχή της σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη και την περιοχή π.χ. ΕΒΖ. Κουβέντιασα μαζί της και διαπίστωσα ότι σε πολλά ζητήματα οι απόψεις μας ταυτίζονται. Αυτό σε συνάρτηση με την παραγωγή ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ από την παρούσα Δημοτική Αρχή έκριναν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Γκουγκουσκίδου “Δήμος Ορεστιάδας  | Τόπος Να Ζω».

Ο Γιάννης Μαντίδης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, πτυχιούχος εργοδηγός ηλεκτρολόγος. Γεννήθηκε στο Ορμένιο και είναι παντρεμένος με τη Ζωή Καραγκιοζίδου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και το Γιώργο.

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ορμενίου – ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Τριγώνου.

Μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΒΖ.

Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου.

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Ορεστιάδας και Περιφέρειας.

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών.

 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Είναι όμως η πρώτη φορά που αντιλαμβάνομαι πόσο ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή της δημοτικής διοίκησης. Η Μαρία είναι ταυτόχρονα ρεαλίστρια και οραματίστρια. Θα καταφέρει με τη συμμετοχή όλων μας να βάλει τέλος στη μετριότητα. Να φέρει το καινούριο, το καινοτόμο και κυρίως το αποτελεσματικό».

Η Χρυσούλα Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στο Ορμένιο. Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Ιωαννίδη, έχουν δύο παιδιά και επτά εγγόνια.

Δραστηριοποιήθηκε σε όλους τους συλλόγους του χωριού.

Πρόεδρος του χωριού την τετραετία 1995_1998. Τότε ξεκίνησε η διαδικασία της αδελφοποίησης του χωριού με την κοινότητα του Gemmrigheim. Κοινότητα στην οποία εγκαταστάθηκαν οι μετανάστες του Ορμενίου.

Τα έτη 1997 – 1998 Πρόεδρος του Έκτου Συμβουλίου Εδαφικής Περιφέρειας  Έβρου.

Δημοτική Σύμβουλος Τριγώνου από το 2007 έως το 2010. Την ίδια τετραετία Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριγώνου, υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου όπως και του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι.

Μέλος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Γαία.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

«Τα πράγματα δεν είναι καλά στον Βόρειο Έβρο και στον Δήμο μας. Τα εμπορικά κλείνουν, οι βιοτεχνίες έκλεισαν, δουλειές δεν υπάρχουν. Πρέπει να σταματήσει η παρακμή. Η Μαρία έχει το σχέδιο και τις ικανότητες να τραβήξει τον Δήμο μπροστά. Στηρίζω τη Μαρία για μια καλύτερη Ορεστιάδα».

Ο Νεκτάριος Σαρρής είναι επαγγελματίας οδηγός. Γεννημένος το 1978, κάτοικος Ριζίων, παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

«Έχω εμπειρίες πώς λειτουργούν οι τοπικές αρχές στο εξωτερικό. Στον τόπο μας ο Δήμος ούτε την ανάπτυξη υπηρετεί, ούτε τα προβλήματα της καθημερινότητας λύνει. Συμμετέχω στον συνδυασμό της Μαρίας για να δώσουμε Ευρωπαϊκό αέρα στον Δήμο. Έναν Δήμο που θα βλέπει με το ίδιο μάτι όλα τα παιδιά του. Που θα ομορφύνει την πόλη και τα ιστορικά χωριά μας. Είμαι σίγουρος ότι η Μαρία θα είναι μια πετυχημένη δήμαρχος.»

Ο Παρασκευάς Χατζής γεννήθηκε το 1951 στον Χανδρά, είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος -μηχανικός αυτοκινήτων. Εργάστηκε σε μεγάλη βιομηχανία αυτοκινήτων στη Γερμανία.