Συντονισμένες ενέργειες του μειονοτικού DEB, με το φιλοσκοπιανό “Ουράνιο Τόξο” – Παρακολουθεί αμήχανα το ΥΠΕΞ

Συντονισμένες ενέργειες του μειονοτικού DEB, με το φιλοσκοπιανό “Ουράνιο Τόξο” – Παρακολουθεί αμήχανα το ΥΠΕΞ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Συμφωνία των Πρεσπών ενεργοποίησε όχι μόνο διαδικασίες για αναγνώριση «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών με τους μουσουλμάνους στην Θράκη που διεκδικούν την αναγνώριση «Τουρκικής Μειονότητας».

Το DEB, το κόμμα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και είναι εργαλείο του Τουρκικού Προξενείου και της Άγκυρας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το φιλοσκοπιανό “Ουράνιο Τόξο”, το οποίο διεκδικεί ακριβώς το ίδιο, μια ανύπαρκτη μειονότητα.

Αυτό το κοινό σημείο έχει φέρει πολύ κοντά τα δύο κόμματα τα οποία συνεργάζονται στενά ώστε να ακολουθήσουν μια κοινή πολιτική διεκδικήσεων. Σε όλο αυτό, η Ελληνική Πολιτεία και το ΥΠΕΞ παρακολουθούν αμήχανα τις εξελίξεις.

Στην Θράκη έχουν δοθεί οδηγίες να εισχωρήσουν στους συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες μουσουλμάνοι που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο. Έτσι, με την απλή αναλογική στους δήμους και ο τρόπος που θα προκύψουν οι διοικήσεις, η Άγκυρα πιστεύει – και έτσι είναι – ότι θα έχει παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, έχουν δοθεί σαφείς εντολές επίσης κανένας μουσουλμάνος που δεν είναι κοντά στο Τουρκικό προξενείο, να μην στηριχθεί.

Πηγή: viadiplomacy.gr