ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σήμερα “κληρώνει” για όλους, ο πανικός Λαμπάκη, η “εξαφάνιση” Καίσα και η… Τσιαούση

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σήμερα “κληρώνει” για όλους, ο πανικός Λαμπάκη, η “εξαφάνιση” Καίσα και η… Τσιαούση

“Κληρώνει σήμερα”, όπως φωνάζουν και οι πωλητές των λαχείων την τελευταία ημέρα της κλήρωσης, αφού μέχρι σήμερα πρέπει να κατατεθούν στα Πρωτοδικεία οι συνδυασμοί των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν και θα δούμε ποιοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στους δήμους του Έβρου. Για να διαπιστώσουμε αν κάποιοι από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί, περιλαμβάνονται στους συνδυασμούς.

Φυσικά μέχρι την τελευταία στιγμή οι επικεφαλής των παρατάξεων κάνουν τις κινήσεις τους, προκειμένου να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν πιο δυνατό ψηφοδέλτιο. Για το φίλο μου Τάκη (Τάκης Τάκης οε οε οε) Τοψίδη για παράδειγμα, οι προσπάθειες να ενισχύσει τους υποψηφίους του στον Έβρο όπου αισθάνεται εξαιρετικά ανίσχυρος, περιορίστηκαν όπως ξαναέγραψα, στους φίλους του… Λάκη Κιτσικίδη.

Τέτοιος είναι άλλωστε και κάποιος… Δημήτρης Παντίρης που ανακοίνωσε χθες, αφού πρόκειται για τον πρώην διευθυντή που είχε ο “κολλητός” του Κιτσικίδης στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Εκεί που ο Λάκης ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια… διαπρέπει και είναι ισόβιος πρόεδρος. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι κουμάντο παρασκηνιακά στο συνδυασμό Τοψίδη κάνει αυτός.

Βέβαια μαθαίνω ότι πάρα πολλοί… έπεσαν από τα σύννεφα εκεί στο καφενείο του… Άνθιμου στην Αλεξανδρούπολη, αφού καιρό τώρα άκουγαν αυτόν τον Παντίρη να εκφράζεται με τα χειρότερα λόγια κατά του Τοψίδη. Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα αυτιά και τα μάτια τους, όταν πληροφορήθηκαν ότι θα είναι τελικά υποψήφιος μαζί του.

Υπερέχουν ξεκάθαρα οι υποψήφιοι Μέτιου

Μιλάμε ότι τόσες και τέτοιες κατηγορίες και άσχημα λόγια για τον φίλο μου τον Τάκη, δεν έχω γράψει ούτε εγώ. Φαίνεται όμως, ότι τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης όσο και ο “κολλητός” του Λάκης, βρήκαν τον τρόπο και με την δύναμη των… επιχειρημάτων τους τον έπεισαν να είναι υποψήφιος.

Πάντως αν περιμένουν να τους φέρει ψήφους, τζάμπα κόπος. Γιατί μαθαίνω ότι ούτε κάποιοι συγγενείς του δεν θα τον ψηφίσουν, μια και εδώ και αρκετό καιρό τρέχουν και βοηθούν υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Χρήστου Μέτιου.  Ο νυν Περιφερειάρχης, είναι ξεκάθαρο πως υπερέχει σε υποψηφίους συνολικά στο νομό, αλλά και σε κάθε περιοχή του

Όποιος συγκρίνει ένα-ένα τα πρόσωπα, τα βιογραφικά τους, τη διαδρομή τους, κυρίως την έντιμη παρουσία τους, χωρίς συμμετοχή σε παρασκήνια, ίντριγκες, κολλητιλίκια, …εξυπηρετήσεις μεταξύ φίλων και μοίρασμα του δημοσίου χρήματος, θα καταλάβει γιατί ο συνδυασμός στον Έβρο του Μέτιου είναι πολύ ανώτερος.

Ο “κουμπάρος” συνέχισε ν’ ανακοινώνει

υποψήφιους μέσα στο γραφείο του

Μια και ξεκίνησα με τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη και για να περάσουμε στους δήμους, ο κουμπάρος του, παλαιότερα συνεταίρος και φυσικά φίλος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, συνέχισε να ανακοινώνει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μέσα στο γραφείο του. Παρά το δημοσίευμα με το οποίο επισημάναμε αυτή την τακτική, σιγά μην… ιδρώσει το αυτί του.

Εδώ συνέχισε να δίνει με απ’ ευθείας αναθέσεις τις περισσότερες δουλειές στον φίλο του Νίκο Ραδιόγλου, αφού όπως έλεγε είναι ΝΟΜΙΜΟ (και όντως έτσι είναι) μια και επιτρέπεται ως τις 20.000 να δίνονται υπηρεσίες απ’ ευθείας κατ’ επιλογή του εκάστοτε δημάρχου ή δήμου. Το ηθικό και αν θα έπρεπε να καλέσει και τους άλλους επαγγελματίες της Ορεστιάδας να κάνουν προσφορές, δεν τον ενδιαφέρει τον Μαυρίδη. 

Θα σταματούσε λοιπόν τώρα να φωτογραφίζεται με υποψήφιους μέσα στο Δημαρχείο και το γραφείο του; Πέντε χρόνια δήμαρχος και σκεφθείτε πόσο καθεστωτική νοοτροπία απέκτησε. Που να εκλεγεί και πάλι από τους πολίτες του δήμου Ορεστιάδας τι θα γίνεται. “Ότι και να λέτε εμένα με ψήφισε ο λαός και ενέκρινε όλες αυτές τις συμπεριφορές μου” θα απαντάει και φυσικά θα συνεχίζει τις απ’ ευθείας αναθέσεις στον Ραδιόγλου.

Συμφωνεί ο Αρβανιτίδης με Λαμπάκη;

Μια και πιάσαμε τους δήμους, η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού με τον Γιάννη Ζαμπούκη, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στους άλλους συνδυασμούς. Η άμεση ανακοίνωση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη εναντίον του έδειξε σίγουρα πανικό και άγχος, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν φανερώνει κάποιον που είναι σίγουρος και θεωρεί ότι θα επικρατήσει άνετα.

Αλήθεια όσα αναφέρει στην ανακοίνωση η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” και υπογράφει προσωπικά ο κ.Λαμπάκης για τον Δημήτρη Κολιό, ότι δηλαδή δεν είναι σωστό ένας δημοσιογράφος ξαφνικά να θέτει υποψηφιότητα με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο, βρίσκουν σύμφωνους την… συμπάθειά μου, τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη ή τους Χρήστο Ζιώγα και Νώντα Τερζή που ανήκουν στην ίδια παράταξη;

Γιατί απ’ ότι θυμάμαι, υποψήφιος μαζί τους ήταν ο Κολιός το 1998 και εκλέχθηκε μάλιστα με δήμαρχο τον κ.Αρβανιτίδη, ο οποίος τον έκανε και Αντιδήμαρχο. Συμφωνούν λοιπόν αυτή με τη συγκεκριμένη άποψη και όλα όσα του καταλογίζει, με φανερή την απώλεια ψυχραιμίας, ο Βαγγέλης Λαμπάκης περί μη αντικειμενικού δημοσιογράφου και όλα τα υπόλοιπα φληναφήματα;

Τα ίδια αν προκύψει… Αποστολίδης; 

Επίσης, τώρα τα “ανακάλυψε” όλα αυτά, όταν 9 χρόνια είχε μόνιμο… στασίδι στις εκπομπές του και τα έβλεπε όλα ωραία και όλα καλά;  Θα έχει πλάκα πάντως, να δούμε σήμερα ξαφνικά και κανέναν… Σταύρο Αποστολίδη υποψήφιο στο συνδυασμό του... Βαγγέλη Μυτιληνιού για παράδειγμα. Θα βγάλει και πάλι ανακοίνωση αμέσως ο κ.Λαμπάκης και θα λέει τα ίδια και για αυτόν, ενώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα βγαίνει και μιλάει σε εκπομπές του;

Μη ζητάτε να σχολιάσω τα απαράδεκτα που έγραψε ο Παύλος Μιχαηλίδης. Εκεί η επιστήμη σηκώνει πραγματικά τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική, όπως και σε πολλές άλλες δηλώσεις και ενέργειες του συγκεκριμένου. Ο άνθρωπος δικαιούται πανάξια το… Όσκαρ αχαριστίας. Κι αυτό δεν το λέω μόνο για τον Δημήτρη Κολιό και τα όσα… εμετικά έγραψε εναντίον του, ενώ δημοσιογραφικά τον πρόβαλε και του έδινε δημοσιογραφικό “βήμα” σε τεράστιο βαθμό.

Περισσότερο και απ’ όσο επέβαλε αντικειμενικά, η δύναμη που είχε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης. Μιλάμε ότι τόσο εγώ όσο και άλλοι που διάβασαν τα ελεεινά σχόλια του, έπιασαν την μύτη τους και δεν μπορούσαν να πάρουν… Ανάσα (όπως λέγεται και η παράταξη του) από την αχαριστία και την έλλειψη σοβαρότητας ενός ανθρώπου, ο οποίος διεκδικεί να γίνει και δήμαρχος.

Κι αυτά δεν χρειάζεται να ανήκει κανείς σε κάποιο… Κίνημα Αλήθειας, για να τα επισημάνει. Ωραίος τίτλος αυτός. Κίνημα Αλήθειας. Θυμάμαι που υπήρχε κάποια στιγμή μια τέτοια σελίδα στο facebook και έγραφε διάφορα πράγματα… ξεφεύγοντας και εκείνη σε απαράδεκτες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Όμως σταμάτησε να λειτουργεί. Ποιος να την “διαχειρίζονταν” άραγε;

Θα… αξιολογηθεί η στάση πολλών

Αυτή η εποχή δεν είναι δύσκολη μόνο για υποψήφιους Περιφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους ή και τοπικούς συμβούλους, αλλά και για όσους… προαλείφονται να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Γιατί η στάση που κρατούν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν ο επίσημος αλλά και “αντάρτης” απ’ τον κομματικό τους χώρο, βρίσκεται στο… μικροσκόπιο αρκετών.

Οι επιλογές τους, όχι μόνο δημόσιες αλλά και παρασκηνιακές, που μαθαίνονται ή υπάρχουν αρκετοί… καλοθελητές για να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, θα αξιολογηθούν από ορισμένους και όταν έρθει η ώρα να ζητήσουν οι ίδιοι τον… σταυρό, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Να μην κάνουν λοιπόν τους ανήξερους, γιατί οι… χαζομάρες (άλλη ελληνική λέξη, η γνωστή ταιριάζει εδώ) σίγουρα “πληρώνονται”.

Για ορισμένους από τη Ν.Δ το επισημαίνω κυρίως, γιατί τα παρασκηνιακά… παιχνιδάκια, δημόσια στηρίζουμε και στα μουλωχτά ενισχύουμε άλλον υποψήφιο, όταν έρθει η στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια. Πρώτοι εμείς θα τα βγάλουμε, για να μη νομίζουν ορισμένοι (ανεξάρτητα φύλλου) ότι είναι τόσο… γατόνια και δεν αξιολογείται η στάση τους. Να είμαστε εξηγημένοι.

Προϊσταμένη της Θωμαρίτας η Τσιαούση

Είδατε φυσικά ότι δικαιωθήκαμε για άλλη μια φορά ως Evros-news.gr, στην περίπτωση της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση. Είχαμε προαναγγείλει ότι θα ρίξει “Γέφυρα” στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναλάβει για κάποιους μήνες, τους λίγους που θα μείνει ακόμα αυτή η Κυβέρνηση, Διευθύντρια του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη.

Σιγά το… πόστο δηλαδή. Λες και άλλοι δεν διετέλεσαν Διευθυντές, όχι στο Πολιτικό Γραφείο, με άλλη αρμοδιότητα, σε υφυπουργό Εξωτερικών. Και τι έγινε; Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Αξίζει τον κόπο για ελάχιστους μήνες να παρατάς το κόμμα που σε ανέδειξε, σε ευεργέτησε εκλέγοντας σε βουλευτίνα και τώρα να υπηρετείς τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνεσαι προϊσταμένη της… Θωμαρίτας Καλδάρα;

Ποια είναι αυτή; Την ξεχάσατε. Είναι η ειδική σύμβουλος του κ.Μπόλαρη, που με εμφανίσεις… κόλαση, κυριολεκτικά δημιούργησε τεράστιο επικοινωνιακό “θόρυβο” πριν από λίγο καιρό στα ΜΜΕ. Πάντως υπάρχει τεράστιο ηθικό αλλά και πραγματικό θέμα με την ενέργεια της Ελένης Τσιαούση.

Προετοιμάζεται για υποψήφια βουλευτής;

Επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους να πάρει απόσπαση από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Ορεστιάδα, συναίνεσαν οι δυο δήμαρχοι Βαγγέλης Λαμπάκης και Βασίλης Μαυρίδης και μετά από ένα χρόνο σηκώθηκε και έφυγε για να πάει λίγους μήνες αποσπασμένη σε γραφείο υφυπουργού; Εκτός βέβαια, αν η κ.Τσιαούση προετοιμάζει το “έδαφος” για να είναι υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου. Γιατί είχε ζητήσει το ίδιο και από το ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά απορρίφθηκε.

Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της… Νατάσας Γκαρά. Έτσι και αλλιώς, το κυβερνών κόμμα υπάρχει περίπτωση να μην βγάλει κανέναν βουλευτή στον Έβρο και αν εκλέξει, θα είναι μόνο ένας. Με δεύτερη γυναίκα και μάλιστα προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη Νατάσα ακόμα πιο πολύ απ’ ότι είναι δύσκολα, μια και μπορεί να υπάρξει και υποψηφιότητα “έκπληξη” άνδρα που δεν μένει στον Έβρο.

Τι συμβαίνει με τον Καίσα και είναι “εξαφανισμένος”;

Μια και πιάσαμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή έχει ακουστεί ότι δυο από τους σημερινούς δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Ο Γιώργος Καίσας και ο Δημήτρης Ρίζος. Αλήθεια, τι συμβαίνει με τον κ.Καίσα; Γιατί έχει εδώ και λίγο καιρό… εξαφανιστεί; Στην κυριολεξία. Μόνο στο facebook τον βλέπουμε συνέχεια “ενεργό”, αλλά εκεί μπορεί να το χειρίζονται οι συνεργάτες του. Που βρίσκεται ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου του κυβερνητικού κόμματος;

Τελευταία φορά τον είδαμε να παρίσταται για λίγο, στην επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και μάλιστα φανερά καταβεβλημένος. Στις γιορτές του Πάσχα δεν εμφανίστηκε πουθενά, σε αντίθεση με τους Γκαρά και Ρίζο. Όπως και στην πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στα πομακοχώρια.

Ούτε και στην γιορτή του Αγίου Αθανασίου στο χωριό του, το Ελληνοχώρι, δεν πήγε φέτος. Συμβαίνει κάτι; Ευχόμαστε να είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά σίγουρα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι είναι “εξαφανισμένος” τόσον καιρό από το προσκήνιο. Τέτοια γράφω πάντως και άντε μετά να πάρει διαφήμιση ΟΠΑΠ ο Πιτιακούδης για το Evos-news.gr, όπως βλέπω ότι έχουν όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ΜΜΕ του Έβρου. Πως να μην τον έχει… κομμένο από την κρατική διαφήμιση η Κυβέρνηση και κυρίως αυτή που τα κανονίζει για λογαριασμό της στον Έβρο.

Τζάμπα τους εκνεύρισε ο άλλος “εξαφανισμένος”

Μια και πιάσαμε τους “εξαφανισμένους”. Εκείνος ο Παναγιώτης Τσίρτσης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, που τον ανακοίνωσε μάλιστα ξεχωριστά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και περίμενε να φέρει μεγάλη… δυναμική, υπάρχει; Γιατί πουθενά δεν φαίνεται και φυσικά τζάμπα εκνεύρισε τους υπόλοιπους, κυρίως τους παλιούς του συνεργάτες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με αυτή την… προνομιακή μεταχείριση.

Σαν… μελιτζάνα

Που να ξέρω γιατί μεγάλωσε τόσο πολύ η… μύτη; Λέτε από τα πολλά ψέματα; Τότε θα ήταν μυτερή σαν του… Πινόκιο. Γιατί πρήστηκε κιόλας και έγινε σαν… μελιτζάνα όπως μου είπε ένας φίλος που την είδε από κοντά. Αφήστε που σήμερα με αυτά που θ’ ακούσει για κάποιες υποψηφιότητες που κινούνται στον δικό του χώρο, μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη.

Όσοι ψηφίσετε Κατσιμίγα, ψήφο στον Σπύρο Δέδογλου

Το ομολογώ. Ο Σπύρος Δέδογλου είναι φίλος μου και όσοι επιλέξετε στην Περιφέρεια να ψηφίσετε τον Κώστα Κατσιμίγα, πρέπει απαραίτητα να βάλετε έναν σταυρό (+) στον Σπύρο, που είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου. Κι επειδή δεν θέλω να κάνουν προεκλογικό αγώνα γι’ αυτόν μόνο ο… Ράσιος και ο Νενεδάκης, εγώ αποφάσισα να δημοσιεύσω και το προεκλογικό του banner.

Και για να μην… παρεξηγηθώ. Το πολύ κανέναν καφέ να κεράσει ο Σπύρος. Μην πάει το μυαλό κάποιων πως επειδή έχει την ΚΟΙ.Σ.ΕΠ “Θεογένης” στο Τυχερό που ασχολείται με την… κάνναβη, θα έχω τίποτα.,.. τυχερά; Για φαρμακευτική χρήση είναι η συγκεκριμένη. Άλλωστε ακόμα και με την άλλη, την γνωστή, ποτέ δεν ασχολήθηκα.

Οι Συριζαίοι και όσοι άλλοι επιλέξετε λοιπόν Κατσιμίγα, ψήφο στο φίλο μου τον Σπύρο.

Αλίμονο

Ήταν ο άνθρωπος που κανόνισε, έφερε σε επαφή και στην πόλη τον δημοσιογράφο ο οποίος ανέλαβε την επικοινωνιακή καθοδήγηση του υποψήφιου δημάρχου και δεν θα έβαζε υποψηφιότητα ο ίδιος; Αλίμονο. Αναμενόμενο λοιπόν να ανακοινωθεί.

Ο… Ναρκαλιευτής