Τα… Περιφερειακά: Η νέα δυναμική στήριξη Μητσοτάκη σε Μέτιο και ο “εμφύλιος” Τοψιδικών σε Καβάλα, Ξάνθη

Τα… Περιφερειακά: Η νέα δυναμική στήριξη Μητσοτάκη σε Μέτιο και ο “εμφύλιος” Τοψιδικών σε Καβάλα, Ξάνθη

Την ίδια ώρα που στο Πρωτοδικείο της Κομοτηνής οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι Περιφερειάρχες, κατέθεταν τον κατάλογο με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, σημειώνονταν κάποιες σημαντικές εξελίξεις που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση των Περιφερειακών εκλογών.

Στην Καβάλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στήριζε και πάλι με μία εντυπωσιακή δήλωση τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που αποτελεί προσωπική του επιλογή και έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Η χαρακτηριστική του ατάκα:  “Θα μιλήσουμε για την ανάγκη να έχουμε περισσότερα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ο Χρήστος Μέτιος ως Περιφερειάρχης”, δικαιολογημένα σκόρπισε χαμόγελα όχι μόνο στον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ,  αλλά και στους συνεργάτες του.
Μάλιστα δίπλα του σχεδόν κάθονταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, που ήταν από εκείνους οι οποίοι αμφισβήτησαν τον Μέτιο, αλλά κατάλαβε ότι για την Πρόεδρο της Ν.Δ η στήριξη προς την επίσημη επιλογή του είναι αδιαπραγμάτευτη. Τουλάχιστον για όποιον θέλει να διεκδικήσει κάποιον ρόλο την επόμενη ημέρα με Κυβέρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την ίδια στιγμή, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και οι συνεργάτες του υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που βρίσκονταν επίσης το κλειστό γυμναστήριο όπου γινόταν η ομιλία του κ.Μητσοτάκη σίγουρα “πάγωσαν” ακούγοντας τον για πολλοστή φορά να στηρίζει ξεκάθαρα τον Χρήστο Μέτιο και να στέλνει μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να κάνουν… παιχνιδάκια παρασκηνιακά, ότι δεν θα ανεχθεί υπονόμευση και μη στήριξη της υποψηφιότητας του.
Πάντως και πάλι τζάμπα κόπος για τον κ.Τοψίδη, το Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Γάκη και τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, που πήγαν σε άλλη μία εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πέρασαν ουσιαστικά απαρατήρητοι. Ούτε και αυτή την φορά κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποια χειραψία ή ένα φωτογραφικό ενσταντανέ με τον Πρόεδρο ή κάποιον συνεργάτη του. Αν και αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα για τον επικεφαλής της “Περιφερειακής σύνθεσης”, που έχει να αντιμετωπίσει άλλα σοβαρότερα.

Έχει ξεσπάσει “εμφύλιος” των υποψηφίων

Όπως μαθαίνουμε, τουλάχιστον σε τρεις νομούς υπάρχει και έχει εκδηλωθεί ήδη ένας ιδιότυπος “εμφύλιος” ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων του. Στην Καβάλα για παράδειγμα, πληροφορούμαστε ότι οι Μαρκόπουλος και Γάκης έχουν συμμαχήσει ως δίδυμο προκειμένου να εκλεγούν και αφήνουν απέξω τον Ιωσηφίδη, ο οποίος έχει γίνει “πυρ και μανία”. Έτσι κι αλλιώς, πάντα η σχέση του με τον Μαρκόπουλο ήταν τραγικές, εχθρικές θα έλεγα. Για όσους τους ξέρουν καλά, τώρα τα πράγματα έχουν φτάσει στο ίδιο σημείο
Στη γειτονική Ξάνθη, ο επίσης νεοδημοκράτης Μιχάλης Αμοιρίδης, αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια από τον Συριζαίο παλιότερα Οδυσσέα Βουρβουκέλη, ο οποίος αποτελεί το… πουλέν του Τοψίδη και όλοι γνωρίζουν πως τον… αβαντάρει προκειμένου να εκλεγεί. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μπορεί να παριστάνει το… Νεοδημοκράτη, αλλά οι περισσότεροι φίλοι και συνεργάτες του επιχειρηματικά είναι είναι… βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Όπως ο “κολλητός” του ο Λάκης Κιτσικίδης, αλλά και ο πρώην συνεταίρος του Νίκος Ραδιόγλου και ο συνεταίρος αυτουνού Σταύρος Βαβίας, ο Βουλγαρίδης και άλλοι. Ο Αμοιρίδης λοιπόν κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα και φοβάται ότι θα μείνει απέξω, την στιγμή που πίστευε πως επειδή ήταν από τους πρώτους που υπονόμευσαν τον Μέτιο και μεθόδευσαν την υποψηφιότητα Τοψίδη, θα εκλεγεί και πάλι περιφερειακός σύμβουλος.

Προτεραιότητα οι… Πασόκοι στον Έβρο

Τα ίδια και χειρότερα για τους υποψηφίους της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στον Έβρο. Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και μεθοδεύει τα πάντα σχεδόν, ο Λάκης Κιτσικίδης, όπως είναι φυσικό ως παλιό και βαθύ (πιο βαθύ δεν γίνεται) ΠΑΣΟΚ, αβαντάρει και θέλει να εκλεγούν οι “συναγωνιστές” του Βουλγαρίδης και Βαβίας. Σιγά μην τον νοιάζει για την Μοσχοφίδου, ή τον Εξακουστό που είναι Νεοδημοκράτης. Ξέρετε, αυτός που “πούλησε” τον Δημήτρη Πέτροβιτς ψηφίζοντας το 2016 τον Μέτιο και τώρα “πούλησε” και αυτόν για να πάει προς Τοψίδη μεριά.
Ελπίζει λοιπόν ότι θα διασωθεί χάρη στον συγγενή του Σταύρο Σταυράκογλου, μόνο που ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, δεν έχει πλέον τις προσβάσεις και την επιρροή στον κομματικό μηχανισμό που διέθετε παλαιότερα. Κι έτσι και η δική του εκλογή είναι… στον αέρα. Οπότε το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν δεν είναι περιφερειακός σύμβουλος, γιατί μια ζωή ο Εξακουστός έχει συνηθίσει σε θέσεις είτε κομματικές, είτε τακτοποιήσεις μέσω του κόμματος. Τώρα μάλιστα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει και αυτός έγινε “αντάρτης”, τα πράγματα θα είναι ζόρικα.

Ο Κατσιμίγας συνχίζει για την δεύτερη θέση

Όλα αυτά φυσικά κάνουν τον Κώστα Κατσιμίγα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού ανεβαίνει συνέχεια και είναι πολύ πιθανό αυτός να είναι δεύτερη δύναμη στην Περιφέρεια. Εξάλλου ο Σιμιτσής ούτε δυναμική έχει, ούτε στελέχη, ούτε τη στήριξη από τα μέλη του παλιού ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝ.ΑΛ. Οι υποψήφιοι του στον Έβρο για παράδειγμα είναι ελάχιστοι και δεν τους έχει μάθει κανείς. Ούτε τα μέλη του κόμματος που τον στηρίζει επίσημα.
Εξάλλου το ΚΙΝΑ.ΑΛ στον Έβρο το εκπροσωπεί ουσιαστικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης, με Κιτσικίδη, Βαβία, Βουλγαρίδη. Όσον αφορά την Περιφέρεια, μια και μιλάμε για το νομό μας, τον Έβρο, το ψηφοδέλτιο και οι υποψήφιοι του Χρήστου Μέτιου είναι ξεκάθαρα και μακράν, πολύ καλύτεροι από αυτούς που έχει ο Τοψίδης.

Υπερέχουν στον Έβρο τα στελέχη Μέτιου

Στελέχη έμπειρα όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ή ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, που να συγκριθούν με Καβαρατζήδες, Κούρτηδες, Ζητάκηδες και Παντίρηδες. Αλλά και αποδεκτά στελέχη όπως ο κτηνίατρος Βασίλης Δελησταμάτης, με γνωριμίες και εκτίμηση σε όλο το νομό ή ο γιατρός χειρουργός ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου Βασίλης Γαλάνης. Κι ακόμα, ο επί σειρά ετών πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου Χρήστος Καπετανίδης, αλλά και καινούργιοι υποψήφιοι που είναι… αστέρια στον τομέα τους. Πετυχημένοι επαγγελματικά και αποδεκτοί στην κοινωνία.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στάθης Ασπιώτης δεν θα εκλέγονταν σε θεσμικά όργανα, αν δεν είχε την αποδοχή και εκτίμηση των συναδέρφων του ή  ο νεαρός φαρμακοποιός με σημαντικό έρεισμα στη νεολαία, ο Θανάσης Τσώνης. Για να μην πάμε στις εντυπωσιακές όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και βιογραφικά Κατερίνα Φωτιάδου και Μαργαρίτα Γουδετσίδου ή τον Πρόδρομο Φωτακίδη, με πρόσβαση στους απόστρατους ως πρόεδρος τους και γενικότερα στους στρατιωτικούς. Αλλά και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί τους, σίγουρα προσδίδουν ισχύ, δεν περνούν αδιάφοροι ή απαρατήρητοι στον κόσμο και δίνουν προβάδισμα στη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*