Τσίπρας: Κρυφές διακοπές με το σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου ο… αγωνιστής της αριστεράς

Τσίπρας: Κρυφές διακοπές με το σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου ο… αγωνιστής της αριστεράς

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η δημοσιοποίηση των δύο φωτογραφιών από τις διακοπές χλιδής του Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 και ενώ μετρούσαμε δεκάδες νεκρούς στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με το σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου, τις οποίες κράτησε κρυφές.

Η αρχική σιωπή αμηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον… αγωνιστή της αριστεράς, που στα λόγια… κατατροπώνει το κεφάλαιο αλλά συναγελάζεται και δέχεται τα δώρα του για διακοπές με πανάκριβα σκάφη ή βάζει υποψήφιο τον Πέτρο Κόκκαλη, γιο του κορυφαίου εκπροσώπου της διαπλοκής, μετατράπηκε σε σιωπή ντροπής και ενοχής, αφ’ ότου εξανεμίστηκε ακόμη και η τελευταία ελπίδα την οποίαν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είχαν εναποθέσει στην εγκυρότητα των πειστηρίων.

Όμως, η ίδια η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους του Πρώτου ΘΕΜΑτος Δημήτρη Πώποτα και Άρια Καλύβα επιβεβαίωσε ότι, ναι, ήταν ο πρωθυπουργός στις εικόνες. Και, ναι, ήταν το σκάφος Odyssey, ιδιοκτησίας Παναγοπούλου.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ο πρωθυπουργός, «κουρασμένος» από τους χειρισμούς του που κατεπειγόντως απαίτησε η πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, αποσύρθηκε μυστικά στο πολυτελές γιότ ενός επιφανούς μέλους της εφοπλιστικής ελίτ. Εν κρυπτώ και παραβύστω, ο αγνός αριστερός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κανέναν ηθικό ή ιδεολογικό ενδοιασμό να δεχτεί την προσφορά για free οικογενειακές διακοπές σε ένα πλωτό παλάτι. Διακοπές που μόνο εκπρόσωποι της «καπιταλιστικής πλουτοκρατίας» έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν -όπως ο ίδιος θα έλεγε στις πιο λάβρες από τις κομμουνιστικές του εξάρσεις.

Όμως ο πρωθυπουργός είναι διπλά εκτεθειμένος από ηθικής άποψης. Διότι δεν είναι μόνο η υποκρισία που του καταλογίζεται επειδή από τη μίαν παριστάνει το παιδί του λαού που διαμένει σε πολυκατοικία της Κυψέλης και δεν θαμπώνεται από πλούτη κ.λπ. ενώ από την άλλη καπνίζει πούρα και λιάζεται σε κότερα που κοστίζουν εκατομμύρια. Είναι κυρίως το ότι επέλεξε να αποδράσει από μια εθνική τραγωδία σαν VIP επιβάτης στο γιότ Παναγοπούλου, ενώ στο Μάτικαταμετρούσαν ακόμη απανθρακωμένα πτώματα.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις της η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, το σκάφος τέθηκε στη διάθεση του κουρασμένου Αλέξη Τσίπρα από τον, εκλιπόντα πλέον, σύζυγό της εντελώς ανυστερόβουλα, απολύτως αλτρουιστικά και καλοπροαίρετα. Ωστόσο, το ζήτημα αφορά στον πρωθυπουργό και τις επιλογές του. Αφορά στην ασυνέπεια προς τις υποτιθέμενες ηθικές και ιδεολογικές του αρχές. Και βέβαια, οι διακοπές στο Odyssey εκθέτουν τον Αλέξη Τσίπρα ανεπανόρθωτα, ακόμη και ενώπιον των χειροκροτητών του (στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα φίλια ΜΜΕ κ.λπ). Διότι, όπως θα έλεγε και ο αψύς Σφακιανός Πολάκης, «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα». Οι νεκροί στο Μάτι θολώνουν την ειδυλλιακή εικόνα της καλοκαιρινής ανάπαυλας του πρωθυπουργού.

Οι συνήθως λαλίστατοι σωματοφύλακες του Μαξίμου βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αναζητούν απεγνωσμένα δικαιολογίες, προφάσεις που να μην ακούγονται αυτοαναιρούμενες σαν απροκάλυπτα εν αμαρτίαις. Αλλά ακόμη και η αντιπολίτευση μοιάζει αιφνιδιασμένη από το μέγεθος μιας υποκρισίας που έχασε το τελευταίο φύλλο συκής. Χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής σύντομη ανακοίνωση:


«Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλ. Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία.
Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ@neademokratia

Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού.

https://bit.ly/2PNCRjY 

94 people are talking about this

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε:

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

Δηλ για να το πούμε απλά. Λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ ακόμη καλά καλά δεν ξέραμε πόσους νεκρούς θρηνούσαμε, ο Αριστερός Πρωθυπουργός της Χώρας μας, πήρε μία Θαλαμηγό με το πλήρωμα και το υπηρετικό προσωπικό της, για μυστικές υπερπολυτελείς διακοπές…

152 people are talking about this

Ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝ.ΑΛ) ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

View image on TwitterView image on Twitter

Andreas Loverdos@a_loverdos

Με σημαία τη θανάσιμη υποκρισία κατέπλευσε ο Α.Τσίπρας στην Ιθάκη σκαφάτος και θαλαμηγάτος. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Λίγος όμως ο καιρός, 19 και σήμερα. @skaigr

121 people are talking about this

Στις δε αντιδράσεις των απλών πολιτών, όπως αυτές καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνεται με ευκρίνεια το αίσθημα της προδοσίας και της παραπλάνησης. Της καταρράκωσης του τόσο πολυφορεμένου φερετζέ του «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» που συχνά-πυκνά επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φωτομοντάζ με το κότερο να προσεγγίζει τους καιόμενους στο Μάτι, την ομπρέλα κάτω από την οποίαν απλώνει στον ήλιο τα κατάκοπά του μέλη ο πρωθυπουργός διακοσμημένη με σφυροδρέπανα, συγκρίσεις του κ. Τσίπρα με άλλους περιβόητου «κουρασμένους» ηγέτες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, ατάκες για την… εφοπλιστική ειλικρίνεια του πρωθυπουργού και πλείστα άλλα ευφυολογήματα γέμισαν το twitter.

Ακολουθεί μικρό απάνθισμα των πιο χαρακτηριστικών tweet για το «Κότερο-gate»:

Panagiotis Vlachos@P_Vlachos

Όταν η πρωθυπουργία κουράζει

See Panagiotis Vlachos’s other Tweets

Leonidas ToEat ♎☘????@AnAthenianToLDN

Ηταν κουρασμένος ο στο .
Ακόμη να συνέλθει απ τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης το 2015

See Leonidas ToEat ♎☘????‘s other Tweets

Σύντροφος Χ@SyntrofosX

Το ξέρουμε, Αλέξη, πως είσαι κατά των ελίτ. Μας το είπε ο Καλογρίτσας, ο Σαββίδης, ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Λιβάνης, ο Κοντομηνάς και η χήρα του Παναγόπουλου. Θα μας το πει ο Μανόλο, μέσω εισαγγελέα.

See Σύντροφος Χ’s other Tweets

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ@basilikixr

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Βελουχιώτη..

See ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ’s other Tweets

El Professor@PatisetoKim

⚠️⚠️⚠️Νέα παραλαβή στο κατάστημα της Κουμουνδούρου⚠️⚠️⚠️

See El Professor’s other Tweets

fontas tsounis@fontastsounis

Κακώς τον λέτε ψεύτη. Εγώ πιστεύω ότι η ειλικρίνεια του είναι… εφοπλιστική.

See fontas tsounis’s other Tweets

Souko@souko_new

Είναι ο αυτός στη θαλαμηγό;

See Souko’s other Tweets

Effie Tsironi@EffieTsironi

Άστα λα ζωάρα σιέμπρε.

See Effie Tsironi’s other Tweets

Venieris dimitris@Venierisd

Ακόμη κι αν δεν ειναι
θέμα ηθικης ταξης
οι διακοπές του ΠΘ με κότερο εφοπλιστικής οικογένειας,
γιατί δεν βγήκαν εξαρχής
να αιτιολογήσουν την επιλογή να..ξεκουραστεί στο σκάφος
και το έκανε η…σύμβουλος του και ιδιοκτήτρια του σκάφους?

See Venieris dimitris’s other Tweets

AckieSvensson@AckieSvensson

Ξαπλωμένος στο Odyssey να μην ακούει τις Σειρήνες

See AckieSvensson’s other Tweets

Leonidas ToEat ♎☘????@AnAthenianToLDN

Ελα Κατερίνα μου, το είναι διαθέσιμο για διακοπές? Ναι. Μεταξύ μας. Δεν χρειάζεται να το μάθει κανείς…

See Leonidas ToEat ♎☘????‘s other Tweets

Ναβουχοδονόσορ@N0NameIsTheName

Πολεμώντας το κεφάλαιο πάνω σε μια θαλαμηγό ???
Εντάξει, η έχουν ή δεν έχουν ηθικό πλεονέκτημα εκεί στον ???. Θυμηθείτε αυτήν την φωτο όταν πάτε να ψηφίσετε και κινδυνεύετε να χάσετε τα σπίτια σας σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ( πρωτοτυπία )

27 people are talking about this

Yiannis Zafiris@yzafiris

Δείπνα με τον Βαρδινογιάννη, πάρε-δώσε με τον Κόκκαλη, παζαρια με τον Μαρινακη, κρουαζιερες με τον Παναγόπουλο…Τριζουν τα θεμέλια της διαπλοκης!..

60 people are talking about this

jk@jktrkzs

Από το “Guadalajara” του Κόκκαλη με τον Ανδρέα στο “Odyssey” του Παναγόπουλου με τον Τσίπρα , μια Προοδευτική Συμμαχία δρόμος

See jk’s other Tweets

Leonidas ToEat ♎☘????@AnAthenianToLDN

Ο Σημίτης, πήγαινε Σίφνο
Ο Καραμανλής, Ιο
Ο Σαμαράς, στη Μεσσηνία
Δεν κρυβόντουσαν. Ποτέ τους!
Ο , εξαφανισμένος μη τυχόν και χαλάσει το αριστερό του πλεονέκτημα…

Απ το κάμπινγκ στα κότερα, μια αριστερή στροφή

45 people are talking about this

OTzougasvilis@tzougasvilis

O λαός αυθόρμητα υποδέχεται τον Κυβερνήτη, αγωνιστή κατά την άφιξή του στο νησί!

15 people are talking about this

Βαγγέλης Μακρής?@vmakris10
Πηγή: protothema.gr