Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη και ανοικτή ομιλία σήμερα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Καιρίδη

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη και ανοικτή ομιλία σήμερα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Καιρίδη

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης και θα πραγματοποιήσει ανοικτή κεντρική ομιλία στις 7.30 το βράδυ στο Ξενοδοχείο Ramada Plaza.

Θέμα της ομιλίας του κ.Καιρίδη που είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής είναι: «Ευρωεκλογές 2019: Μάχη για την Ελλάδα. Επιλογή για την Ευρώπη». Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ, γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αναλύσεις, κατάγεται από την Καβάλα, όπου μάλιστα βρέθηκε χθες και μίλησε στους συντοπίτες του, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Ο ίδιος απευθύνει προσωπικά πρόσκληση σε όλους να βρεθούν το απόγευμα στις 19.30 στο Ξενοδοχείο Ramada Plaza για να τον ακούσουν και να γνωριστούν.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καιρίδης

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.

Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο  Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.

Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.

Επέλεξα το δημόσιο βήμα γιατί πιστεύω ότι οι πανεπιστημιακοί δεν μπορεί να απέχουν, ιδίως όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κρίση. Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 στην Αθήνα και αρθρογραφώ στο OnAlert.gr/Newsit.gr, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του ενημερωμένου δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία μου έχουν τίτλο: Η δικτατορία των συνταγματαρχών-Ανατομία μιας επταετίας, συν-επιμέλεια, Πατάκης, 2019•Thessaloniki: A city in transition, 1912-2012, ed., Routledge, 2019 (μια σημαντική συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης)•The Historical Dictionary of Modern Greece, The Scarecrow Press, Inc., 2009 και 2019•Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Ι. Σιδέρης, 2015•Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012, επιμ., Επίκεντρο, 2015.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα.

Σήμερα κάνω το βήμα συμμετοχής στην εκλογική μάχη γιατί πιστεύω ότι οι προσεχείς ευρω-εκλογές θα αποδειχτούν καθοριστικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την πορεία μας στο παρόν, για τη συμμετοχή μας στον σύγχρονο κόσμο.