Μεγάλη συμμετοχή στον 4ο αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ Διδυμοτείχου, με προσωπική συμμετοχή του εμπνευστή του αγώνα

Μεγάλη συμμετοχή στον 4ο αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ Διδυμοτείχου, με προσωπική συμμετοχή του εμπνευστή του αγώνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας ΚΑΣΤΡΟΥ Διδυμοτείχου, στα πλαίσια των Ελευθερίων της πόλης.

Οι διοργανωτές, Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου, 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EUOUQ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ”, Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ¨ΘΡΑΚΗ” και ΧVI Μ/Κ ΜΠ “Διδυμοτείχου”, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και την επιμέλεια του Δικτύου Ορφέας συνεργάσθηκαν άψογα για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Άξιοι συμπαραστάτες η Τροχαία Διδυμοτείχου, ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Θράκης, το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και η Θηροφυλακή Διδυμοτείχου.

Ο αγώνας έχει ιστορική σημασία, μιας και η διαδρομή κινείται γύρω από το Κάστρο του Διδυμοτείχου, το οποίο βρίσκεται επάνω στην κορυφή του λόφου του Καλέ και είναι ένα από τα πιο σημαντικά κάστρα των Βαλκανίων. Αποτελούσε σημαντικό ορόσημο από τους αρχαίους χρόνους λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης και του ισχυρότατου οχυρωματικού περιβόλου που το περιβάλλει.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο η πόλη γίνεται πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τρεις φορές, ενώ το 1341, ο Ιωάννης ΣΤ΄ Κατακουζηνός επέλεξε το Διδυμότειχο για να στεφτεί αυτοκράτορας, ενώ κατά την οθωμανική περίοδο, το Διδυμότειχο γίνεται η πρώτη οθωμανική πρωτεύουσα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όσον αφορά τον αγώνα δρόμου της Κυριακής, η αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε με τα 10χλμ για τους περισσότερο μυημένους αθλητές και αθλήτριες, συνεχίσθηκε με τους αγώνες ΑΜΕΑ 400μ, τον παιδικό και οικογενειακό δρόμο μαζί των 900μ περίπου και ολοκληρώθηκε με το Λαϊκό δρόμο των 5χλμ.

Ο κύριος στόχος του αγώνα ήταν η συμμετοχή του απλού πολίτη από το Διδυμότειχο, τον Έβρο, την Θράκη και αυτό επιτεύχθηκε με το παραπάνω, αλλά και η οικογενειακή συμμετοχή στον παιδικό αγώνα η οποία ήταν συγκλονιστική. Αγωνιστικά ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος σε όλες τις κούρσες, με αρκετούς αθλητές/τριες να επαναλαμβάνουν τις νίκες των προηγούμενων ετών (Βούλκος, Γκάτζιος, Σκαρλάτου, Στεργίου).

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Δ/κτης του Δ’ΣΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, εμπνευστής του αγώνα το 2016, ο οποίος συμμετείχε ως αθλητής στα 10χλμ και τιμήθηκε στο τέλος του αγώνα με ειδική βράβευση. Στο αγώνα συμμετείχαν επίσης ο Δκτης της ΧVI κ. Άγγελος Ιλαρίδης, όπως και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί οι οποίοι συμμετείχαν ως αθλητές στα 10χμλ.

Ειδική βράβευση έγινε και στο τρεις φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη.

Οι νικητές/νικήτριες του αγώνα:

Στα 5.000 μ. ανδρών
1ος ΒΟΥΛΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2ος ΜΑΝΟΥΣΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3ος ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στα 5.000 μ. γυναικών
1η ΓΙΑΛΑΜΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2η ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
3η ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Στα 10.000 μ. ανδρών
1ος ΜΙΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2ος ΓΚΑΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3ος ΤΣΙΜΕΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

Στα 10.000 μ. γυναικών
1η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΛΓΑ
2η ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί και συγχαίρει τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες για την αυθόρμητη συμμετοχή τους, τους εθελοντές και όσους βοήθησαν, όπως ζητά συγνώμη για τα όποια λάθη και παραλείψεις της.

Όλοι μας δίνουμε ραντεβού στον 5ο αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ Διδυμοτείχου το 2020.