Εγκρίθηκε η αντικατάσταση και υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου

Εγκρίθηκε η αντικατάσταση και υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου

Η υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου στην περιοχή του Διδυμοτείχου, αναμένεται να υπογραφεί ως το τέλος της εβδομάδας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο επιτυγχάνεται η μείωση των απωλειών, η εφαρμογή νέων μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας και η αποκατάσταση προβληματικών υπόγειων υδάτινων συστημάτων, η καλύτερη διαχείριση της απόληψης του νερού και η μείωση των πιέσεων από τη γεωργία τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά υδατικά σώματα.

«Είναι το μόνο έργο που είχαμε στο 4.3 το μέτρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις γεωργικές υποδομές. Το μόνο έργο που είχαμε και στους τρεις νομούς της Θράκης, που πήγε πολύ καλά βαθμολογικά και εντάσσεται, θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αραχωβίτης.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αποδοτικότητα της χρήσης του αρδευτικού νερού, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Γεωργίας και φυσικά διευκολύνεται το έργο των αγροτών στην περιοχή του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.