“Στόχος” ορισμένων έχει γίνει ο Κώστας Χατζημιχαήλ, επειδή στηρίζει τον Χρήστο Μέτιο

“Στόχος” ορισμένων έχει γίνει ο Κώστας Χατζημιχαήλ, επειδή στηρίζει τον Χρήστο Μέτιο

Στόχος ορισμένων στον Έβρο, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως έχει γίνει ο Κώστας Χατζημιχαήλ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ.Χατζημιχαήλ, που το όνομα του ακούγεται και γράφεται ως υποψήφιου για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές, μια και προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών που έφτιαξε ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης για να… αντλήσει από εκεί στελέχη, διεκδικεί μια από τις έξι θέσεις για τις εκλογέ που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλλον θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Κάποιοι όμως φαίνεται ότι με αφορμή αυτό, δεν του… συγχωρούν το γεγονός πως στηρίζει ξεκάθαρα και δημόσια, χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και… αλισβερίσια, τις επίσημες επιλογές του κόμματος αλλά και προσωπικά του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρώτα απ’ όλα το Χρήστο Μέτιο ως υποψήφιο Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Βαγγέλη Λαμπάκη ως υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ο κ.Χατζημιχαήλ, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, μετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται από τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” στο νομό Έβρου και απ’ τον Χρήστο Μέτιο.

Άλλοι, με διάφορες δικαιολογίες συνήθως, το αποφεύγουν γιατί θέλουν να κρατήσουν μια κακώς εννοούμενη… ουδετερότητα, επειδή όπως προσπαθούν να δικαιολογηθούν και ο Χριστόδουλος Τοψίδης με κάποιους υποψήφιους του ανήκουν επίσης στη Νέα Δημοκρατία. Για όσους τον ξέρουν βέβαια καλά, ιδεολογία του κ.Τοψίδη δεν είναι τα κόμματα, αλλά οι επιχειρήσεις και το κέρδος που μπορεί να βγάλει από αυτές είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα, είτε κρατικοδίαιτες.

Κάποιοι λοιπόν έχουν βάλει στο “στόχαστρο” τον Κώστα Χατζημιχαήλ και προσπαθούν να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι που τους ενοχλεί επίσης το γεγονός, ότι κάποια πρώην στελέχη της ΝΟΔΕ έχουν δραστηριοποιηθεί πολύ έντονα εδώ και λίγο καιρό και κάνουν έντονο αγώνα και προσπάθεια, στηρίζοντας την επίσημη επιλογή του κόμματος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δηλαδή τον Χρήστο Μέτιο. Κάτι που είναι δεδομένο ότι δεν το κάνει δυστυχώς ένα μέρος της επίσημης ΝΟΔΕ. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος με το ζόρι… σέρνεται στις εκδηλώσεις του κ.Μέτιου.

Αντίθετα, δείχνει έντονο ενδιαφέρον μόνο για τη στήριξη του επίσης επίσημου υποψηφίου της Ν.Δ, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ίσως γιατί όπως λένε οι…. κακεντρεχείς, παίρνει διάφορα έργα η κατασκευαστική εταιρεία του. Νόμιμα φυσικά, είτε με διαγωνισμό είτε με απευθείας αναθέσεις από το δήμο Αλεξανδρούπολης. Το τεράστιο κενό λοιπόν που αφήνουν ο κ.Παρασκευόπουλος και κάποια άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ αλλά και κάποιοι ακόμα θεσμικοί ή στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το καλύπτουν τα πρώην μέλη της Νομαρχιακής, μ επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο Φώτη Αδαμάκη.

Επειδή λοιπόν ο Χατζημιχαήλ δεν τηρεί διφορούμενη στάση, αλλά ξεκάθαρα δηλώνει με λόγια και πράξεις την στήριξη στον Χρήστο Μέτιο, ορισμένοι επιχειρούν να… θολώσουν την εικόνα του προς τα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς. Μόνο που όπως μαθαίνουμε, οι συνεργάτες του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και ο ίδιος, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη στάση όλων στις εκλογές για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ξέρουν καλά τα παρασκηνιακά… παιχνίδια ορισμένων και όταν έρθει η κατάλληλη χρονικά στιγμή, αρκετοί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

“Δεν μπορούν άλλοι να… βάζουν πλάτη για την παράταξη και το κόμμα και άλλοι να κάνουν προσωπικές στρατηγικές και παιχνίδια γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Η στάση όλων αξιολογείται και την κατάλληλη στιγμή θα κριθεί με συγκεκριμένες αποφάσεις. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και μάλιστα πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουν μερικοί”, είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε κορυφαίος στέλεχος της Ν.Δ για το συγκεκριμένο θέμα.

Κι αυτό συνέβη όταν ρωτήσαμε αν γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στον Έβρο και γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ εν όψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών και την στάση που κρατούν στελέχη της Ν.Δ δίνοντας μάλιστα με αυτήν το παράδειγμα και σε όσους δεν γνωρίζουν τόσο καλά τα εσωκομματικά πράγματα και τι ακριβώς ισχύει.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*