Συνάντηση των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Συνάντηση των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στην Κομοτηνή, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ‘Ολγα Γεροβασίλη, αλλά και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Το θέμα της συνάντησης με την κ.Γεροβασίλη, αφορούσε αποκλειστικά το μείζων πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών της έδρας που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξ/πολης. Αναλύθηκαν διεξοδικά στην κ. Υπουργό όλες οι παράμςετροι (παλαιότητα, οικονομικό κόστος, χωροταξικό, κλπ), που καθιστούν ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, καθώς και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο στους εργαζόμενους συναδέλφους, όσο και στους εκατοντάδες Πολίτες που επισκέπτονται το κτήριο αυτό.

Κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα, μαζί με τις προτάσεις, για την επίλυση του στεγαστικού ζητήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης. Το υπόμνημα συνυπογράφεται από όλους τους αιρετούς άρχοντες του Τόπου μας, από οικονομικούς-κοινωνικούς φορείς και από συνδικαλιστικά σωματεία.

Η κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και ζήτησε εύλογο χρόνο για να μελετήσει λεπτομερώς το θέμα και αμφότεροι έδωσαν ραντεβού στο προσεχές μέλλον για τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

Η συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Η αντιπροσωπεία των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο  Αριστείδη.

Τους έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους καθώς και τις υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν, στο μόνιμο πρόβλημα της στέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αλλά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο κτήριο του Α.Τ. Τυχερού έπειτα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Επίσης ζήτησαν την ενίσχυση με προσωπικό,  κατά τους θερινούς μήνες, του Τ.Δ.Ε. Κήπων, λόγω αυξημένης διέλευσης ατόμων και οχημάτων. Παράλληλα συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Κύριο θέμα κατά τη συνάντηση, αποτέλεσε το χρόνιο ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών. Για ακόμη μία φορά, αιτιολογημένα, ζήτησαν την αύξηση της Αστυνομικής δύναμης στα Συνοριακά Τμήματα καθώς και την άμεση ενίσχυση με νέο υλικοτεχνικό υλικό, αλλά και την συντήρηση των υπαρχόντων υλικών καθώς υπάρχουν σημαντικές φθορές από την αδιάκοπτη χρήση τους.

Ανταποκρινόμενος ο κ. Αρχηγός, εντός της εβδομάδος αποστέλλει κλιμάκιο εμπειρογνώμων για την αξιολόγηση του υπάρχοντος κτηρίου της Διεύθυνσής και την δρομολόγηση εξελίξεων προς την επίλυσή του στεγαστικού προβλήματος.

Όσο αφορά την ενίσχυση με προσωπικό στο Τ.Δ.Ε. Κήπων, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, μας ζήτησε περαιτέρω επικοινωνία στο προσεχές διάστημα για την δρομολόγηση λύσης.

Για την υλικοτεχνική υποδομή που αφορά τα Συνοριακά Τμήματα, ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαγωνισμοί σε εξέλιξη.

Αναφορικά με το σχέδιο «ΠΕΡΣΕΑΣ» ο κ. Αρχηγός προσκάλεσε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να παραβρεθούν στην επερχόμενη σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές Αστυνομίας, για την αξιολόγησή και επανασχεδιασμό του σχεδίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγος κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, αντιπροσωπίες των Αστυνομικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Περιφέρειας Αν. Μακ. και Θράκης και το εκτελεστικό μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Τζατζανά Σταυρούλα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*