Έβρος: Πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Δημήτρη Καιρίδη

Έβρος: Πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Δημήτρη Καιρίδη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαϊου, η κεντρική πολιτική ομιλία του Δημήτρη Καιρίδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Ramada Thraki Palace.

Τον κ. Καιρίδη προλόγισαν η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ακρίτας Α.Ε., ο Άκης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου και ο Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Ο κ. Καιρίδης, καθηγητής διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής μίλησε για το διακύβευμα των προσεχών ευρω-εκλογών και πως η χώρα θα ξεπεράσει τη σημερινή της κρίση.

Για τον κ. Καιρίδη απαραίτητη προϋπόθεση για την εθνική ανάταξη αλλά και τη διεκδίκηση μιας άλλης, πιο συνεκτικής και αλληλέγγυας Ευρώπης, είναι η κυβερνητική αλλαγή, ώστε η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες της ενοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Καιρίδης κατήγγειλε τη λασπολογία της κυβέρνησης Σύριζα και τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ήττα του λαϊκισμού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η γρήγορη έξοδος από τη σημερινή κρίση, η οποία, όσο παρατείνεται, τόσο αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά παρακμής που οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια.

Ζήτησε κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, μείωση των υπερ-πλεονασμάτων και των φόρων,και έμφαση σε μια παιδεία της αριστείας και των ίσων ευκαιριών. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε δεξίωση και συζήτηση μέχρι αργά το βράδυ.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καιρίδης

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.

Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο  Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.

Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.

Επέλεξα το δημόσιο βήμα γιατί πιστεύω ότι οι πανεπιστημιακοί δεν μπορεί να απέχουν, ιδίως όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κρίση. Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 στην Αθήνα και αρθρογραφώ στο OnAlert.gr/Newsit.gr, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του ενημερωμένου δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*