Ορεστιάδα: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική και συνάντηση με νέους για την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου

Ορεστιάδα: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική και συνάντηση με νέους για την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 10 Μαΐου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, ενώ το βράδυ είχε συνάντηση με νέους σε γνωστό στέκι της πόλης.

Αρχικά συνοδευόμενη από υποψήφιους της παράταξης συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή κ. Αντώνιο Χαμαλίδη, Πυραγό, τον Αξιωματικό Ανθυποπυραγό κ. Αξιώτη Χατζηχαραλάμπους και τα υπόλοιπα στελέχη της Υπηρεσίας.
Έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και δυσκολεύουν το έργο της. Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα παρακάτω:


-Το κτίριο που στεγάζεται είναι ακατάλληλο για την Υπηρεσία. Τα κτίρια της πυροσβεστικής πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, συνεπώς πρέπει να υπάρξει κατάλληλο κτίριο με μέριμνα του Δήμου. Επιπλέον το
υπάρχον κτίριο χρειάζεται σημαντικές συντηρήσεις για να γίνει στοιχειωδώς λειτουργικό. Κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δικαίων.


-Η κατάσταση του οδικού δικτύου δυσκολεύει αντί να διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση στα συμβάντα.
-Τα υδροστόμια πυρόσβεσης πρέπει να συντηρούνται συνεχώς, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.
-Να μην υπάρχει απομάκρυνση του υδροφόρου οχήματος σε κρίσιμες χρονικές περιόδους.
-Να απομακρυνθούν οι πρόχειρες και αυθαίρετες χωματερές γύρω από τα χωριά, γιατί εγκυμονούν κίνδυνους πυρκαγιών.
Η κ. Γκουγκουσκίδου αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποδέχθηκε ότι τα αιτήματα που τέθηκαν είναι δίκαια και υποσχέθηκε ότι θα επιλυθούν για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Σε χαρούμενο, χαλαρό κλίμα κουβέντιασε με τους νέους

Το βράδυ της Παρασκευής συναντήθηκε με νεολαίους της Ορεστιάδας σε γνωστό καφέ η Μαρία Γκουγκουσκίδου.
Σε κλίμα χαλαρό, χωρίς ομιλίες και αναφορές στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα, η Μαρία πήρε ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια, συζήτησε με τις νέες και τους νέους για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ο φόβος για το μέλλον και η ανεργία είναι δύο θέματα που τους απασχολούν.


Η υποψήφια Δήμαρχος είπε ότι πιστεύει στις δυνατότητες των νέων. Σκοπεύει να τους αναθέσει αρμοδιότητες, ακόμα και σε κρίσιμους τομείς.
“Δεν κόβουμε τον δρόμο των νέων. Ίσα ίσα τους βάζουμε οδηγούς να ανοίξουν δρόμους για όλη την κοινωνία”, είπε.