Μήνυμα νίκης και από τον Κυπρίνο για την υποψήφια δήμαρχο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Μήνυμα νίκης και από τον Κυπρίνο για την υποψήφια δήμαρχο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Μήνυμα νίκης της υποψήφιας δημάρχου Μαρίας Γκουγκουσίδου και ανατροπής στον δήμο Ορεστιάδας, έστειλε και ο Κυπρίνος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” χθες το βράδυ.

ΌΠως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού: “Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση στην πλατεία του Κυπρίνου το βράδυ του Σαββάτου, μίλησε η Μαρία Γκουγκουσκίδου. Η υποψήφια Δήμαρχος συγκινημένη από τη συμμετοχή
του κόσμου, γεμάτη αυτοπεποίθηση, καταχειροκροτήθηκε όταν είπε:

«η περίοδος Μαυρίδη τελείωσε, οι αρχιτέκτονες της απώλειας και της απένταξης ας κάνουν την αυτοκριτική τους,
ας ψάξουν να βρουν τα λεφτά που έχασαν.»


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξης, κατέθεσε τις δικές της προτάσεις και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τους νέους, την καθημερινότητα, τις κοινωνικές υποδομές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δυο κορυφαίες εξαγγελίες της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος Να Ζω:


τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% και την επιλογή του Δήμου Ορεστιάδας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, τις οποίες κάποιοι τις θεωρούν δύσκολες και απραγματοποίητες. «Κάποιοι τρομάζουν από τους στόχους που θέτουμε, γιατί πολιτεύονταν με τη λογική του λίγου, του μέτριου. Εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες μας αξίζουν περισσότερα. Με ενότητα και σχέδιο, όλα θα τα πετύχουμε. Αυτοί που αποφασίζουν κάτι σημαντικό θα αναγκαστούν να δώσουν και σε εμάς. Μας το χρωστάνε.»


Τέλος στην ενότητα Ιδιαίτερα θέματα της περιοχής του Κυπρίνου, αναφέρθηκε στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, που καρκινοβατεί και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του Μουσείου Ζώνης – Δοξιπάρας, που θα αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής.


Εκατοντάδες δημότες, ιδίως νέοι, εντυπωσιάστηκαν από την ηγετικότητα, την πειστικότητα της Μαρίας, αλλά και την ευκολία που «επικοινωνούσε» κατά τη διάρκεια της ομιλίας με τους παραβρισκόμενους.
«Η Μαρία είναι συγκροτημένη, είναι έτοιμη, έχει άλλο επίπεδο», συζητούσαν κατά την αποχώρησή τους οι παριστάμενοι του Κυπρίνου, σίγουροι για τη νίκη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου.