Δήλωση-τοποθέτηση υποψήφιου δημάρχου Διδυμοτείχου Κωνσταντίνου Δημητρίου για το debate

Δήλωση-τοποθέτηση υποψήφιου δημάρχου Διδυμοτείχου Κωνσταντίνου Δημητρίου για το debate

Ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο», με αφορμή τις εξελίξεις στην πραγματοποίηση debate μεταξύ των πέντε υποψήφιων δημάρχων Διδυμοτείχου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συμμετείχα, αποδεχόμενος άμεσα και χωρίς κανέναν όρο, στο πρώτο debate που πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ TV, όπου όμως δεν προσήλθαν και δεν πήραν μέρος, ο νυν δήμαρχος κ.Παρασκευάς Πατσουρίδης αλλά και ο υποψήφιος κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση που έκανε ο κ.Χατζηγιάννογλου για την διεξαγωγή 3 debate, ενός τηλεοπτικού και δύο ενώπιον του κόσμου, σε Διδυμότειχο και Μεταξάδες. Τότε στην δήλωση μου σημείωνα χαρακτηριστικά, πως είμαι έτοιμος να πάρω μέρος σε όσα debate θέλουν οι συνυποψήφιοι μου, όπου και όποτε προταθεί.

Όμως για την συζήτηση μας την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου ενώπιον του κόσμου, ο κ.Πατσουρίδης που είναι δήμαρχος τα τελευταία 9 χρόνια και πρέπει να δώσει εξηγήσεις, να απολογηθεί για όσα ΔΕΝ έκανε και έφερε τον δήμο Διδυμοτείχου σε αυτή την κατάντια, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών, ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου, που πρότεινε ο ίδιος την διεξαγωγή τους, βρίσκοντας αφορμή και δικαιολογία την συγκεκριμένη άρνηση, δήλωσε και αυτός ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος. Θα απουσιάζουν δηλαδή ο σημερινός δήμαρχος, που έχει την ευθύνη για την κατάσταση και την οπισθοδρόμηση της πόλης και των χωριών του δήμου, αλλά και ένας εκ των υποψηφίων,  που μάλιστα ευαγγελίζεται νέο ύφος και ήθος στα δημοτικά πράγματα.

Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα να είμαστε οι ίδιοι που πήραμε μέρος και στο προηγούμενο τηλεοπτικό debate και μάλιστα μόνο οι τρεις, δηλαδή οι κύριοι Χρήστος Τοκαμάνης, Θόδωρος Σκίνδρης  και εγώ, αφού η κυρία Βάγια Καραφείζη αποσύρθηκε. Τι μπορούμε να απαντήσουμε στα απόλυτα δικαιολογημένα αγωνιώδη ερωτήματα των πολιτών, για όσα συνέβησαν ή κυρίως ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ όλα τα προηγούμενα χρόνια στον δήμο Διδυμοτείχου; Τις απόψεις και τα προγράμματα μας τα έχουμε επικοινωνήσει και ανακοινώσει πολλές φορές στον κόσμο και τα γνωρίζει.

Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι όλοι οι υποψήφιοι και οι πέντε δηλαδή, ενώπιος ενωπίω στον κόσμο, να συζητήσουμε και να αντιπαραθέσουμε απόψεις, θέσεις, λύσεις, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα του. Από την στιγμή που αυτό δεν εξασφαλίζεται, δεν βλέπω τον λόγο να κάνουμε debate απλά για πιθανές εντυπώσεις. Στο τραγικό σημείο που έφτασε ο δήμος, απαιτείται ουσία και όχι επικοινωνιακές κραυγές ή εντυπώσεις».

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου