Διδυμότειχο: Οι δικαιολογίες που επικαλούνται Πατσουρίδης και Χατζηγιάννογλου για την απουσία τους απ’ τα debate

Διδυμότειχο: Οι δικαιολογίες που επικαλούνται Πατσουρίδης και Χατζηγιάννογλου για την απουσία τους απ’ τα debate

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την απουσία τους τόσο από το πρώτο debate (τηλεοπτικό στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση) όσο και από τα επόμενα, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου εξέδωσαν ανακοινώσεις-απαντήσεις, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr.

Σε αυτές ο μεν κ.Πατσουρίδης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραστεί σε καμιά συζήτηση με τους συνυποψήφιους του, αφού γνωρίζει ότι θα είναι-απόλυτα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ- ο… σάκος του μποξ για όλους λόγω της 9χρονης ανικανότητας του. Από την πλευρά του ο κ.Χατζηγιάννογλου, μέσω των επικοινωνιολόγων του που είναι ξεκάθαρο ότι γράφουν τις ανακοινώσεις, αφού ο ίδιος 5 χρόνια τώρα… στόμα είχε και μιλιά δεν είχε, προσπαθεί επίσης να ρίξει τις ευθύνες για τις απουσίες του απ’ τα debate τα οποία μάλιστα ο ίδιος πρότεινε, στους άλλους.

Πατσουρίδης: Δεν θα μπορούσε να είναι

εφικτή η πρωτοβουλία διεξαγωγής debate

Η ανακοίνωση του κ.Πατσουρίδη (έχει εκδώσει προεκλογικά τόσες που στα 9 χρόνια της θητείας του και ενώ ο κόσμος ήθελε ενημέρωση για τις διακοπές νερού ήταν απών), αναφέρει:

“Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε για την πρόσκληση του κου. Χατζηγιάννογλου για την διενέργεια τριών debates. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου με τον κ.Χατζηγιάννογλου αναπτύχθηκαν οι λόγοι για τους οποίους δεν θα μπορούσε να είναι εφικτή μία τέτοια πρωτοβουλία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί  πως η εν λόγω συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς καμία εχθρική προδιάθεση, πόσο δε μάλλον περιφρόνηση από τον κο. Πατσουρίδη Παρασκευά προς οιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία.

-Debate υποψήφιων δημάρχων Διδυμοτείχου: Ο Πατσουρίδης “φυγομαχεί”, ο Χατζηγιάννογλου βρίσκει “πάτημα” να μην συμμετέχει πάλι

Αναγνώσαμε την ανακοίνωση του κου Χατζηγιάννογλου και προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως σε αυτή περιέχονται δηλώσεις σε ειρωνικό ύφος που αφενός δεν συνάδουν με τον έως τώρα προεκλογικό του αγώνα, όμως εμμέσως πλην σαφώς βάλλουν τον κ. Πατσουρίδη Παρασκευά και τον χαρακτηρίζουν για έλλειψη δημοκρατικού ήθους.

Σε όλο του τον βίο, όχι μόνο τον πολιτικό, ο κος Πατσουρίδης ήταν και είναι υπέρμαχος των δημοκρατικών θεσμών αλλά και του δημοσίου διαλόγου. Η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή για να συζητήσει και να βοηθήσει αλλά και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των συνδημοτών μας.

Σε σημείο του δελτίου τύπου χαρακτηριστικά αναφέρεται “εμείς δεν επιθυμούμε να αντιπαρατεθούμε σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν”. Δυστυχώς όμως η υπόλοιπη ανακοίνωση δεν συμβαδίζει με αυτήν τη δήλωση και φανερώνει την ακριβώς αντίθετη πρόθεση.

Συνεχίζουμε τη διαρκή προσπάθεια μας για την ανάπτυξη του δήμου με ήθος, διαφάνεια και εργατικότητα όπως όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε δίπλα στους δημότες αυτού του τόπου, και τους μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο”.

Χατζηγιάννογλου: Δεν φταίω εγώ αλλά 

η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση που δεν πήγα στο debate

Είναι κρίμα που η πολιτική αντιπαράθεση σε ότι αφορά τις Δημοτικές Εκλογές στο Διδυμότειχο, τείνει να περιοριστεί στον τρόπο διοργάνωσης ενός Debate κι όχι στην απουσία του νυν Δημάρχου!
Επειδή δεχθήκαμε από υπαινιγμούς μέχρι και κατηγορίες για υπεκφυγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε οριστικά και τελικά τα εξής:


1. Εμείς προτείναμε την διοργάνωση ενός τηλεοπτικού Debate και δύο δημοσίων συζητήσεων, μία στο Διδυμότειχο και μία στους Μεταξάδες
3. Η απουσία του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου από το πρώτο Debate που
διοργάνωσε η «Δέλτα Τηλεόραση», συνέβη διότι άλλαξε την τελευταία στιγμή ο προγραμματισμός του Σταθμού.
Κληθήκαμε να ορίσουμε τον εκπρόσωπο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας, διότι η εκπομπή είχε αρχικά προγραμματιστεί σε τέτοιο επίπεδο. ‘Όμως, ενημερωθήκαμε ότι ο Σταθμός αποφασίζει να διενεργήσει την συζήτηση σε επίπεδο υποψηφίων Δημάρχων την ίδια μέρα του Debate.
Ζητήσαμε αλλαγή ημερομηνίας, αλλά ο Σταθμός δεν το δέχτηκε.
4. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, προτείνοντας νέο Debate, όχι μόνον τηλεοπτικό, αλλά και δύο συζητήσεις σε
δημόσιο χώρο στο Διδυμότειχο και τους Μεταξάδες, με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μεθοδολογίας.
Ο κ. Δήμαρχος το αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και την συμμετοχή του στο Debate της «Δέλτα Τηλεόρασης»! Ως
εκ τούτου, δηλώσαμε ότι δεν έχει νόημα να αναπτύσσουμε «αντιπολιτευτικές εκθέσεις ιδεών» για τα προβλήματα του Δήμου, χωρίς την παρουσία του βασικού υπεύθυνου για την δημιουργία τους, δηλαδή του κ. Δημάρχου. Εκτός του ότι πιθανόν να αδικούσαμε τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, αφού δεν θα υπήρχε αντίλογος, μια τέτοια συζήτηση δεν θα ήταν καθόλου χρήσιμη για τους Δημότες μας.


5. Μπορεί μήπως κανείς να ισχυριστεί ότι αποδείχθηκε χρήσιμη η συζήτηση στη «Δέλτα τηλεόραση», πριν ενάμιση μήνα, χωρίς τη συμμετοχή του νυν Δημάρχου;
Και οι τέσσερις συμμετέχοντες επικεφαλής Συνδυασμών εξέφρασαν την διαφωνία τους για την διοίκηση του κ.
Πατσουρίδη και με ελάχιστες αφορμές για περαιτέρω αμφιβολίες, αναρωτιόταν κανείς, γιατί δεν αποτελούν όλοι οι συμμετέχοντες, μέλη του ίδιου Συνδυασμού.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:
– Τηλεοπτικό ή και ραδιοφωνικό (αν επιθυμούν) Debate, με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των υποψηφίων, από το οποίο
δεν θα απουσιάζουν οι δύο βασικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα της πόλης, που άσκησαν εξουσία τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Διδυμοτείχου, δηλαδή οι κύριοι Πατσουρίδης και Τοκαμάνης!

– Δύο δημόσιες συζητήσεις (στο Διδυμότειχο και τους Μεταξάδες), με τις ίδιες συμμετοχές.
– Συντονισμός των συζητήσεων με βάση τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μεθοδολογίας, την
συμμετοχή όσων και όποιων δημοσιογράφων επιθυμούν και την οργανωμένη υποβολή ερωτημάτων από τους
πολίτες στις δημόσιες συζητήσεις, με τρόπο που να επιτυγχάνει τις όσο το δυνατόν περισσότερες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ! Το Διδυμότειχο δεν έχει ανάγκη από περισσότερα λόγια. Έχει ανάγκη από περισσότερα έργα, εξυπνότερες ιδέες, πρακτικές λύσεις και διάθεση για συνεργασίες! Δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο!
Ήδη έχασε αρκετό!
Στις 26 Μαΐου, θα ξεκινήσουμε έτσι κι αλλιώς, όλοι μαζί «Απ’ την Αρχή»!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*