Debate υποψήφιων δημάρχων Διδυμοτείχου: Ο Πατσουρίδης “φυγομαχεί”, ο Χατζηγιάννογλου βρίσκει “πάτημα” να μην συμμετέχει πάλι

Debate υποψήφιων δημάρχων Διδυμοτείχου: Ο Πατσουρίδης “φυγομαχεί”, ο Χατζηγιάννογλου βρίσκει “πάτημα” να μην συμμετέχει πάλι

Σαν το… θέμα της ύδρευσης που όλο το συζητούν και ακόμα δεν έχει λυθεί μετά από χρόνια, έχει καταντήσει τελικά η διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων του Διδυμοτείχου, των πέντε που έμειναν μετά την αποχώρηση της Βάγιας Καραφείζη.

Στο πρώτο που πραγματοποιήθηκε πριν από καιρό στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης, ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης βρήκε διάφορες αφορμές για να “φυγομαχήσει”, ενώ ο υποψήφιος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αν και μόνος του έβγαινε και έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες, επίσης απουσίαζε. Έτσι πήραν μέρος ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Τοκαμάνης, η Βάγια Καραφείζη που ακόμα τότε συμμετείχε στις διαδικασίες για τη νέα δημοτική αρχή και οι Κώστας Δημητρίου με τον Θόδωρο Σκίνδρη που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Διδυμοτείχου για πρώτη φορά.

Κι επειδή τότε δεν “χτύπησε” τόσο καλά στον κόσμο η απουσία του κ.Χατζηγιάννογλου, ο οποίος εμφανίζεται και προσπαθεί να μονοπωλήσει το… καινούργιο και με διαφορετική νοοτροπία, ξαφνικά έκανε με ανακοίνωση του πρόταση στους υπόλοιπους για διεξαγωγή 3 debate. Το ένα και πάλι τηλεοπτικό, αλλά τα υπόλοιπα μπροστά σε κόσμο και μάλιστα το ένα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και το άλλο στους Μεταξάδες που είναι και έδρα Δημοτικής Ενότητας μια και παλαιότερα ήταν δήμος.

Αμέσως… σήκωσε το γάντι ο κ.Τοκαμάνης και δήλωσε πως συμφωνεί, είναι έτοιμος για τα τρία debate και αν χρειαστεί και περισσότερα, ενώ το ίδιο έκανε και ο κ.Δημητρίου, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως όσα και αν αποφασιστούν και όπου αν γίνουν, θα πάρει μέρος. Την πρόταση αποδέχθηκε και ο κ.Σκίνδρης. Μαθαίνω λοιπόν ότι άρχισαν κάποιες παρασκηνιακές, τηλεφωνικές διαβουλεύσεις μεταξύ των πέντε, με την πρωτοβουλία του ενός και του άλλου κάποιες στιγμές, ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Αρχικά δεν μπορούσαν να βρουν δημοσιογράφο συντονιστή, για την συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου, παρουσία των πολιτών που θα έθεταν ερωτήσεις και θα εξέφραζαν απορίες.

Τελικά, ξαφνικά ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως επειδή ο Παρασκευάς Πατσουρίδης αρνείται να συμμετέχει, δεν πρόκειται να πάρει ούτε ο ίδιος μέρος, μια και χωρίς τον δήμαρχο των τελευταίων 9 χρόνων, δεν έχει νόημα το debate. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι δεν δείχνει να αγαπά τις δημοκρατικές διαδικασίες και την δημόσια αντιπαράθεση.

Η ανακοίνωση του κ.Χατζηγιάννγλου:

“Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν δείχνει να αγαπά τις δημοκρατικές διαδικασίες και την δημόσια αντιπαράθεση! Η πρόταση μας για την διοργάνωση debate με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή σε οποιοδήποτε χώρο, συνάντησε την απροθυμία του κ. Πατσουρίδη, που επικαλέστηκε τόσο στον ανθυποψήφιό μας κ.
Χρήστο Τοκαμάνη, όσο και σε εμένα προσωπικά, «βεβαρημένο πρόγραμμα» και άρα άρνηση συμμετοχής!
Κατόπιν τούτου θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία μας, χωρίς την συμμετοχή του κ. Δημάρχου, δεν θα παράξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού μοιραία θα απουσιάζει ο βασικός υπεύθυνος για τα προβλήματα του Δήμου μας, με τα οποία επιθυμούσαμε να αντιπαρατεθούμε με προτάσεις, ιδέες και συγκεκριμένες λύσεις από κάθε υποψήφιο.
Άλλωστε η συζήτηση μόνο μεταξύ «αντιπολιτευόμενων» παρατάξεων και με την απουσία του κ. Δημάρχου, δεν θα οδηγήσει στην διεξαγωγή αντικειμενικών συμπερασμάτων από τους πολίτες του Δήμου μας.


Εμείς δεν επιθυμούμε να αντιπαρατεθούμε σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν!
«Εχθρός» μας είναι τα προβλήματα της πόλης και των οικισμών και επί αυτών θέλαμε να αντιπαρατεθούμε, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν, αφού δεν θα υπάρχει αντίλογος, με τον βασικό υπεύθυνο που τα δημιούργησε!
Δυστυχώς ο κ.Πατσουρίδης, δεν θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στους συνδημότες μας, να βγάλουν αντικειμενικά τα συμπεράσματά τους, με ασφαλή τρόπο. Οι δημότες, τουέδωσαν ήδη δύο ευκαιρίες, με τις συνεχόμενες θητείες του! Ο ίδιος δεν δίνει ούτε μία!
Λυπούμαστε ειλικρινά. Το Διδυμότειχο δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο! Θα ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ… «Απ’ την Αρχή»!

Με την απόφαση και την ανακοίνωση αυτή όμως, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου κάνει ουσιαστικά αυτά για τα οποία κατηγορεί τον κ.Πατσουρίδη. Γιατί ούτε στο πρώτο debate πήγε, τότε επειδή τον… σουλούπωναν επικοινωνιακά οι δημοσιογράφοι της Αλεξανδρούπολης με τους οποίους συνεργάζεται όπως γράψαμε, αλλά ούτε και τώρα θα παραστεί βρίσκοντας ως “πάτημα” την “φυγομαχία” του σημερινού δημάρχου, ο οποίος ξέρει πως θα είναι… στριμωγμένος και θα δέχεται-ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ- τον “βομβαρδισμό απ’ όλους.

Τοκαμάνης: Θα πάω έστω και μόνος μου να μιλήσω με τον κόσμο

Δημητρίου: Δεν έχει νόημα αν λείπουν πάλι δύο – “Μέσα” ο Σκίνδρης

Στην ανακοίνωση αυτή ο Χρήστος Τοκαμάνης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα πάει αύριο Τετάρτη βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο και θα περιμένει τους υπόλοιπους να παραστούν, ώστε ακόμα και με την απουσία του κ.Πατσουρίδη να μιλήσουν με τον κόσμο. Όπως λέει χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του: “Θα πάω ακόμα και μόνος μου για να συζητήσω με τον κόσμο, να τους ακούσω να εκφράσουν την αγωνία τους για την πόλη και όλο τον δήμο, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και να πω την δική μου άποψη. Όποιος δεν έρθει σημαίνει ότι αποφεύγει τους πολίτες. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάποιοι συχνά-πυκνά τους επικαλούνται”.

Είναι σίγουρα αξιοσημείωτη η στάση του κ.Τοκαμάνη, γιατί είναι ο μόνος από τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, πλην φυσικά του σημερινού, ο οποίος διετέλεσε στην συγκεκριμένη θέση, θα μπορούσε να του ασκηθεί κριτική για τα έργα και τις ημέρες του και μάλιστα ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου(προφανώς με την συμβουλή των επικοινωνιολόγων του), τελευταία άρχισε να βάζει και αυτόν στο “στόχαστρο”(αφού σίγουρα βλέπει την… δυναμική της υποψηφιότητας του(, μιλώντας για 17 χρόνια χαμένα (8+9). Οπότε, το debate παρουσία του κόσμου, έστω και με απόντα και ¨φυγόμαχο” τον κ.Πατσουρίδη, θα αποτελούσε… πεδίο δόξης λαμπρόν να του καταλογίσει μπροστά στους πολίτες τις ευθύνες που πιστεύει ότι έχει. Όμως και ο κ.Χατζηγιάννογλου το “έσκασε”.

Ο Θόδωρος Σκίνδρης από την πλευρά του, με τα γνωστά μηνύματα στο facebook ξεκαθάρισε ότι θα πάει και αυτός στο debate της Τετάρτης, ενώ ο Κώστας Δημητρίου με ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν έχει… νόημα αν απουσιάσουν και πάλι οι Πατσουρίδης, Χατζηγιάννογλου, να είναι μόνος οι τρεις τους και έτσι δεν θα μετέχει.

Η ανακοίνωση του Κώστα Δημητρίου:

«Συμμετείχα, αποδεχόμενος άμεσα και χωρίς κανέναν όρο, στο πρώτο debate που πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ TV, όπου όμως δεν προσήλθαν και δεν πήραν μέρος, ο νυν δήμαρχος κ.Παρασκευάς Πατσουρίδης αλλά και ο υποψήφιος κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση που έκανε ο κ.Χατζηγιάννογλου για την διεξαγωγή 3 debate, ενός τηλεοπτικού και δύο ενώπιον του κόσμου, σε Διδυμότειχο και Μεταξάδες. Τότε στην δήλωση μου σημείωνα χαρακτηριστικά, πως είμαι έτοιμος να πάρω μέρος σε όσα debate θέλουν οι συνυποψήφιοι μου, όπου και όποτε προταθεί.

Όμως για την συζήτηση μας την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου ενώπιον του κόσμου, ο κ.Πατσουρίδης που είναι δήμαρχος τα τελευταία 9 χρόνια και πρέπει να δώσει εξηγήσεις, να απολογηθεί για όσα ΔΕΝ έκανε και έφερε τον δήμο Διδυμοτείχου σε αυτή την κατάντια, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών, ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου, που πρότεινε ο ίδιος την διεξαγωγή τους, βρίσκοντας αφορμή και δικαιολογία την συγκεκριμένη άρνηση, δήλωσε και αυτός ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος. Θα απουσιάζουν δηλαδή ο σημερινός δήμαρχος, που έχει την ευθύνη για την κατάσταση και την οπισθοδρόμηση της πόλης και των χωριών του δήμου, αλλά και ένας εκ των υποψηφίων,  που μάλιστα ευαγγελίζεται νέο ύφος και ήθος στα δημοτικά πράγματα.

Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα να είμαστε οι ίδιοι που πήραμε μέρος και στο προηγούμενο τηλεοπτικό debate και μάλιστα μόνο οι τρεις, δηλαδή οι κύριοι Χρήστος Τοκαμάνης, Θόδωρος Σκίνδρης  και εγώ, αφού η κυρία Βάγια Καραφείζη αποσύρθηκε. Τι μπορούμε να απαντήσουμε στα απόλυτα δικαιολογημένα αγωνιώδη ερωτήματα των πολιτών, για όσα συνέβησαν ή κυρίως ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ όλα τα προηγούμενα χρόνια στον δήμο Διδυμοτείχου; Τις απόψεις και τα προγράμματα μας τα έχουμε επικοινωνήσει και ανακοινώσει πολλές φορές στον κόσμο και τα γνωρίζει.

Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι όλοι οι υποψήφιοι και οι πέντε δηλαδή, ενώπιος ενωπίω στον κόσμο, να συζητήσουμε και να αντιπαραθέσουμε απόψεις, θέσεις, λύσεις, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα του. Από την στιγμή που αυτό δεν εξασφαλίζεται, δεν βλέπω τον λόγο να κάνουμε debate απλά για πιθανές εντυπώσεις. Στο τραγικό σημείο που έφτασε ο δήμος, απαιτείται ουσία και όχι επικοινωνιακές κραυγές ή εντυπώσεις».

Οπότε, με κύρια ευθύνη του Παρασκευά Πατσουρίδη που “φυγομαχεί” και δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους συνυποψήφιους του αλλά και τον κόσμο, τον οποίο προφανώς έχει(όπως αποδείχθηκε δυο φορές) τον… τρόπο του να τον πείθει (τα ξέρουν οι περισσότεροι στο Διδυμότειχο και τα ξαναβλέπουμε δυστυχώς πάλι), αλλά και του πιο νέου σε ηλικία υποψήφιου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου που ενώ υποστηρίζει πως φέρνει το νέο και το διαφορετικό αλλά λειτουργεί παλαιοκομματικά και… ευθυνόφοβα, δεν θα διεξαχθεί αύριο βράδυ το debate με την συμμετοχή όλων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*