Αλεξανδρούπολη: Στην εκδήλωση τιμής στον Χρόνη Αηδονίδη βρέθηκε η Εβρίτισσα υποψήφια Ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου

Αλεξανδρούπολη: Στην εκδήλωση τιμής στον Χρόνη Αηδονίδη βρέθηκε η Εβρίτισσα υποψήφια Ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου

Στον τόπο καταγωγής της, τον Έβρο, βρέθηκε άλλη μια φορά η συμπατριώτισσα μας υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση τιμής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς τον μεγάλο Θρακιώτη δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη.

Η εκδήλωση διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και η κ.Μάρκου διέκοψε τις επισκέψεις και την περιοδεία της στα άλλα μέρη της Ελλάδας όπου συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα για την εκλογή της στην Ευρωβουλή και βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να τιμήσει στην εξαιρετική συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο Δάσκαλο της παράδοσης μας Χρόνη Αηδονίδη.

Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβαση της κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Εβρίτισσα (κατάγεται από το χωριό Θυρέα Διδυμοτείχου) Ευρωβουλευτής της Ν.Δ είπε: “Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και μέσα στην Ευρώπη. Θέλω να παλέψω γι αυτό στην Ευρωβουλή”. 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης και ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ στην ομιλία του επεσήμανε την συμβολή  στη διαφύλαξη και διάδοση του πλούτου της λαϊκής μας παράδοσης αλλά και του έργου του Χρόνη Αηδονίδη του Απόστολου Εφραιμίδη και της Χριστίνας Μπαρμπαγιάννης, αλλά και όλων των συντελεστών του Αρχείου”.